Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Δύο οι βομβιστές που «χτύπησαν» τον Μητρόπουλο

Τι έδειξαν οι κάμερες στο ανταλλακτήριο χρυσού του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και της Νένας Χρονοπούλου στην Καλαμάτα.


Δύο είναι οι δράστες που συμμετείχαν στη βομβιστική επίθεση στο ανταλλακτήριο χρυσού του Τάσου Μητρόπουλου και της Νένας Χρονοπούλου και έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.


Οπως φαίνεται στο βίντεο, οι δύο βομβιστές έρχονται από την Αγίου Νικολάου, όπου πιθανότατα είχαν σταθμεύσει τη μηχανή τους. Το ρολόι δείχνει 03.10 τα ξημερώματα όταν ο νεαρός, μετρίου αναστήματος, αδύνατος, φορώντας καπέλο τζόκεϊ, κατεβασμένο χαμηλά στο πρόσωπο και σκούρο μπουφάν, ανεβαίνει την οδό Σταδίου.


Φτάνει έξω από το κέντρο αγοράς χρυσού Messinia Gold του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Τάσου Μητρόπουλου και της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου. Αφήνει μία τσάντα στο κάτω μέρος της τζαμαρίας, απλώνει ένα λευκό καλώδιο ακολουθώντας το νότιο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου και στρίβει στο στενό του Αγίου Νικολάου.


Ο συνεργός του (πιο σωματώδης, πιο ψηλός, με σκούρα ρούχα και κράνος) τον ακολουθεί με γρήγορο βηματισμό. Δευτερόλεπτα μετά ακούγεται μια ισχυρή έκρηξη, που αναστατώνει την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας και πετάει από τα κρεβάτια τους Καλαματιανούς μέχρι και την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού.


Η ανάλυση


Αυτές είναι οι στιγμές που καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που είχε στο κατάστημά του ο κ. Μητρόπουλος και το εν λόγω οπτικό υλικό έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας για ανάλυση. Παράλληλα, η Αστυνομία εξετάζει τα βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας άλλων καταστημάτων της περιοχής προσπαθώντας να εντοπίσει και να ξεσκεπάσει τα πρόσωπα των βομβιστών.


Οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας από τα ευρήματα του εκρηκτικού μηχανισμού.


Ζελατινοδυναμίτιδα


Η νύχτα ήταν εφιαλτική για τους γείτονες και καταστροφική για τους επιχειρηματίες που είχαν καταστήματα κοντά στον στόχο των βομβιστών. Οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί, ενώ συναγερμοί από τα καταστήματα και τα αυτοκίνητα της περιοχής είχαν ενεργοποιηθεί. Οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο αντίκρισαν μια βομβαρδισμένη περιοχή.


Η πρόσοψη του καταστήματος του κ. Μητρόπουλου είχε γίνει κομμάτια, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο ίδιο, αλλά και σε όλα τα γύρω καταστήματα (συνολικά πέντε), καθώς και σε δύο αυτοκίνητα. Την περιοχή ερεύνησε και ο εκπαιδευμένος για εκρηκτικά σκύλος της Αστυνομίας. Μάλιστα, ειδοποιήθηκε και έφτασε στην Καλαμάτα τις επόμενες ώρες κλιμάκιο της ομάδας εξερεύνησης εκρηκτικών από την Τρίπολη, το οποίο συνέλεξε το καλώδιο που χρησιμοποιήθηκε για την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού, που οι δράστες εγκατέλειψαν στο σημείο, καθώς και άλλα στοιχεία.


Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για τοποθέτηση ποσότητας ζελατινοδυναμίτιδας, όμως αυτό θα διαπιστωθεί με την εξέταση του δείγματος στο Χημείο.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΤΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...