Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Είχε άσο στο μανίκι

Το μαγικό σλάλομ του Καρέλλη έδωσε στο τέλος το τρίποντο στον Παναθηναϊκό.


Τα εμπόδια της άδειας (λόγω τιμωρίας) Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της βροχής πέρασε ο Παναθηναϊκός νικώντας δίκαια τον ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Καρέλλη. Ο νεαρός επιθετικός, που ερχόταν με καλή ψυχολογία από τις εμφανίσεις του στην Εθνική Ελπίδων (το γνώριζε ο Αναστασίου, γι’ αυτό τον έριξε στην επανάληψη αντί του Φιγκερόα), πέτυχε δύο γκολ και έβγαλε την ομάδα του από τη δύσκολη θέση που την είχε φέρει ο Ντε Βινσέντι.


Οι «πράσινοι» είχαν διάθεση για καλή μπάλα, είχαν την κυκλοφορία των κινήσεων, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά ήταν πάλι επιπόλαιοι στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δώσουν στον ΠΑΣ δικαιώματα. Το παιχνίδι τους είχε γρήγορο ρυθμό και μετέφεραν την μπάλα εύκολα στην περιοχή του Βελλίδη εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν «βραχυκυκλωμένοι» στον χώρο του κέντρου. Ετσι στο 32′ ο Μπεργκ με τακουνάκι έπειτα από την ασθενή απόκρουση του Βελλίδη στο σουτ του Πράνιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.


Στην επανάληψη η γρήγορη ισοφάριση του ΠΑΣ (51′) από λάθος αντίδραση του Τριανταφυλλόπουλου στο μαρκάρισμα του Ιλιτς και την πάσα του τελευταίου στον Ντε Βινσέντι που σκόραρε με πλασέ, «φόρτωσε» με άγχος του παίκτες του Παναθηναϊκού που έχασαν την ψυχραιμία τους.


Μέχρι που οι αλλαγές των Καρέλλη και Ατζαγκούν έγειραν πάλι την πλάστιγγα στην πλευρά των γηπεδούχων. Στο 83′ ο Καρέλλης με εκπληκτικό τρόπο «άδειασε» τρεις αμυντικούς και με δυνατό σουτ έκανε το 2-1, ενώ στις καθυστερήσεις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με γκολ που του σέρβιρε κυριολεκτικά ο Μπεργκ σε άδεια εστία (3-1).


«Το κυνηγήσαμε μέχρι τέλους και αξίζαμε τη νίκη, αν και ήταν απαράδεκτη η αμυντική μας λειτουργία στη φάση του γκολ» είπε ο Γιάννης Αναστασίου. «Ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος και μπορούσε να βάλει περισσότερα στο α’ ημίχρονο. Μετά ισορροπήσαμε και θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί» τόνισε ο Σάκης Τσιώλης.


ΣΚΟΡΕΡ: Μπεργκ 32′, Καρέλης (83′ – 91′) – Ντε Βινσέντι (51′).


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ (61′ Κουτρουμπής), Μέντες, Λαγός (70′ Ατζαγκούν), Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ, Φιγκερόα (62′ Καρέλλης).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος (86′ Κρητικός), Λίλα, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Βίλα, Ντε Βινσέντι, Τσάβες (24′ Ρουμπουλάκου, 60′ Κεϊτά), Ιλιτς.


Μπαίνει δυνατά και στην ΠΑΕ ο Γιαννακόπουλος


Δυναμικό μπάσιμο στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό ετοιμάζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας του «εξάστερου» παραδέχθηκε ότι πρόθεσή του είναι να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ μαζί με πολύ ισχυρό επιχειρηματικό κολοσσό από το εξωτερικό κάνοντας επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. «Το θέμα θα έχει κλείσει οριστικά μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και θα έχουν πάρει όλα τον δρόμο τους» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:


«Θα έχω καταθέσει την πρότασή μου για την ΠΑΕ, η οποία πιστεύω ότι θα βρει σύμφωνο τον κ. Αλαφούζο. Στον Παναθηναϊκό θα επενδυθούν δεκάδες εκατομμύρια. Κι όταν λέω στον Παναθηναϊκό, εννοώ στην ομάδα του Παναθηναϊκού». Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να εγκαταλείψει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.


Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη. Είναι μια οικογένεια εύρωστη, η οποία έχει επενδύσει στο μπάσκετ ίσως περισσότερα από 100.000.000 ευρώ. Με μεγάλη χαρά περιμένουμε να έρθουν να αναλάβουν και να συνεχίσουν την αναδιοργάνωση και ανασύσταση του Παναθηναϊκού».


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...