Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Νόνη Δούνια: Η σχέση με τον σύζυγό της, η δύσκολη εφηβεία του...

Η Νόνη Δούνια παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Επιστολή – απειλή του Θεοχάρη στον κρόταφο των οφειλετών

Επιστολές στους φορολογουμένους που δεν εξόφλησαν εντός των καθορισμένων προθεσμιών τις δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος.

Επιστολές στους φορολογουμένους που δεν εξόφλησαν εντός των καθορισμένων προθεσμιών τις δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος, καθώς κι άλλες υποχρεώσεις τους προς την εφορία έχει αποστείλει (και συνεχίζει να αποστέλλει) ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ο «στρατηγός» Χάρης Θεοχάρης.

Με την επιστολή-απειλή τούς καλεί να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες εντός 15 ημερών, ώστε να κάνουν ήσυχα… Χριστούγεννα.

Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, «η εφορία δύναται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αναγκαστικής είσπραξής τους», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κατασχέσεις κ.ά.

Οι επιστολές αυτές, όπως είναι φυσικό, έχουν προκαλέσει πανικό στους οφειλέτες, που δέχονται βομβαρδισμό ειδοποιητηρίων από το Δημόσιο. Φόρος εισοδήματος, φόροι στην ακίνητη περιουσία, τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελείας αποτελούν «βουνό» για χιλιάδες νοικοκυριά. Υπό το βάρος της κρίσης και της δραστικής περικοπής των εισοδημάτων, η μεγάλη πλειονότητα των οφειλετών αδυνατεί να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την εφορία.

Για να αποφύγουν κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, οι φορολογούμενοι που χρωστούν στο Δημόσιο ή όσοι δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους φόρους τους έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις, με την «πάγια ρύθμιση». Κάθε οφειλέτης μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση για το σύνολο των χρεών του ακόμη κι αν μέρος αυτών δεν έχει ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2.594.366 φυσικά πρόσωπα είχαν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 22,6 δισ. ευρώ. Εξ αυτών ποσό 875,19 εκατ. ευρώ έχει υπαχθεί σε ρύθμιση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...