Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Η κυρία του Άδωνη και εγώ!

Ο Παναγιώτης Πετράκης μιλάει για την εμπειρία του στους «Δαίμονες», τη Ευγενία Μανωλίδου και εξηγεί γιατί δεν θα έπαιρνε μέρος στο «Dancing».

Από την Αννα Βίσση στην Ελένη Δήμου και από τη Μαρινέλλα στην Ευγενία Μανωλίδου και τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Ο Παναγιώτης Πετράκης έχει μπει στην καρδιά των κυριών της μουσικής. Οι συνεργασίες του επί σκηνής με πασίγνωστες γυναικείες φιγούρες του πενταγράμμου τον έχουν φέρει πολλές φορές στην πρώτη γραμμή της καλλιτεχνικής επικαιρότητας.

«Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια τα επαγγελματικά μου βήματα με οδήγησαν δίπλα σε διάσημες γυναίκες. Δεν ξέρω αν το επιδίωξα ή αν απλώς προέκυψε. Εκείνο που ξέρω είναι ότι από παιδί ακόμη τα ακούσματά μου προέρχονταν περισσότερο από γυναίκες παρά από άντρες» λέει ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής».

Εχοντας ολοκληρώσει πριν από λίγο καιρό τον δεύτερο κύκλο της συνεργασίας του με την Αννα Βίσση στους «Δαίμονες», τη ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα, ο Παναγιώτης κάνει λόγο για σταθμό στην καριέρα του.«Ηταν μία από τις καλύτερες συνεργασίες μου μέχρι τώρα, απ’ όλες τις απόψεις. Μια δυνατή παράσταση, ένας ωραίος ρόλος, μια καλλιτεχνική συνάντηση με ανθρώπους, με τους οποίους δουλέψαμε άψογα μαζί και μοιραστήκαμε μια επιτυχία πέραν των προσδοκιών μας» συνεχίζει ο μέχρι πρότινος θεατρικός παρτενέρ της «απόλυτης σταρ», όπως αποκαλούν συχνά την Αννα Βίσση.

Ο ίδιος αποφεύγει να σχολιάσει τον τίτλο. «Σαφέστατα αυτό που έχει καταφέρει καλλιτεχνικά η Αννα Βίσση δεν είναι τυχαίο» υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας πως θα ήθελε να ξανασυνεργαστεί μαζί της μια μέρα. Αλλωστε οι δυο τους έχουν κρατήσει επαφές κι όποτε τους το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τους κάνουν και παρέα.

Εδώ και περίπου ένα μήνα ο Παναγιώτης έχει ανοίξει καλλιτεχνικούς λογαριασμούς με μια άλλη ντίβα του τραγουδιού, την Ελένη Δήμου. Οι δυο τους σχηματίζουν ένα υπέροχο ντουέτο on stage, κάθε Δευτέρα βράδυ στις Γραμμές, στον Κεραμεικό. Εκεί παρουσιάζουν το πρόγραμμα «Αντιθέσεις» και η σύμπραξή τους έχει αγκαλιαστεί θερμά από τον κόσμο.

«Το πρόγραμμα διαρκεί παραπάνω από τρεις ώρες και δεν μας αφήνουν να κατέβουμε από τη σκηνή. Ζητούν κι άλλο, κι αυτό είναι πολύ όμορφο να το βιώνει ένας καλλιτέχνης» λέει ο Παναγιώτης και συνεχίζει «Η Ελένη είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, με υπέροχη, αισθαντική φωνή και τεράστια καλλιτεχνική αξία. Γνωριστήκαμε πέρυσι σε μια παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα, τις “Μέρες Ραδιοφώνου”, και δέσαμε απίστευτα, όχι μόνο καλλιτεχνικά αλλά και ως άνθρωποι».

Κοντά στις γιορτές ο Πετράκης θ’ ακολουθήσει τις μουσικές οδηγίες της μαέστρου Ευγενίας Μανωλίδου. Οι δυο τους θα συναντηθούν επί σκηνής στο θέατρο Παλλάς για τη χριστουγεννιάτικη βερσιόν της παράστασης «Μιούζικαλ αγάπη μου», η οποία τους είχε ενώσει και στο παρελθόν. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια από ελληνικά και ξένα μιούζικαλ. Τα έσοδα από την εμφάνισή τους στο Παλλάς θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου Ελπίδα. Μία μέρα μετά, στις 18 Δεκεμβρίου, το «Μιούζικαλ αγάπη μου» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενώ θ’ ακολουθήσουν ακόμη τέσσερις παραστάσεις στη βόρεια Ελλάδα.

Σε ερώτησή μας αν πιστεύει πως η Ευγενία Μανωλίδου είναι παρεξηγημένη από μερίδα των media επειδή είναι σύζυγος του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, ο Παναγιώτης είναι κατηγορηματικός: «Η Ευγενία που έχω γνωρίσει εγώ είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της. Εξαιρετικά ευγενής άνθρωπος, με απόλυτο σεβασμό προς τους συναδέλφους της. Η συνεργασία μας έχει υπάρξει άψογη.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας άνθρωπος που τυχαίνει να είναι παντρεμένος με πολιτικό πρέπει να είναι και παρεξηγημένος. Αυτά τα στερεότυπα με ξενίζουν. Είναι καλύτερα να προσπαθούμε να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο, παρά να του βάζουμε ταμπέλες».

Ο Παναγιώτης ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που υπέκυψαν στις… Σειρήνες των talent shows παίρνοντας μέρος πριν από τρία χρόνια στο «Just the two of us» μαζί με την Ελένη Φουρέιρα. Οι δυο τους μάλιστα είχαν στεφθεί νικητές στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Στην ίδια εκπομπή η Δούκισσα Νομικού παρουσίαζε τα backstage και διαγωνίζονταν -μεταξύ άλλων- ο Μιχάλης Μουρούτσος και ο Ησαΐας Ματιάμπα. Σήμερα η Δούκισσα είναι παρουσιάστρια του «Dancing with the stars» και ο Μιχάλης με τον Ησαΐα επιδίδονται σε χορευτικές φιγούρες στην τηλεοπτική πίστα του ΑΝΤ1 κάθε Κυριακή.

«Μοιάζει λίγο με reunion της παλιάς ομάδας όλο αυτό» σχολιάζει ο Πετράκης προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν θα έπαιρνε μέρος στο «Dancing». Ο λόγος; «Πρόκειται για ένα show που απαιτεί πολύ χρόνο για πρόβες, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος του τραυματισμού, οπότε διακινδυνεύεις την κανονική σου δουλειά» λέει χαρακτηριστικά. Πάντως με την παρτενέρ του στο «Just the two οf us» Ελένη Φουρέιρα. θα ήθελε να ξαναβρεθεί καλλιτεχνικά. «Μου έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία της να κάνει μιούζικαλ. Νομίζω ότι σε ένα ωραίο, μοντέρνο μιούζικαλ θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Είναι πολύ γλυκό πλάσμα η Ελένη και υπάρχει χημεία μεταξύ μας».

Αυτή την περίοδο ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης βρίσκεται στο στούντιο με τον Στέφανο Κορκολή, ο οποίος υπογράφει τα καινούργια τραγούδια του που θα κυκλοφορήσουν μετά τις γιορτές. «Για εμένα το θέατρο και το τραγούδι είναι συνυφασμένα. Κάθε κομμάτι άλλωστε το βλέπω σαν ένα μικρό μονόπρακτο, με αρχή, μέση και τέλος. Είναι μια ιστορία που καλείσαι να την ερμηνεύσεις. Αν έπρεπε παρ’ όλα αυτά να διαλέξω λίγο πιο αυστηρά ανάμεσα στο τραγούδι και το θέατρο, νομίζω ότι το πρώτο μου βγαίνει λίγο πιο αβίαστα».

Σε ότι αφορά τον έρωτα, μια άλλη μεγάλη απόλαυση της ζωής, ο Παναγιώτης τον χαρακτηρίζει πηγή έμπνευσης. Παρ’ όλα αυτά «είναι ένα συναίσθημα που ακόμη δεν το έχω βιώσει ολοκληρωτικά ή τουλάχιστον σε μεγάλη διάρκεια» λέει. «Δεν έχω νιώσει μέχρι τώρα τον απόλυτο έρωτα. Εκτός κι αν δεν είναι τόσο μεγάλος όσο τον έχω εγώ στο μυαλό μου».

Η Μαρινέλλα βάζει κάτω εικοσάρα

Μπορεί να έχει κάνει σπουδές στο λυρικό τραγούδι και να μην τον έχουμε συνηθίσει σε λαϊκά ακούσματα, όμως ο πολυτάλαντος Πετράκης έχει περάσει κι από τα μπουζούκια. Ηταν πριν από δύο χρόνια, όταν βρέθηκε στην ίδια πίστα με τη Μαρινέλλα και τη Νατάσα Θεοδωρίδου.

«Μου αρέσει να πειραματίζομαι σε καινούργια πράγματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι έπρεπε να κάνω. Οταν μου έγινε η πρόταση από τον Σταμάτη Φασουλή να πάρω μέρος στο σχήμα, η ιδέα αφορούσε ένα μεγάλο σόου. Ξεκινώντας συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για ένα κανονικό πρόγραμμα νυχτερινού κέντρου διασκέδασης, στο οποίο εγώ ένιωσα λίγο έξω από τα νερά μου. Το δοκίμασα πάντως με χαρά. Απλώς είδα ότι δεν μπορούσα να λειτουργήσω μέσα σ’ αυτό, ότι δεν μου πάει.

»Βεβαίως η συνεργασία μου με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τη Μαρινέλλα ήταν εξαιρετική. Ειδικά η Μαρινέλλα ήταν για εμένα ένα μεγάλο σχολείο. Μου έκανε τρομερή εντύπωση η φοβερή ικανότητά της να ξεσηκώνει τον κόσμο. Πρόκειται για μεγαλειώδη καλλιτέχνιδα. Είναι ένας άνθρωπος που διψάει για ζωή. Εχει τέτοια ενέργεια που μπορεί να βάλει κάτω εικοσάρα».

Η πικρία για τους «Βασιλιάδες» και η κρίση

Φέτος ο Παναγιώτης δεν είχε κάποια πρόταση να επιστρέψει στην τηλεόραση. Παρ’ όλα αυτά θεωρεί ελπιδοφόρο το γεγονός ότι αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται καινούργιες παραγωγές. Τον βλέπουμε πάντως καθημερινά στους «Βασιλιάδες», το πολύπαθο σίριαλ που επανήλθε στη μικρή οθόνη του Mega με καινούργια, άπαιχτα επεισόδια. Σε είκοσι από αυτά είχε πάρει μέρος και ο Παναγιώτης Πετράκης.

«Δεν είχα καμία ενημέρωση ότι αυτή η δουλειά θα ξαναβγεί στον αέρα. Επίσης δεν ξέρω αν θα πληρωθώ γι’ αυτήν» δηλώνει με ελαφριά δόση πικρίας. «Βλέποντας ξανά το σίριαλ ένιωσα λίγο σαν να μη με υπολογίζουν. Οσο κάνεις τη δουλειά τους είσαι καλός. Μετά, δεν σε είδα, δεν σε ξέρω…» προσθέτει.

Εννοείται ότι η κρίση έχει επηρεάσει τον Παναγιώτη, όσο και τους περισσότερους Έλληνες. «Ευτυχώς δεν είχα ποτέ δάνεια και κάρτες. Το παράδειγμα που πήρα από την οικογένειά μου ήταν ν’ ανοίγομαι όσο αντέχει η τσέπη μου κι έτσι πράττω γενικώς στη ζωή μου. Πριν από μερικά χρόνια ήμουν πολύ άνετα οικονομικά.

Εκανα πολλή τηλεόραση, θέατρο και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές. Τώρα, που έχουν περάσει πια όλα αυτά, δεν έχω μείνει καθόλου χωρίς δουλειά. Απεναντίας, η μία συνεργασία διαδέχεται την άλλη. Βλέπω όμως ότι εκεί που κάποτε μπορούσα να καλύψω τις υποχρεώσεις μου με δύο δουλειές, τώρα πρέπει να κάνω τέσσερις και πέντε για να τα καταφέρω. Από την άλλη μεριά βέβαια αυτό με κρατάει σε μια εγρήγορση. Αλλωστε απολαμβάνω τη δουλειά μου, δεν την κάνω αγγαρεία».

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...