Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Το διαζύγιο της Βανδή από τον Νότη

Αποχώρησε πριν από την πρεμιέρα τους, εξαιτίας των δηλώσεων του Σφακιανάκη για τη Χ.Α.

Οι πολυσυζητημένες δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη τόσο για τη Χρυσή Αυγή όσο και για τους καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στα talent shows ως μέλη κριτικής επιτροπής είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από το νυχτερινό κέντρο, όπου σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα έκαναν πρεμιέρα. Η τραγουδίστρια εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Παρασκευής εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διαλύσει τη συνεργασία της με τον συνάδελφό της.

«Τον Νότη τον συνάντησα πρώτη φορά πριν από δεκαέξι χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης, με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτόν τον καιρό. Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει. Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός).

Παρά τη διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στη ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή. Αυτήν τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη. Και κάτι τελευταίο… Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες… Αυτό».

Με αυτά τα λόγια, γραμμένα στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η Δέσποινα Βανδή έδωσε οριστική απάντηση για το τι επρόκειτο να κάνει, αφού από το πρωί της ίδιας ημέρας, όταν πληροφορήθηκε αναλυτικά τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Νότης Σφακιανάκης, είχαν αρχίσει οι φήμες περί αποχώρησης. Ετσι το απόγευμα αποφάσισε με αυτή την ανακοίνωσή της να δώσει οριστικό τέλος στη συνεργασία.

Τα talent shows

Ως γνωστόν, η Δέσποινα Βανδή είναι πολύ κοντά στο «κλείσιμο» της συνεργασίας με τον ΑΝΤ1, προκειμένου να καθίσει στην καρέκλα του κριτή στο νέο talent show «The Voice».

Προφανώς και αισθάνθηκε προσβεβλημένη, όταν πληροφορήθηκε ότι ο συνεργάτης της εκφράστηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους τραγουδιστές που συμμετέχουν σε αυτές τις εκπομπές. Συγκεκριμένα, ο Νότης Σφακιανάκης είπε ότι είναι τραγικοί όσοι καλλιτέχνες δέχονται να πάρουν μέρος στην κριτική επιτροπή των talent shows, ξεχνώντας μάλλον πως η Δέσποινα θα είναι μία εξ αυτών.

Οι επίμαχες ατάκες

Μία ημέρα πριν από την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να αποχωρήσει, πραγματοποιήθηκε η απονομή του πολυπλατινένιου δίσκου του Νότη Σφακιανάκη για το άλμπουμ του «16 αυτοτελείς ιστορίες». Παρά το γεγονός πως στη βραδιά που έγινε στον πολυχώρο Αθηναΐς (στο Γκάζι) ήταν καλεσμένοι δημοσιογράφοι, προκειμένου να καλύψουν την απονομή του και να διαφημίσουν τη δουλειά του, ο παρορμητικός καλλιτέχνης δεν κατόρθωσε ούτε αυτή τη φορά να κρύψει τα… πικρόχολα αισθήματά του για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Χρησιμοποιώντας άσχημους χαρακτηρισμούς εναντίον τους με κάθε ευκαιρία, κατήγγειλε το σύστημα των μέσων που προωθεί συγκεκριμένους καλλιτέχνες («εκείνους που πληρώνουν», όπως είπε). «Να μην ακούτε ραδιόφωνο, είναι όλα στημένα σε εκείνους που δίνουν χρήματα» παρότρυνε τους θαυμαστές του που βρέθηκαν εκεί για να τον τιμήσουν.

Οταν μάλιστα η κουβέντα πήγε στην πολιτική, τότε ο τραγουδιστής ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους: «Εγώ δεν είμαι πελάτης, είμαι πολίτης, κατάλαβες; Κι όλα αυτά τα κοπρόσκυλα που σας κυβερνάνε και σας τυραννάνε εγώ δεν τα ‘χω αξιολογήσει όπως εσείς» είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε για τη Χρυσή Αυγή απάντησε:

«Βεβαίως και δεν είναι φασίστες η Χρυσή Αυγή. Κι έχουν κλείσει μέσα κάποιον ο οποίος είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος. Κανένα δικαίωμα δεν έχεις, ρε. Ποιος σ’ το έδωσε το δικαίωμα, Ευάγγελε, γουρούνι, συνταγματολόγε;». Δημοσιογράφος μάλιστα τον ρώτησε ανοιχτά αν στηρίζει το συγκεκριμένο κόμμα, με αποτέλεσμα να λάβει την εξής απάντηση:

«Επιβάλλεται να τη στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή. Γιατί αυτή μέσα έχει -αν μη τι άλλο- και την αυγή. Οι άλλοι έχουν μόνο το σκότος». Αυτά πληροφορήθηκε και η Δέσποινα Βανδή και αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο για εκείνην να αποχωρήσει.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....