Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025

Οι γνωστοί θαμώνες στο νησί των ανέμων, γλέντι με Λε-Πα μέχρι...

Σούβλες με φόντο τη θάλασσα, βόλτες στα κοσμικά Ματογιάννια...

Δεν τους… χωρούσε η Ελλάδα και «την έκαναν»

Το πρώτο τους Πάσχα ως ζευγάρι πέρασαν στη Νέα...

Παραδοσιακά και με… βουτιές για ζευγαράκια

Η Κρήτη, το Πήλιο, η Πάτμος, το Γύθειο, η...

O Κέντρικ Ναν στο ΟΠΑΠ Game Time: «Έμεινα στους Πρωταθλητές Ευρώπης για...

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη, μετά την ανανέωση του...

Ροζέ της χρονιάς το κρασί των Τζολί – Πιτ!

Διπλή διάκριση για το προϊόν του ζεύγους από τον φημισμένο αμπελώνα του!


Η περίσταση απαιτεί σαμπάνια, ωστόσο η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ είναι πιθανότερο να ανοίξουν ένα από τα κρασιά της παραγωγής τους για να γιορτάσουν τη βράβευση της ροζέ ποικιλίας τους από έγκριτο περιοδικό οινογνωσίας. Με βαθμολογία 90 στα 100, το Jolie-Pitt & Perrin Cotes de Provence Rose Miraval όχι μόνο ανακηρύχθηκε καλύτερο ροζέ της χρονιάς από το «Wine Spectator», αλλά ήταν και το πρώτο ροζέ κρασί που κάνει την εμφάνισή του ποτέ στο top 100 της ετήσιας πολυαναμενόμενης λίστας που συντάσσεται βάσει κριτικών.


Η κριτική


Το ζεύγος Μπραντζελίνα λανσάρισε το εν λόγω κρασί σε συνεργασία με την γνωστή οικογένεια οινοπαραγωγών Perrin, από αμπέλια που καλλιεργούν στην τεράστια έκταση που διαθέτουν στην περιοχή Κορέν της νότιας Γαλλίας.


Η φήμη του αμπελώνα είχε εξαπλωθεί πολύ πριν από την πρώτη παραγωγή του, με αποτέλεσμα το κρασί τους να γίνει το πιο πολυαναμενόμενο ροζέ στην ιστορία, πουλώντας 6.000 μπουκάλια μέσα στις πρώτες πέντε ώρες κυκλοφορίας του στις κάβες.


Η κριτική επιτροπή του «Wine Spectator» το χαρακτήρισε «εκλεπτυσμένο, με αγνά αρώματα αποξηραμένων κόκκινων μούρων και μανταρινιών».


Ο Μαρκ Περίν της Famille Perrin δήλωσε πως η μεγάλη επιτυχία τους αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι ένα δροσερό ροζέ από την Προβάνς μπορεί να συναγωνιστεί τα καλύτερα κρασιά του κόσμου.


«Το κρασί είναι απόλαυση και το Miraval θέλει να φέρει την απόλυτη εμπειρία της Προβάνς μέσα στο κάθε ποτήρι» δήλωσε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να πάρει όλη τη δόξα, καθώς τόνισε πως οι διάσημοι συνεργάτες του συμμετείχαν ουσιαστικά στην όλη διαδικασία, από τον συνδυασμό των υλών μέχρι το design του μπουκαλιού.


«Δεν είναι ένα κρασί celebrity. Είναι ένα υπέροχο τερουάρ και παράγουμε ένα οικογενειακό κρασί, γι’ αυτό και βρισκόμαστε εδώ» πρόσθεσε.


Δυσεύρετα


Ο πιστοποιημένα οργανικός αμπελώνας των Μπραντζελίνα, «Domaine de Miraval», βρίσκεται σε υψόμετρο 350 μέτρων και προστατεύεται από το δάσος που τον περιβάλλει. Τα κρασιά του θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας, γι’ αυτό και είναι δυσεύρετα.


Πριν από μερικές εβδομάδες ένα βαρέλι από την ποικιλία Miraval Blanc τους είχε πουληθεί σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αντί 10.000 ευρώ. Την αξία του ωστόσο εκτόξευσε -εκτός από περιεχόμενό του- και η υπογραφή του ζεύγους στο βαρέλι.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολυχρονίδης και Μαγγίρα στο «Κλαμπ του 1%»

H Mπέττυ Μαγγίρα και ο Πέτρος Πολυχρονίδης βρίσκονται πολύ...

Το… «ωραιότερο Πάσχα του κόσμου» με sold out Λευτέρη Πανταζή στο Sea Satin της Μυκόνου

Ταραχή στο νησί των ανέμων θα φέρει ο Λευτέρης...

Στέφανη Κρασσά: Ανεβαίνει γολγοθά αλλά… δεν λυγίζει

Ανέβηκε τον δικό της γολγοθά, αλλά δεν λύγισε. Η...

Γιάννης Κόλλιας: «Ήμουν ο βασιλιάς στα δεύτερα μαγαζιά»

Το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με το βαρύ...

Ο αγαθός Προκόπης που έβαλε τα ράσα του Παϊσίου

Αναμετρήθηκε με τον ρόλο του αγίου Παΐσιου στο βιογραφικό...

Ο τρίτος γάμος τού Κονιτόπουλου

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Κονιτόπουλου για τον αποκλεισμό του...

H «Ανάσταση» της Όλγας

Είναι το πρώτο Πάσχα της Ολγας Κεφαλογιάννη μετά το...
spot_img
spot_img