Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο «καλός Σκρουτζ» και το μαγικό πάρκο

Για τρίτη χρονιά ο παραμυθένιος Μύλος Ματσόπουλου ανοίγει τους χώρους του τα Χριστούγεννα.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται στο φόρτε τους και ο αγώνας δρόμου όπου να ‘ναι ολοκληρώνεται. Στόχος να ξετυλιχθεί και φέτος -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- το ομορφότερο χριστουγεννιάτικο παραμύθι στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα.


Η «Espresso της Κυριακής» τρύπωσε στον παλιό Μύλο Ματσόπουλου, στους παραμυθένιους χώρους του μεγαλύτερου θεματικού χωριού, αποτυπώνοντας τη μαγεία λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα, μεταφέροντας γεύση γιορτινή στο κατώφλι της χριστουγεννιάτικης περιόδου.



Ο Αϊ-Βασίλης, ο «καλός Σκρουτζ» και η πανέμορφη νεράιδα των Χριστουγέννων συνεργάστηκαν και ετοιμάζουν παρέα με τα ξωτικά το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων. Από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου τα παλιά φουγάρα θα πάρουν μπροστά σκορπίζοντας στον αέρα γαργαλιστικές μυρωδιές. Τα γρανάζια θα λαδωθούν, οι μηχανές θα επισκευαστούν για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια και γλυκά μπορούν.


Οι μύλοι θα ξεκινήσουν να δουλεύουν και να παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Επί 38 ολόκληρες ημέρες ο αγαπημένος άγιος των παιδιών και οι αναρίθμητοι βοηθοί του θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο ομορφότερο χωριό, μέσα στο οποίο θα στηθεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο του Αϊ-Βασίλη, που όμοιό του, όπως υπόσχονται οι διοργανωτές, δεν έχει υπάρξει.



Φέτος οι επισκέπτες θα πρωταγωνιστήσουν στην εξέλιξη της πιο γνωστής χριστουγεννιάτικης ιστορίας, αλλά και ενός όμορφου τοπικού θρύλου. Το παραμυθένιο εργοστάσιο σοκολάτας του Σκρουτζ και η ιστορία της νεράιδας Βιολάντα ζωντανεύουν μέσα στον Μύλο των Ξωτικών. Στο κεντρικό εργοστάσιο του Αϊ-Βασίλη ετοιμάζεται το μεγαλύτερο και πιο ονειρεμένο παιδικό εργοστάσιο σοκολάτας.


Οικοδεσπότης ο τσιγκούνης Σκρουτζ, που πρώτη φορά αντιλαμβάνεται τη μαγεία των χριστουγεννιάτικων γιορτών, μεταμορφώνεται στον πιο γλυκό ήρωα και αφήνει τους φίλους του να δοκιμάσουν μια μοναδική συνταγή σοκολάτας, της οποίας μόνο εκείνος γνωρίζει τα υλικά.


Ταυτόχρονα, η πανέμορφη νεράιδα Βιολάντα, που φροντίζει να εμφανίζεται μόνο στα όνειρα των αγροτών και να γεμίζει με στάρια τα άδεια αμπάρια τους τις δύσκολες χρονιές, στολίζει το εργοστάσιο σοκολάτας με μπισκότα και δημιουργεί με τέχνη και μαγεία γευστικές λιχουδιές.


Για πρώτη χρονιά μέσα στο θεματικό πάρκο θα λειτουργήσει και αχυρένιο ταχυδρομείο στο οποίο τα παιδιά θα μπορούν να γράφουν το δικό τους γράμμα στον Αϊ-Βασίλη. Ολα θα διαβαστούν προσωπικά από τον άγιο των παιχνιδιών και τους βοηθούς του, που αμέσως μετά θα κανονίσουν τις εργασίες παραγωγής παιχνιδιών και χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων. Εξω από το ταχυδρομείο θα βρίσκεται και η χαριτωμένη αγελάδα του Μύλου, η Ολυμπία, που κάθε μέρα θα προσφέρει δωρεάν σε όλους φρέσκο, αγνό, γευστικό γάλα από ελληνικές πιστοποιημένες φάρμες.



Το πιο γλυκό ρεκόρ


Το παραμύθι των Χριστουγέννων θα ξεκινήσει λίγο πιο νωρίς στα Τρίκαλα. Στις 26 και 27 Νοεμβρίου και λίγες ώρες προτού ο Μύλος των Ξωτικών ανοίξει και επίσημα τις πύλες του στο κοινό, οι διοργανωτές θα επιχειρήσουν να φτιάξουν το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου. Η επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες θα βρίσκεται στα Τρίκαλα προκειμένου να καταγράψει την προσπάθεια των ειδικών. Οι άνθρωποι του Μύλου των Ξωτικών είναι σίγουροι πως το υφιστάμενο ρεκόρ των 3.200 κιλών, που είχε γίνει στις 18 Ιουλίου 2012 στην Αμερική, σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν, και το νέο μεγαλύτερο ρεκόρ, που θα συμπεριληφθεί στο βιβλίο των Record Guiness, θα πραγματοποιηθεί από τη Soocre και τους εθελοντές του Μύλου των Ξωτικών.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...