Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η μοίρα της δασκάλας έγραφε να πεθάνει στη Ρόδο!

Θρήνος για την 27χρονη δασκάλα που «κατάπιε» η πρωτοφανής καταιγίδα.

Σοκ και θρήνος δίχως τέλος στη Ρόδο! Οι νεκροί από τη θεομηνία της Παρασκευής έφτασαν τους τρεις, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους, ενώ οι έρευνες έχουν πλέον στραφεί στον εντοπισμό ενός 50χρονου εκπαιδευτικού, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το όχημά του.


Χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε χαντάκι ο 63χρονος Γιάννης Μπαϊράμης, πρώην διευθυντής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος αγνοούνταν από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε περίπου 500 μέτρα μακριά από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το άψυχο σώμα της συζύγου του την Παρασκευή. Η 54χρονη Κάλλη Παναγιώτου, που καταγόταν από την Κύπρο και εργαζόταν ως υπάλληλος στο Επιμελητήριο, από το οποίο επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί σύντομα, είχε βρεθεί νεκρή σε κοίτη ποταμού στην Ιαλυσό, λίγα μέτρα πιο πέρα από την BMW τού ζευγαριού.


Τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην παραλία της περιοχής, μισό χιλιόμετρο από τις εκβολές του χειμάρρου, βρέθηκε νεκρή η 27χρονη δασκάλα που επέβαινε σε αυτοκίνητο μαζί με άλλους δύο εκπαιδευτικούς στη γέφυρα των Μαριτσών. Η άτυχη Αναστασία Κατσαρού από τα Ψαχνά Ευβοίας πνίγηκε όταν το μεσημέρι της Παρασκευής προσπάθησε μαζί με τους άλλους δύο δασκάλους (μεταξύ των οποίων ο 50χρονος αγνοούμενος) να βγει από το όχημα που είχε παρασυρθεί από τον χείμαρρο. Μόλις πριν από έναν μήνα είχε διοριστεί στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου ως αναπληρώτρια.


«Αγαπούσε τη δουλειά της και ήταν αφοσιωμένη» δήλωσε η συνάδελφός της και αιρετή εκπρόσωπος της ΠΥΣΠΕ Εύβοιας Μένη Καραβά. «Της άρεσε να προσφέρει στον συνάνθρωπο και συμμετείχε στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας».


«Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος και πάντα χαμογελούσε» πρόσθεσε ένας κάτοικος των Ψαχνών.
Από τους τρεις εκπαιδευτικούς διασώθηκε μόνο ο ένας, ενώ οι έρευνες έχουν στραφεί στον εντοπισμό του 50χρονου καθηγητή αγγλικών που επέβαινε στο ίδιο όχημα. Ο Κώστας Αργυρόπουλος, με καταγωγή από την Ασπροκκλησιά Καλαμπάκας και πατέρας ενός αγοριού 17 ετών, διορίστηκε στη Ρόδο πριν από είκοσι χρόνια ως καθηγητής αγγλικών και ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου.


Οι κάτοικοι της Ιαλυσού, που επλήγη περισσότερο από την κακοκαιρία, είναι συγκλονισμένοι και για ακόμη έναν λόγο. Πριν από περίπου έναν μήνα (στις 26 Οκτωβρίου) η εικόνα του Ταξιάρχη που βρίσκεται στο κοιμητήριο της περιοχής άρχισε ανεξήγητα να «δακρύζει». Τώρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι δάκρυσε για τον θάνατο των ανθρώπων από τη θεομηνία.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ



Η θεομηνία που βούλιαξε το νησί των ιπποτών


Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω του ο «Αρμαγεδδών» που χτύπησε το νησί των ιπποτών, ενώ οι τοπικές Αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προετοιμαστούν εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Ρόδο.


Μέσα σε τρεις ώρες έπεσαν σε 7 τετραγωνικά χιλιόμετρα -όσο είναι η περιοχή που επλήγη- 553.000 κυβικά νερό, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές και αποδεικνύοντας ότι οι υποδομές που υπάρχουν στο νησί δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων φαινομένων. Ειδικά στο τρίγωνο από Τσαΐρι, Παστίδα, αεροδρόμιο και Ιξιά τα νερά πλημμύρισαν τα πάντα και η παραλιακή ζώνη από τους Τρεις μέχρι το αεροδρόμιο μεταβλήθηκε σε λίμνη μέσα στην οποία πλέουν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 200 κλήσεις απεγνωσμένων πολιτών που έβλεπαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, αλλά και τις ζωές τους να κινδυνεύουν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής σε σπίτια και καταστήματα ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ!


Στο μεταξύ, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου θα ζητήσει για τους επιχειρηματίες της να «παγώσουν» τα δάνεια και οι διάφορες εισφορές που πληρώνουν, ενώ από τον δήμο θα γίνει προσπάθεια οι πλημμυροπαθείς να πάρουν ένα επίδομα το συντομότερο δυνατόν.



Σοβαρά προβλήματα και ζημιές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας


Μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε χθες την Αττική. Λόγω συγκέντρωσης υδάτων έκλεισε η οδός Πειραιώς και στα δύο ρεύματα μεταξύ Π. Ράλλη και Χαμοστέρνας, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία και στον παράδρομο του Κηφισού στο τμήμα της Ιεράς Οδού προς Πειραιά.


Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για δέντρα που έπεσαν από τον αέρα, στα Πατήσια, στο Χαλάνδρι, το Ηράκλειο και στη Φιλοθέη, αλλά και για αντλήσεις υδάτων κυρίως στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, την Κυψέλη, τη Νέα Σμύρνη και άλλες περιοχές.
Στη Θεσσαλονίκη, η πρωινή βροχή αποτέλεσε αφορμή για δεκάδες ατυχήματα σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς. Το σημαντικότερο πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν οκτώ αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, στα διόδια της Ανάληψης, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό το ρεύμα εισόδου στον κόμβο Προφήτη.


Στην Πάτρα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων σημειώθηκε κατολίσθηση στην οδό Κοζάνης στην Ανθούπολη και από τα χώματα καταπλακώθηκε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, στο οποίο ευτυχώς δεν υπήρχε κάποιος μέσα. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, αλλά δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Στα ορεινά της Αχαΐας έπεσαν ήδη τα πρώτα χιόνια, σε ορεινές περιοχές του Ερυμάνθου και του Χελμού πάνω από τα 1.700 μέτρα.



Για ακόμα δύο μέρες καταιγίδες και μετά τσουχτερό κρύο


Με κακοκαιρία θα κυλήσουν και τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπου θα εκδηλώνονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στο σκηνικό του ξαφνικού χειμώνα που μας βρήκε θα προστεθούν από αύριο και οι χαμηλές θερμοκρασίες (σταδιακά από βορρά προς νότο), με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για «τσουχτερό κρύο» προς το τέλος της εβδομάδας.


Ειδικότερα για σήμερα, θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές, μεταξύ άλλων στην «πληγωμένη» Ρόδο και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες (μετά το μεσημέρι) σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο της συννεφιασμένης Αθήνας θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς και στη συμπρωτεύουσα από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Βοριάδες


Αύριο η κακοκαιρία θα «εστιάσει» στην ανατολική και νότια χώρα, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, καθώς και στα δυτικά με σποραδική (έντονη) βροχόπτωση. Στις περισσότερες περιοχές οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες έως 6 μποφόρ, οι οποίοι θα φέρουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά αλλά και στα χαμηλότερα της βορείου Ελλάδας.


Η ΕΜΥ αναμένει υποχώρηση των φαινομένων σε Δωδεκάνησα και ανατολικό Αιγαίο από το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο οι καταιγίδες δεν θα αφήσουν σε ησυχία τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και ο υδράργυρος θα «παγώσει» ακόμα περισσότερο σχεδόν παντού. Τις επόμενες ημέρες (Πέμπτη – Παρασκευή) οι βοριάδες αναμένεται να ενταθούν και να σπρώξουν τον υδράργυρο σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, αλλά, όπως φαίνεται, τα έντονα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες) θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...