Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Συναγερμός για τρεις Αλβανούς δραπέτες

Ομαδική απόδραση επτά δολοφόνων από φυλακές υψίστης ασφαλείας. Τέσσερις συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι διαφεύγουν.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα τμήματα της Συνοριοφυλακής κατά μήκος της οριογραμμής με την Αλβανία, μετά την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. από τις αστυνομικές υπηρεσίες της γειτονικής χώρας για την ομαδική απόδραση ιδιαίτερα επικίνδυνων βαρυποινιτών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Ντρένοβα που βρίσκονται σε απόσταση 170 χιλιομέτρων νοτίως των Τιράνων.
Η απόδραση είχε πολλά κοινά σημεία με αυτή του Μάριον Κόλα και των ομοεθνών του από τις φυλακές Τρικάλων τον περασμένο Μάρτιο, γι’ αυτό αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. ώστε να εμποδιστεί η είσοδος στη χώρα άλλης μιας ομάδας αποφασισμένων κακοποιών που δεν διστάζουν να σκοτώσουν.


Οι τοπικές Αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τέσσερις από τους επτά επικίνδυνους ισοβίτες, οι οποίοι το βράδυ του Σαββάτου αφόπλισαν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και δραπέτευσαν εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα.
Ομως, άλλοι τρεις εξακολουθούσαν έως αργά χθες να παραμένουν ελεύθεροι και οι Αλβανοί αστυνομικοί ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα, αφού υπάρχει φόβος να επιχειρήσουν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για τους Εντουαρντ Λούλα, Ρεΐζ Χατζιράι και Γκεζίμ Γκούρι, οι φωτογραφίες των οποίων έχουν σταλεί στην ΕΛ.ΑΣ.


Σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών, οι δραπέτες είναι οπλισμένοι και επικίνδυνοι, καθώς είναι όλοι καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονίες. Η απόδραση προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών, του γενικού εισαγγελέα και του υπουργού Δικαιοσύνης, οι οποίοι κάλεσαν με ανακοίνωσή τους τους πολίτες να προσέχουν και να ενημερώσουν τις Αρχές σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποιον από τους καταζητούμενους κακοποιούς.


Από την πρώτη στιγμή μετά την απόδραση μονάδες της αλβανικής αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραπετών και αμέσως συνέλαβαν τέσσερις από αυτούς. Οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη όσων εξακολουθούν να διαφεύγουν, ενώ ξεκίνησαν έρευνες για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της απόδρασης από τη φυλακή Ντρένοβα, στην οποία φιλοξενούνται 320 κρατούμενοι.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...