Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Λουλουδοπόλεμος στην Ελλάδα της κρίσης

Την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες μας κάνουν ουρές στα συσσίτια κάποιοι άλλοι (προνομιούχοι) δίνουν μάχη τη νύχτα (κατά της κρίσης) με πανέρια από γαρύφαλλα.

Μια προεδρία, πολλά φουλάρια, άλλες τόσες γραβάτες και 147.600 ευρώ. Τόσα ενέκρινε το υπουργείο Εξωτερικών για τη διενέργεια διαγωνισμού με σκοπό την αγορά αξεσουάρ για την «κάλυψη εθιμοτυπικών αναγκών» της ελληνικής προεδρίας του συμβουλίου της Ε.Ε.

Τόσα περίπου είχε ζητήσει και ο Πασχάλης Τερζής για μία και μόνο εμφάνιση, ενώ τα διπλάσια εισέπραξε η Ζέτα Μακρυπούλια για μία σεζόν στο «Dancing with stars». Αυτή η χώρα των αντιθέσεων μπορεί αληθινά να γίνει εξόχως εξοργιστική.

Από τη μια η ανεργία και η φτώχεια, και από την άλλη οι γιορτές και τα πάρτι της χλιδής. Στη μια πλευρά ο άνεργος, απελπισμένος πατέρας στη Ρόδο που «σήκωσε» από τρία βιβλιάρια καταθέσεων 2,80 ευρώ για να πάρει γάλα στο παιδί του, και στην άλλη ο Γιώργος Γιαννιάς που «πνίγηκε» σε ένα βουνό από γαρίφαλα στην πίστα του αθηναϊκού κέντρου όπου τραγουδά.

Τι και αν είχε δηλώσει πριν από έναν χρόνο σε συνέντευξή του ο Λευτέρης Πανταζής: «Οχι λουλούδια, ούτε κοτσάνι δεν βλέπεις πια στην πίστα»… Αυτά για πέρυσι. Γιατί φέτος η κρίση δεν φαίνεται στις πίστες, καθώς τα σκηνικά άλλων εποχών, με… θάλασσες από γαρίφαλα και βουνά από πανέρια ήδη επαναλαμβάνονται από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις της σεζόν.

Λουλουδοπόλεμος στον Λευτέρη Πανταζή, βουνό τα γαρίφαλα στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται το σχήμα Καλλίδης – Χολίδης – Χρύσπα – Στικούδη, στον Παντελή Παντελίδη έτυχε να… ξεμείνουν από γαρίφαλα, κόντρες λουλουδιών στη Θεσσαλονίκη όπου εμφανιζόταν ο Νίκος Μακρόπουλος, αλλά και στην Αθήνα, στο σχήμα Τερλέγκας – Αδαμαντίδης. Από δω οι μισθοί και οι συντάξεις της πείνας, και από κει οι σπατάλες και τα νυχτοκάματα των χιλιάδων ευρώ. Φταίνε αυτοί που τα δίνουν ή αυτοί που τα εισπράττουν; Οπως και να ‘χει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Καθώς η χριστουγεννιάτικη περίοδος πλησιάζει, οι «συνηθισμένες» υπερβολές θα έρθουν πάλι να μας σοκάρουν. Ο Δήμος Αθηναίων -σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης- ήδη ενέκρινε το κονδύλι των 600.000 ευρώ για στολίδια και πανηγύρια, ποσό τριπλάσιο από το περσινό και πολλαπλάσιο από εκείνο του 2011.

«Αναμενόμενο» θα σκεφτόταν κανείς, αν ληφθεί υπόψη ότι πέρσι τέτοια εποχή η Ελενα Παπαρίζου πήρε 12.000 ευρώ για εμφάνιση που δεν διήρκεσε ούτε μία ώρα σε θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο. Μόνο που στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του δήμου, η οποία προγραμματίζεται να γίνει στο Θησείο και κοστολογείται 90.000 ευρώ, δεν συμμετέχει ούτε ένας γνωστός καλλιτέχνης. Επιπλέον, την πολύ «αλμυρή» αμοιβή της Παπαρίζου την πλήρωσαν ιδιώτες επιχειρηματίες, που και οι ίδιοι συχνά «σοκάρονται» από τις απαιτήσεις των celebrities.

Κάπως έτσι η Νατάσα Θεοδωρίδου φέρεται να ζήτησε πριν από μερικούς μήνες το ποσό των 18.000 ευρώ -και μάλιστα προκαταβολικά- για μία εμφάνιση δύο ωρών με την μπάντα της στο καζίνο της Ρόδου. Μάλιστα, μαζί με την πληρωμή των μουσικών της, τη φιλοξενία τους και τη μεταφορά τους, το συνολικό κόστος του μουσικού δίωρου έφτανε στα 35.000 ευρώ.

Την ίδια εποχή, η τηλεοπτική Χουρέμ, ως γυναίκα του «Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς», είχε «μεγαλεπήβολες» απαιτήσεις από την κοσμική κυρία της Μυκόνου, η οποία ήθελε να διοργανώσει oriental πάρτι με συμμετοχή-έκπληξη της Τουρκάλας ηθοποιού. Η πραγματική έκπληξη βέβαια ήρθε όταν η Χουρέμ απαίτησε να φτάσει στο νησί με ιδιωτικό αεροσκάφος και ζήτησε για δύο ώρες 50.000 ευρώ!

Και μέσα σε όλα τα άλλα, φέτος στον «πλανήτη Μύκονος» προστέθηκε άλλο ένα «ανεξάρτητο κρατίδιο», όπου η κρίση δεν έχει θέση. Ο Σκορπιός του Ριμπολόβλεφ έκανε πάρτι ολκής και ο Ρώσος μεγιστάνας ζήτησε τον Πασχάλη Τερζή, ο οποίος με τη σειρά του φέρεται να απαίτησε 150.000 ευρώ, ποσό που φάνηκε αστρονομικό ακόμη και στον Κροίσο της Ρωσίας.

Σούσουρο είχε γίνει με την εκδήλωση στην Πάφο, την οποία οι τοπικές Αρχές ήθελαν να αναλάβει η Ευγενία Μανωλίδου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυπριακών μέσων, η αρχική «ταρίφα» της ήταν 1.000.000 ευρώ (αν και η ίδια έσπευσε να το διαψεύσει), ενώ στη συνέχεια το κασέ της μειώθηκε σε 200.000 ευρώ. Την ίδια εποχή μάλιστα τα τοπικά μέσα ανέφεραν πως παράλογες απαιτήσεις είχε και ο Πασχάλης Τερζής που ζήτησε από τον Δήμο Πάφου το ποσό των 130.000 ευρώ για συναυλία, ως πληρωμή για τον ίδιον, την μπάντα του και τους τεχνικούς του.

Τσουνάμι από σαμπάνιες στο Nammos στη Μύκονο

Στον «πλανήτη Μύκονος» εξάλλου, εκεί όπου η κρίση μοιάζει να είναι κάτι σαν φήμη, κάτι σαν μακρινός απόηχος, έγινε «του ευρώ» το καλοκαίρι που πέρασε. Λαμπερός πρωταγωνιστής ο Αντώνης Ρέμος και τόπος του… οικονομικού εγκλήματος το «Νammos», εκεί όπου σε ένα βράδυ ανοίχτηκαν σαμπάνιες συνολικής αξίας 400.000 ευρώ -έτσι τουλάχιστον προκύπτει από τις αποδείξεις που κόπηκαν υπό τον φόβο του ΣΔΟΕ- και που στα τραπέζια έφταναν μέχρι και μπουκάλια αξίας 25.000 ευρώ έκαστο.

Η «καθιερωμένη» πλέον συναυλία του Ρέμου τραβά κατά παράδοση τα τελευταία χρόνια (επίσης χρόνια κρίσης) την αμέριστη προσοχή, αφού η υπερβολή σε σαμπάνιες και σε ευρώ είναι το αδιαμφισβήτητο χαρακτηριστικό της. Εμ, πώς θα έπαιρνε ο Αντώνης μονόπετρο του οίκου κοσμημάτων Chopard, αξίας 30.000 ευρώ, για την ωραία της καρδιάς του Υβόννη;

Στο «Nammos» εξάλλου το σκηνικό «σαμπάνιες και χρήμα» στήθηκε εκ νέου έναν μήνα αργότερα, με τον Αιγύπτιο καλλιτέχνη (και παντελώς άγνωστο έως πρότινος στην Ελλάδα) Αμρ Ντιάμπ, που πλασαρίστηκε ως ο «Αιγύπτιος Ρέμος», με την είσοδο να κοστίζει από 220 έως 800 ευρώ και τις μαρίνες της Μυκόνου να κατακλύζονται από μέγκα γιοτ Ελλήνων και Αράβων.

Ο πόλεμος της σαμπάνιας ξαναφούντωσε, με κάποιες φιάλες να κοστίζουν έως και 120.000 ευρώ, αφού ήταν καλυμμένες με φύλλα χρυσού, κάποια τραπέζια «έκοψαν» λογαριασμό άνω των 100.000 ευρώ και το πάρτι έμεινε στην ιστορία ως μία από τις πιο προκλητικές (εν καιρώ κρίσης), αλλά και πιο κερδοφόρες εκδηλώσεις, αφού οι εκτιμήσεις ανεβάζουν περίπου στο 1.500.000 ευρώ το καθαρό κέρδος της επιχείρησης.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...