Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Τα αξιοθέατα του κόσμου σε μία πόλη!

Μια φαντασμαγορική «παγκόσμια χειμερινή χώρα των θαυμάτων» βρίσκεται στην Ατλάντα.


Τον γύρο του κόσμου σε μία ημέρα θα μπορείτε να κάνετε όσοι επισκεφτείτε την Ατλάντα μέχρι τις αρχές της νέας χρονιάς. Από το Ταζ Μαχάλ μέχρι τον Πύργο του Αϊφελ, και από το Μπιγκ Μπεν μέχρι το Κρεμλίνο, όλα τα αξιοθέατα στη σειρά είναι εκεί και σας περιμένουν!


Στην αμερικανική πόλη έχει στηθεί ένα φαντασμαγορικό πολυπολιτισμικό πάρκο, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εορτών, όπου τα λαμπιόνια δεν υπάρχουν απλώς για να στολίζουν τον χώρο με τα πολύχρωμα φώτα τους, αλλά για να δίνουν ζωή στα πιο γνωστά μνημεία όλου του κόσμου. «Θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια καινούργια παράδοση στην Ατλάντα. Θέλουμε το κοινό να βλέπει κάτι καινούργιο κάθε χρόνο» δήλωσε ο Τζον Λιν, γενικός διευθυντής του ομίλου IGO που χρηματοδότησε το πρότζεκτ.


«Πράσινες» κατασκευές


Οπως λένε οι υπεύθυνοι, τα φωτεινά κτίρια είναι άκρως φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν πιάτα και ανακυκλωμένα μπουκάλια. Τα λαμπιόνια φωτίζονται με χαμηλής ισχύος λάμπες LED, ενώ πολλές από τις κατασκευές τροφοδοτούνται ενεργειακά από ηλιακά πάνελ. Το μέγεθός τους είναι εντυπωσιακό, καθώς πολλά από αυτά ξεπερνούν τα 15 μέτρα σε ύψος και τα 30 μέτρα σε πλάτος. Η «χώρα των θαυμάτων» φιλοξενείται μέσα στο γήπεδο μπέιζμπολ Τέρνερ, που αποτελεί το «σπίτι» της ομάδας Μπρέιβς.


«Χρησιμοποιήθηκε το 1996 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γι’ αυτό και το επιλέξαμε. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι τόσο μεγάλο και εντυπωσιακό όσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες για να φέρουμε τον πολιτισμό και το διεθνές αίσθημα εδώ».


Οι υπεύθυνοι έδωσαν τόσο μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια που τα περισσότερα μνημεία μοιάζουν να είναι καρμπόν των αληθινών, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ταζ Μαχάλ. Το επιβεβαίωσε ένα ζευγάρι, το οποίο είχε επισκεφτεί πριν από δύο χρόνια το εντυπωσιακό μνημείο στην Ινδία. Ο Στέφεν Κροφτ είχε κάνει μάλιστα πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Φερόζα Σιεντ μπροστά στο μνημείο. Ετσι τώρα το ζευγάρι βρήκε την ευκαιρία να ξαναζήσει τη ρομαντική στιγμή μπροστά στο μνημείο-μαϊμού!


Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα «φωτεινά» μνημεία το φαντασμαγορικό πάρκο φιλοξενεί και άλλες ατραξιόν, όπως πολλά καρουζέλ και παιχνίδια για τα παιδιά, διεθνή κουζίνα και ζωντανά ψυχαγωγικά προγράμματα. To πάρκο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...