Η διπλωματία μας σε ψηφιακούς ρυθμούς

Η ελληνική πρεσβεία στις ΗΠΑ από το 2010 στο facebook.


«Εραστής» της ψηφιακής διπλωματίας αποδεικνύεται η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, αφού από το 2010 έχει σημαντική παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δημιουργώντας έτσι νέες δυνατότητες προώθησης των συμφερόντων της Ελλάδας.


Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση παρουσίασης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ). Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από την πρεσβεία του Καναδά και διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Συμμαχίας για τη Ψηφιακή Διπλωματία. Το ελληνικό Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας παρουσίασε τα ΜΚΔ, που χρησιμοποιεί ως εργαλεία δημόσιας διπλωματίας, πληροφόρησης και επικοινωνίας με το κοινό.


Επιπλέον, παρουσιάσθηκε η καμπάνια «Study Abroad in Greece», η οποία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά μέσα από facebook και twitter και την οποία είδαν -σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία- πάνω από 25.000 χρήστες ΜΚΔ. Στόχος της καμπάνιας ήταν να παρουσιασθεί μια θετική εικόνα της Ελλάδας, μέσα από μαρτυρίες φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που έχουν συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα.


Με παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ήδη από το 2010, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας στις ΗΠΑ βρίσκεται σε υψηλή θέση μεταξύ των ξένων διπλωματικών Αρχών της Ουάσινγκτον ως προς την ψηφιακή διπλωματία.


Ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος, αγκάλιασε τις προσπάθειες ψηφιακής διπλωματίας του Γραφείου Τύπου και, όπως επισημαίνεται, έγινε ο πρώτος με αυτό το αξίωμα στην Ουάσιγκτον που απέκτησε λογαριασμό στο Twitter (@C_Panag).


Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας εκεί, του οποίου επικεφαλής είναι ο Χρήστος Φαϊλάδης, συμμετέχει στη Συμμαχία για την Ψηφιακή Διπλωματία για περισσότερο από έναν χρόνο, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιό της.


Η Συμμαχία για την Ψηφιακή Διπλωματία είναι μια «άτυπη εθελοντική ομάδα» που αποτελείται από μέλη πρεσβειών, κυβερνητικών και διεθνών οργανισμών τα οποία ασχολούνται με την ψηφιακή επικοινωνία και τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Σκοπός είναι η ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων, με απώτερο στόχο την προαγωγή της ψηφιακής διπλωματίας.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ