Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

3.000.000 Έλληνες «έφαγαν» τον Σουλεϊμάν

Η τηλεθέαση της Εθνικής ξεπέρασε το 60%.

Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της η Εθνική μας! Η Ελλάδα πάει Μουντιάλ, ταξιδεύει για Βραζιλία, και 3.030.889 τηλεθεατές έμειναν συντονισμένοι με κομμένη την ανάσα την Τρίτη το βράδυ στο Μega. «Κόκκινο» χτύπησε η τηλεθέαση της ρεβάνς του αγώνα μπαράζ της Εθνικής απέναντι στη Ρουμανία, που της εξασφάλισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το 1ο ημίχρονο του αγώνα παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 2.426.866 τηλεθεατές και σημείωσε μερίδιο 50,5% (επί των ανοιχτών δεκτών) και 54,2% στα νεανικά κοινά, ενώ τα ποσοστά απογειώθηκαν στο κρίσιμο 2ο ημίχρονο, όπου οι τηλεθεατές έφτασαν τους 3.030.889 και η τηλεθέαση εκτοξεύτηκε στο 60,8% (επί των ανοιχτών δεκτών).

Πιο συγκεκριμένα, στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, στο νεανικό κοινό 15-44 το κοντέρ έδειξε 63,5%. Το υψηλότερο ποσοστό στα επιμέρους κοινά καταγράφηκε στους άνδρες 15-24, με ποσοστό 85,3%, αλλά και σε εκείνους των ηλικιών 15-34, με 75,3%. Στον ΑΝΤ1, ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» αρκέστηκε στο 18,1% του γενικού συνόλου και στο 12,3% του νεανικού κοινού, ενώ όσο προχωρούσε ο αγώνας τη Εθνικής με τη Ρουμανία, τα νούμερα της εκπομπής «Κράτα γερά», που ακολούθησε στο κανάλι του Αμαρουσίου, έπεσαν στο 8,8%.

Η ξένη ταινία «27 φορέματα» στο Star συγκίνησε μόλις το 8% του κοινού, ενώ χαμηλά ποσοστά μπροστά στον… σίφουνα της Εθνικής σημείωσαν οι εκπομπές του Alpha «Ελληνοφρένεια» (12,2%) και «Νικ Ο’ Κλοκ» (12,7%). Ο μοναδικός αντίπαλος που άντεξε το νικηφόρο πέρασμα της Εθνικής ήταν η κωμική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», με 18,5%.

Αλλά και η εκπομπή «Πάμε Μουντιάλ», με τον Φερνάντο Σάντος να μιλάει ελληνικά και τον Γιάννη Ζουγανέλη να τον μιμείται, σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, με μέσο όρο 31,5%, που μεταφράζεται σε 782.654 τηλεθεατές, ενώ στο νεανικό κοινό άγγιξε το 31,8%.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ


Ο θρύλος της Κρήτης «Μπλο Μπλος» δεν χάνει παιχνίδι της γαλανόλευκης

Πάνω από δύο χιλιάδες Ελληνες φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Βουκουρεστίου για να συμπαρασταθούν στην εθνική μας ομάδα και στη δύσκολη μάχη που έδινε για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως ένας κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις.

Ο λόγος για τον… θρύλο της Κρήτης, τον Μανώλη Βουτσαλά από το Ηράκλειο, που φέρει εδώ και χρόνια το προσωνύμιο «Μπλο Μπλος», καθώς είναι επαγγελματίας δύτης και δεν αφήνει ματς της Εθνικής που να μη δει!

Μάλιστα έχει παραγγείλει τη μεγαλύτερη σημαία και την υψώνει σε κάθε εθνική εορτή στο λιμάνι του Ηρακλείου συνηθίζοντας να λέει «Η Ελλάδα είμαστε εμείς». Στο Βουκουρέστι δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να «χτυπιέται» στις κερκίδες, να φωνάζει και να εμψυχώνει τους παίκτες της ελληνικής ομάδας. Και φυσικά, όταν μπήκε το πολυπόθητο γκολ, ο Μανώλης Βουτσαλάς το πανηγύρισε έξαλλα…

Ο Κρητικός φίλαθλος είναι ένας από τους κορυφαίους δύτες της χώρας μας, αφού έχει εξερευνήσει σπιθαμή προς σπιθαμή όλο τον βυθό του νησιού και έχει ανασύρει εκατοντάδες ναυάγια.

Η κορυφαία του ανακάλυψη όμως ήταν το ιστορικό «La Therese» το 1976, το οποίο στη συνέχεια εξερεύνησε σε συνεργασία με τον μεγάλο ερευνητή Ζακ Ιβ Κουστό πλέοντας με την φημισμένη «Καλυψώ».

Από το «ναυάγιο των κρανίων» στη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου και της νήσου Ντίας ανέλκυσαν χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα. Η συνεργασία με τον Κουστό διήρκεσε περίπου έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου έκαναν και άλλες ανακαλύψεις και ανασύρσεις ναυαγίων, τα οποία τώρα φυλάσσονται στο Κούλε και στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Πλέον ο «Μπο Μπλος» ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Βραζιλία προκειμένου να βρεθεί κι εκεί στο πλευρό της Εθνικής.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Στο Βουκουρέστι (με μονόπετρο) η Εφη Κυριάκου

Ο έρωτας, ο βήχας και η αγάπη για την Εθνική δεν κρύβονται! Η Eφη Κυριάκου και ο σύντροφός της Φραγκίσκος Ζαννής βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου στο Βουκουρέστι προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εναντίον της Ρουμανίας, για τα μπαράζ που οδήγησαν στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το ζευγάρι, παρέα με καλούς φίλους, ταξίδεψε για να δει την αγαπημένη του ομάδα, συνδυάζοντας παράλληλα και μίνι διακοπές.

Το αποτέλεσμα της Εθνικής μας μάλιστα έδωσε στην «απόδρασή» τους πανηγυρικό χαρακτήρα. Η Εφη Κυριάκου πάντως έχει έναν επιπλέον λόγο να χαίρεται, εκτός από την πρόκριση της ομάδας μας!

Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του ζευγαριού, πρόσφατα ο Mr Nammos της έκανε δώρο ένα πανάκριβο μονόπετρο που κοσμεί πλέον το δάχτυλό της.

Η πρώην Playmate εννοείται πως δεν το αποχωρίζεται ούτε στιγμή. Κάποιοι σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι αυτό το δαχτυλίδι ενδεχομένως να σημάνει και την επισημοποίηση της σχέσης τους, καθώς δεν αποκλείεται σύντομα να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Η πανέμορφη Εφη και ο επιτυχημένος επιχειρηματίας ζουν μαζί στο Κολωνάκι, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ήδη σχεδιάσει και τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι σκοπεύει να ταξιδέψει στη Γαλλία, αφού είναι και για τους δύο αγαπημένος προορισμός.

Οσοι πάντως γνωρίζουν προσωπικά τον Φραγκίσκο Ζαννή, έχουν να λένε πως περνάει την καλύτερη φάση της ζωής του, αφού η Εφη τού έχει χαρίσει απόλυτη ηρεμία στην προσωπική του ζωή.

Ο επιχειρηματίας της Μυκόνου, γνωστός για την αδυναμία που έχει στο γυναικείο φύλο, κατά καιρούς είχε στο πλευρό του πολύ γοητευτικές συντρόφους, ωστόσο, απ’ ό,τι φαίνεται, τώρα έχει… δαγκώσει για τα καλά τη λαμαρίνα!

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ


Πήρε φωτιά το twitter με χιουμοριστικά μηνύματα

Χαμός έγινε στο twitter με την επική πρόκριση της εθνικής ομάδας! Το σύνθημα έδωσαν οι ίδιοι οι διεθνείς, με το ευχαριστήριο μήνυμα που έστειλαν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Εθνικής:

«Πάμε Βραζιλία! Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την αγάπη και τη στήριξή σας! Oλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!» έγραψαν.

Πέρα από τα πανηγυρικά tweets, υπήρξαν και τα χιουμοριστικά του τύπου

– «Προφταίνω να θυμηθώ πώς χορεύεται η λαμπάντα; ‪#‎brazil‬»
– «Αν είστε Κοπακαμπάνα, βάλτε πετσέτες να μη μας πάρουν τις ξαπλώστρες»
– «Καλή η Κόπα Καμπάνα, αλλά σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»

Δεν έλειψαν και τα πικρά tweets:

– «Χρυσό μου, ποια ανεργία, ποια εξαθλίωση, ποια μέτρα;;; Πάμε Μουντιάλ…»
– «Ευτυχώς που έχουμε και την Εθνική στο ποδόσφαιρο να μας κάνει υπερήφανους, γιατί για οτιδήποτε άλλο μόνο υπερήφανοι δεν αισθανόμαστε» – «Παιδεία δεν θα έχουμε, υγεία δεν θα έχουμε, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε ποδόσφαιρο».

Στόχος σχολίων έγινε ο Ρουμάνος προπονητής Βίκτορ Πιτσούρκα, που είχε δηλώσει πως θα κλειστεί επί τρεις μήνες σε μοναστήρι αν αποκλειστεί η ομάδα του από την Ελλάδα:

– «Πιτσούρκα, τα μακαρόνια να είναι Μίσκο!»
– «Ο… αδελφός Πιτούλκα θα πάει ως δόκιμος σε μοναστήρι; Αν ναι, ας τον προπονήσει ο πατέρας Ποιμένας από το “Κάτι ψήνεται…”!», ενώ ένας χρήστης σχολίαζε τον επικείμενο… εγκλεισμό, σε σχέση με το πάθος του Ρουμάνου προπονητή για τον τζόγο:
– «Πώς θα χαρτοκλέβει τώρα στο μοναστήρι ο Ρουμάνος; Ελλαδάρα!»

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...