Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Οι Κινέζοι και ο «δράκος»

Οι καθοριστικές εξελίξεις και το «κλειδί» για το μπάσιμο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.


Τη συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο αλλά και το αποτέλεσμα του διαχειριστικού ελέγχου που θα γίνει στην ΠΑΕ περιμένει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να ανοίξει και επίσημα νέα σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού.


Ο επιχειρηματίας εκτός από το μπάσκετ είναι έτοιμος για μπάσιμο και στο ποδόσφαιρο έχοντας στο πλευρό του δυνατούς «συμμάχους» από την Κίνα, στην αγορά της οποίας έκανε άνοιγμα με την απόκτηση του 29χρονου σέντερ Πινγκ Σανγκ, αλλά και με την περιοδεία του καλοκαιριού. Το συνολικό project της επένδυσης με τους Κινέζους «κολοσσούς» του επιχειρηματικού κόσμου φέρεται να φτάνει σε ορίζοντα τριετίας τα 120.000.000 ευρώ, εκ των οποίων το 30% θα καλυφθεί από τον Γιαννακόπουλο και το υπόλοιπο 70% από τις συνεργαζόμενες εταιρείες.


Το σημείο-κλειδί όμως για να «περπατήσει» το deal είναι το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ποιος θα το καλύψει. Ο Γιαννακόπουλος από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει μέσω κύκλων του ότι τα χρήματα που θα επενδυθούν «προορίζονται για το αύριο και όχι για το χθες», κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει τα χρέη του παρελθόντος. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι φυσιολογικό: «Αφού δεν τα αναλαμβάνει αυτός, αλλά ούτε και ο Αλαφούζος, ποιος θα τα αναλάβει;» Το μπαλάκι θα περάσει αναπόφευκτα στις προηγούμενες διοικήσεις των «πρασίνων», που δύσκολα θα δεχτούν να σηκώσουν το βάρος.


Βέβαια από τη στιγμή που ο Γιαννακόπουλος γνωρίζει ότι το άνοιγμα της ΠΑΕ, που αποτελεί και τον… δράκο σε αυτή την ιστορία, ανέρχεται κάπου στα 25.000.000 ευρώ, θα φρόντιζε να μην κάνει την παραμικρή κίνηση, αν δεν πίστευε ότι θα βρισκόταν λύση. Συνεπώς ο ίδιος αισιοδοξεί, έστω κι αν κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί να εξελιχθεί η υπόθεση, όταν μιλάμε για μια επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.


Οι εξελίξεις θα κορυφωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως επιβεβαίωσε χθες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Γιάννη Αλαφούζο και θα του παρουσιάσει το πλάνο του για την επόμενη μέρα στα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Η ατζέντα εκτός από τον διαχειριστικό έλεγχο θα περιλαμβάνει το νέο γήπεδο, το αθλητικό κέντρο, την ανάπτυξη του μάρκετινγκ και τη θωράκιση της ομάδας στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου.


–  Αν και η Αστυνομία εμφανίστηκε αρνητική, εν τούτοις ο Παναθηναϊκός θα έχει τη συμπαράσταση  2.000 φιλάθλων του εναντίον του Απόλλωνα στη Ριζούπολη.


Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια…


Η οικογένεια Γιαννακόπουλου συνέδεσε το όνομά της με τον Παναθηναϊκό για περισσότερα από 40 χρόνια. Τα δύο αδέλφια Παύλος και Θανάσης, από τους κορυφαίους φαρμακοβιομηχάνους στη χώρα μας, ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Παναθηναϊκού μέχρι το 1979, οπότε το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό και τα ηνία της ομάδας πέρασαν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.


Από τότε η ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο αποτέλεσε τον διακαή πόθο της οικογένειας Γιαννακόπουλου, που ασχολήθηκε τελικά με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό το 1992 και τον κατέστησε ένα από τα κορυφαία clubs στην Ευρώπη, με έξι κατακτήσεις Κυπέλλου Πρωταθλητριών και αλλεπάλληλα πρωταθλήματα εντός των συνόρων.


Ο,τι δεν κατάφεραν ο Παύλος και ο Θανάσης φαίνεται ότι θα το πετύχει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γιος του Παύλου, ο οποίος πριν από ένα χρόνο απείλησε με αποχώρησή του από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, λόγω διαμάχης με τον θείο του Θανάση, αλλά τελικά δεν πραγματοποίησε την απειλή του.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...