Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Δεν θα μπορέσω να ξεχάσω ποτέ!»

Συγκλονίζει η κατάθεση της κόρης του επιχειρηματία στη δίκη των απαγωγέων της, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η ζωή μου δεν θα είναι ποτέ η ίδια, ο φόβος θα με συνοδεύει πάντα». Με αυτές τις λέξεις «έκλεισε» την κατάθεσή της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η 28χρονη σήμερα Αλίκη Κ. που τον Ιανουάριο του 2012 έπεσε θύμα απαγωγής από σπείρα αδίστακτων κακοποιών, μέλος της οποίας ήταν μάλιστα και ο πρώην φίλος της!


Η Αλίκη, κόρη επιχειρηματία στην Ελευσίνα, είναι το ένα από τα συνολικά πέντε θύματα της συμμορίας που η δίκη της βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατηγορούνται ότι απήγαγαν επιχειρηματίες ή συγγενικά τους πρόσωπα σε περιοχές της δυτικής Αττικής ζητώντας ως λύτρα χρήματα και χρυσαφικά από τις οικογένειές τους για να τους ελευθερώσουν.


Με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία η μάρτυρας στάθηκε απέναντι από ανθρώπους που αναγνώρισε ως τους απαγωγείς της καταθέτοντας για τη νύχτα της 8ης Ιανουαρίου, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη της.


«Δεν θα μπορέσω να ξεχάσω ποτέ. Ο φόβος μου είναι τέτοιος που μετά την απαγωγή έκανα μήνες να βγω από το σπίτι» ανέφερε η 28χρονη στο δικαστήριο.


Περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν οι απαγωγείς ακινητοποίησαν το όχημά της στην Ελευσίνα, είπε στο δικαστήριο: «Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με απείλησαν με όπλο και μου φόρεσαν μια κουκούλα στο κεφάλι για να μη βλέπω».


Οι δράστες τη μετέφεραν σε απομονωμένη αποθήκη στον Ασπρόπυργο.
«Μου έβγαλαν την κουκούλα όταν φτάσαμε στον χώρο του εργοστάσιου για να μπορέσω να ανέβω στις σκάλες. Με πήγαν σε ένα δωμάτιο που δεν είχε καν παράθυρα και με έβαλαν να καθίσω πάνω σε ένα καφάσι. Κρύωνα και φοβόμουν τόσο που έτρεμα…» κατέθεσε το θύμα.


Αναφερόμενη στον κατηγορούμενο, με τον οποίο πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε έναν σύντομο δεσμό, ανέφερε πως ήταν σίγουρη για τη συμμετοχή του, καθώς σε συζήτηση που είχαν οι δράστες μεταξύ τους, όσο εκείνη ήταν υπό ομηρία, τον άκουσε να λέει: «Προσέξτε μη μου χτυπήσετε το Αλικάκι».


«Μόνο εκείνος με φώναζε “Αλικάκι”…» κατέθεσε η 28χρονη στο δικαστήριο για τον δράστη, ο οποίος μετά τη σύλληψή του ομολόγησε αμέσως τη συμμετοχή του στην υπόθεση.


«Ηταν περίπου 11.30 το βράδυ όταν με πήραν οι απαγωγείς από το τηλέφωνο της κόρης μου και μου είπαν: “Eχουμε την κόρη σου και θα την κάνουμε κομμάτια, θα τη σκοτώσουμε, αν δεν μας δώσεις λύτρα. Πέντε ευρώ κάνει η σφαίρα, δεν μας κοστίζει τίποτα να της τη φυτέψουμε” μου είπαν» κατέθεσε ο πατέρας της Γιώργος Κ. στο δικαστήριο.


Μέσα σε διάστημα μόλις έξι ωρών ο πατέρας μίλησε με τους απαγωγείς περισσότερες από 150 φορές (!) στο τηλέφωνο, προσπαθώντας να βρει λύση για τα λύτρα και παράλληλα να βεβαιωθεί πως το παιδί του ήταν καλά. Εν τέλει, κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 35.000 ευρώ, τα οποία άφησε μαζί με χρυσαφικά στο σημείο που του υπέδειξαν οι απαγωγείς για να αφήσουν ελεύθερη την Αλίκη, πράγμα που έγινε τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.


Οι συνήγοροι


«Ακούστηκαν τα τραγικά περιστατικά και οι συνθήκες υπό τις οποίες τα θύματα βασανίστηκαν, κακοποιήθηκαν και κινδύνεψαν. Εκτοτε τους έμειναν οι εφιάλτες και η ζωή τους δεν θα είναι ποτέ πια ίδια…» δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Βασίλης Καπερνάρος.


«Από την πρώτη στιγμή ο εντολέας μου παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στις απαγωγές, δίνοντας σαφείς πληροφορίες στις Αρχές. Ηταν μάλιστα εκείνος που υπέδειξε το σημείο όπου κρατούνταν τα θύματα. Ηταν λάθος του, το έχει μετανιώσει και προσπάθησε με κάθε τρόπο να βοηθήσει τις διωκτικές Αρχές» τόνισε η συνήγορος υπεράσπισης του πρώην φίλου της Αλίκης, Βάσω Πανταζή.


«Εκφράζω τη συμπάθειά μου στις οικογένειες που ταλαιπωρήθηκαν στην υπόθεση αυτή. Απονομή δικαιοσύνης, όμως, στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει σχηματισμός πλήρους πεποίθησης για το αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, ποιοι ενέχονται σε αυτήν και ποιος ο βαθμός συμμετοχής τους. Και σημαίνει επίσης απαλλαγή όσων δεν αποδεικνύεται ότι συμμετείχαν» τόνισε ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, Δημήτρης Γκαβέλας.


Η πλούσια δράση της συμμορίας


Θύματα της συμμορίας, εκτός από την Αλίκη, είχαν πέσει ακόμη τέσσερα άτομα. Τον Δεκέμβριο του 2011 οι δράστες απήγαγαν στα δυτικά προάστια έναν 61χρυσοχόο, ο οποίος κατάφερε στη συνέχεια να διαφύγει εκμεταλλευόμενος τη στιγμιαία ολιγωρία τους.


Τον ίδιο μήνα ένας 71χρονος -επίσης χρυσοχόος- έπεσε στα χέρια της συμμορίας, που απαίτησε και πήρε από τους συγγενείς του χρήματα και κοσμήματα για να μην τον σκοτώσει. Το επόμενο θύμα τους, τον Μάρτιο του 2012, ήταν ένας 32χρονος γιος επιχειρηματία, για την απελευθέρωση του οποίου οι γονείς του κατέβαλαν στους δράστες ράβδους χρυσού.


Τραγικότερη περίπτωση, ωστόσο, ήταν η απαγωγή μιας 35χρονης γυναίκας τον Μάιο του ίδιου έτους, η οποία παρέμεινε στα χέρια των απαγωγέων επί 25 ολόκληρες ημέρες, προτού τελικά αφεθεί ελεύθερη μετά την καταβολή των λύτρων.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...