Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

«Εβλεπαν» τα… όπλα!

Η Αντιτρομοκρατική ήξερε και είχε παγιδεύσει τον οπλισμό που ήρθε στο φως στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Εδώ και ενάμιση μήνα είχαν ανακαλύψει τα θαμμένα όπλα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και το κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό, καθώς τα είχαν παγιδεύσει ακόμα και με GPS, ώστε να πάσα στιγμή να είναι σε θέση να γνωρίζουν αν μετακινήθηκαν από το σημείο!

Μπορεί επίσημα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να λέει πως τα όπλα βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο, η αλήθεια όμως είναι ότι βρέθηκαν λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία των δύο νεαρών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, όπως αναφέρεται σε άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso». Μάλιστα τα όπλα εντοπίστηκαν έπειτα από τηλεφώνημα απόστρατου αστυνομικού που κατοικεί στην περιοχή και ενημέρωσε την Ασφάλεια ότι έβλεπε ύποπτες κινήσεις τις νυχτερινές ώρες.

Οταν διαπιστώθηκε ότι στο σημείο υπήρχε θαμμένος οπλισμός, αμέσως ανέλαβε την υπόθεση η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι αστυνομικοί  παγίδευσαν το σημείο με μικροκάμερες, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα του χώρου και των ανθρώπων που θα επιχειρούσαν ενδεχομένως να παραλάβουν τα καλάσνικοφ, τις χειροβομβίδες και τις σφαίρες που ήταν μέσα στο θαμμένο στη δασώδη περιοχή βαρέλι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τεχνικοί της Αντιτρομοκρατικής παγίδευσαν τα όπλα με δορυφορικό GPS, ώστε στην περίπτωση που κάποιος μετακινούσε το οπλοστάσιο να είναι σε θέση οι αστυνομικοί να γνωρίζουν το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε.

Τις ελπίδες τους όμως ότι ίσως έτσι οδηγηθούν στον προθάλαμο κάποιας νεοσύστατης τρομοκρατικής οργάνωσης τις διέλυσαν οι… μετεωρολογικές συνθήκες! Οι έντονες βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας ξέθαψαν το βαρέλι με το οπλοστάσιο, το οποίο ανακάλυψε -πράγματι- ένας αλλοδαπός περιπατητής που κατοικεί στην Ιπποκράτειο Πολιτεία! Αυτός ειδοποίησε εκ νέου την Αστυνομία κι έτσι βγήκε η ανακοίνωση για την ύπαρξη του οπλισμού, που όμως για λόγους τακτικής και προστασίας των ερευνών έγραφε τη μισή αλήθεια.

Επιφυλακή για τρομοκρατική επίθεση

Στο μεταξύ, η ύπαρξη του οπλοστασίου σε συνδυασμό με κάποιες ύποπτες κινήσεις έξω από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., που ακολούθησαν τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, στάθηκαν αφορμή για να ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε αστυνομικούς στόχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το «καμπανάκι» του συναγερμού άρχισε να χτυπά στην Αντιτρομοκρατική πριν από περίπου ένα μήνα, όταν δέχτηκε αναφορές για ύποπτες κινήσεις κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου από μοτοσικλέτες των οποίων οι αναβάτες είτε είχαν καλύψει τις πινακίδες κυκλοφορίας είτε τις είχαν στραβώσει, ώστε να είναι δυσδιάκριτος ο αριθμός.

Ο συναγερμός κορυφώθηκε τις επόμενες ημέρες, όταν έφτασαν αναφορές από αστυνομικό τμήμα των βορείων προαστίων, που παλιότερα είχε δεχτεί επίθεση, για ύποπτες κινήσεις δύο ατόμων, τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα που ήταν πιθανότατα κλεμμένη.

Και στις δύο περιπτώσεις οι εγκαταστάσεις των υπηρεσιών τέθηκαν υπό αυστηρή επιτήρηση και οι δυνάμεις ενισχύθηκαν. Τα δύο αυτά περιστατικά σήμαναν συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με αποτέλεσμα να δοθεί η εντολή για αυξημένα μέτρα ασφάλειας στους αστυνομικούς που βρίσκονται σε υπηρεσία, καθώς υπάρχουν έντονοι φόβοι για χτύπημα σε αστυνομικό στόχο.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...