Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Γι’ αυτό δάκρυζε η εικόνα

Τα δάκρυα του Αρχάγγελου Μιχαήλ εμφανίστηκαν πριν ένα μήνα στο σημείο όπου ξεκίνησε το κακό με τη θεομηνία στην Ιαλυσό.

Ως θεϊκό σημάδι το οποίο προμήνυε τη φονική θεομηνία η οποία έπληξε τη Ρόδο θεωρούν οι πιστοί τα δάκρυα που είχαν εμφανιστεί στην εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

«Να γιατί δάκρυσε ο Ταξιάρχης!» λένε και ξαναλένε οι θεοσεβείς για το φαινόμενο, που συνέβη ακριβώς έναν μήνα προτού ξεσπάσει στο νησί η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς και τον αγνοούμενο από την περασμένη Παρασκευή.

Ο πατέρας Απόστολος, εφημέριος του Ιερού Ναού Ταξιαρχών στο Παλιό Νεκροταφείο Ιαλυσού, όπου βρισκόταν η εικόνα όταν «δάκρυσε», είπε συγκλονισμένος στην «Espresso»:

«Ο κόσμος συνδέει το τραγικό γεγονός που έκανε ολόκληρη τη Ρόδο να θρηνεί με τα δάκρυα του Ταξιάρχη στις 26 Οκτωβρίου. Περισσότερο το πιστεύουν οι κάτοικοι της Ιαλυσού, που επλήγη πιο πολύ από την κακοκαιρία, διότι το κακό ξεκίνησε ακριβώς μπροστά από την πόρτα της εκκλησίας όπου βρισκόταν η εικόνα όταν δάκρυσε, όταν έσπασε το τοιχίο του ποταμού Τριαντενού και έγινε αυτό που έγινε!

Μέσα σε δύο ώρες προκλήθηκε ανυπολόγιστη καταστροφή και πνίγηκαν τρεις άνθρωποι, ενώ αγνοείται ένας ακόμα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εικόνα του Αρχαγγέλου είχε δακρύσει άλλη μία φορά, λίγο πριν από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και την επιστράτευση που ακολούθησε! Ο πατέρας Απόστολος μας είχε πει -και εξακολουθεί να λέει- ότι ο καθένας μπορεί να πιστέψει ή όχι ένα γεγονός:

«Εμείς το θεωρούμε ένα σημάδι της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας, από εκεί και ύστερα είναι θέμα δεκτικότητας του καθενός. Είναι απίστευτο όμως ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή που έχουμε δει και βιώσει την καταστροφή, κάποιοι συζητούν το θέμα των δακρύων με αρνητική διάθεση και προκαλούνται ακόμα και τσακωμοί».

Προσκύνημα

Ο ιερέας τόνισε ότι η εικόνα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού (όπου είχε μεταφερθεί τότε) και ο κόσμος εξακολουθεί να συρρέει για να την προσκυνήσει: «Στην απελπισία του, ο κόσμος προσπαθεί να κρατηθεί από κάπου και το μοναδικό που έχει είναι η πίστη του».

Υπενθυμίζεται ότι τα δάκρυα στην εικόνα είδαν ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου πιστοί που μπήκαν στο εκκλησάκι. Αμέσως ειδοποίησαν τον αρχιμανδρίτη Απόστολο και εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τον μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο. Η εικόνα μεταφέρθηκε με εντολή του σεβασμιότατου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που βρίσκεται στην πλατεία της Ιαλυσού. Αμέσως ζητήθηκε να γίνει πραγματογνωμοσύνη από τους ειδικούς ούτως ώστε να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση στην εικόνα.

Πράγματι, το επίσημο πόρισμα που εστάλη από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και κοινοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με θέμα «Κατάσταση διατήρησης της φορητής εικόνας του Αρχαγγέλου Ταξιάρχη Μιχαήλ από τον κοιμητήριο ναό της Ιαλυσού», ανέφερε ότι η εικόνα δεν έχει υποστεί ανθρώπινη παρέμβαση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει από πού προήλθαν τα δάκρυα του Ταξιάρχη.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη Τασούλα Κατσαρού

Το τελευταίο αντίο στη γλυκιά δασκάλα που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της θεομηνίας στη Ρόδο είπαν χθες συγγενείς και φίλοι στα Ψαχνά Ευβοίας, από όπου καταγόταν η άτυχη 27χρονη. Η κηδεία της Αναστασίας Κατσαρού έγινε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου με τη Φιλαρμονική να οδηγεί την πομπή παιανίζοντας πένθιμα για την αδικοχαμένη κοπέλα. Η στιγμή που λύγισε ακόμα και τους ψυχραιμότερους ήταν όταν ο κόσμος που τη συνόδευε στην τελευταία της κατοικία στάθηκε για λίγο έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο των Ψαχνών, όπου δούλευε πέρυσι ως αναπληρώτρια.

Τραγικές φιγούρες, η μητέρα της και τα τρία αδέρφια της, οι οποίοι παρά το πένθος και την οργή τους για τον χαμό της αγαπημένης τους Τασούλας ζήτησαν αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα σε φιλόπτωχα ταμεία των τριών ενοριών της περιοχής. Συντετριμμένοι ήταν και οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού Σχολείου όπου εργαζόταν η κοπέλα.
«Η Τασούλα ήταν ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος και μία εξαίρετη δασκάλα. Τη λάτρευαν τα παιδιά και πρόσφερε εντός και εκτός δουλειάς». Ενας άλλος συνάδελφός της με δάκρυα στα μάτια ανέφερε: «Φέτος κλήθηκε να πάει στη Ρόδο και μας έφυγε» είπε ο διευθυντής του σχολείου Σταύρος Θεοχαράκης.

Νωρίτερα, η μητέρα είχε καταγγείλει με πόνο ότι υπάρχουν ευθύνες για τον θάνατο της κόρης της: «Το πήγα κάτω κούκλα, ένα αγγελούδι, γεμάτο όρεξη να προσφέρει. Ούτε έναν μήνα δεν έκλεισε και μου το έστειλαν στο φέρετρο το παιδί μου».

Συγκλονιστικό ήταν και το ξέσπασμα του αδερφού και του θείου της 27χρονης: «Εστειλαν την αδελφούλα μου στη Ρόδο και η θέση στα Ψαχνά είναι κενή» είπε μέσα σε λυγμούς ο αδερφός της άτυχης κοπέλας. «Επρεπε να κλείσει ο δρόμος όσο διαρκούσαν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και όχι να αφήσουν να γίνει το κακό» είπε οργισμένος ο θείος της.

Αγνοείται ο 50χρονος

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 50χρονου εκπαιδευτικού Κώστα Αργυρόπουλου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το όχημά του, στο οποίο επέβαιναν η άτυχη 27χρονη και ακόμα ένας συνάδελφός τους που σώθηκε. Ο αδερφός του, Γιάννης, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ελπίδες να βρεθεί ζωντανός και ότι αυτό που ζητεί η οικογένειά του είναι να τον βρουν γρήγορα για να τελειώσει το μαρτύριό τους.

Σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι τα παιδιά, οι συγγενείς και οι φίλοι θα συνοδεύσουν στην τελευταία τους κατοικία τον πρώην διευθυντή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Μπαϊράμη και τη σύζυγό του Κάλλη.

Για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των ανθρώπων και τις ανυπολόγιστες ζημιές, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κώστας Μπούτσικος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν την Σάμο και τον Πύργο!

Μπροστά σε ένα τρομακτικό θέαμα που κόβει την ανάσα βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες οι κάτοικοι στο Βαθύ της Σάμου, που είδαν έναν τεράστιο ανεμοστρόβιλο να πλησιάζει απειλητικά και με μεγάλη ταχύτητα το λιμάνι.

Ο ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την πρωτεύουσα της Σάμου στις 8.00 το πρωί και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τη μετέτρεψε σε βομβαρδισμένο τοπίο ξηλώνοντας μόνιμες κατασκευές, κεραμίδια, ζαρντινιέρες, ταμπέλες καταστημάτων, ακόμη και ψυγεία περιπτέρων, με τους πολίτες να τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να αναζητήσουν καταφύγιο.

Εξάλλου, πρωτοφανής ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την περιοχή του Αμπελώνα Πύργου προκάλεσε μεγάλες καταστροφές μέσα σε πέντε λεπτά στο κέντρο του χωριού. Οι κάτοικοι τρόμαξαν όταν είδαν αντικείμενα να ίπτανται.

Ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια, αποθήκες, στάνες και θερμοκήπια, σε ακτίνα 300 μέτρων από το κέντρο του χωριού. Ενας τεράστιος ευκάλυπτος ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε ένα σπίτι προκαλώντας ζημιές, ενώ σχεδόν όλες οι κεραμοσκεπές στα σπίτια του χωριού ξηλώθηκαν. Ζημιές προκλήθηκαν και σε αυτοκίνητα από υλικά που έπεσαν πάνω τους.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ


 Βροχές σήμερα και χιόνια με κρύο από αύριο

Μουντός και βροχερός θα είναι και σήμερα ο ουρανός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στα Δωδεκάνησα και στο ανατολικό Αιγαίο. Από αύριο όμως στο -χειμωνιάτικο πια- σκηνικό θα μπουν οι λευκές νιφάδες και οι ενισχυμένοι βοριάδες που θα οδηγήσουν σε ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Ο… χιονιάς ταξιδεύει από Βορρά προς Νότο και από την Τετάρτη (έως και το Σάββατο) αναμένεται τσουχτερό κρύο με παγετό (αρνητικές θερμοκρασίες) νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μικρή άνοδο φαίνεται να σημειώνει ο υδράργυρος την Κυριακή, οπότε στη δυτική Ελλάδα πιθανότατα θα επιστρέψουν οι βροχές.

Ηδη από σήμερα το θερμόμετρο έχει μονοψήφιες τιμές σε αρκετές περιοχές, ενώ στην Αθήνα κυμαίνεται από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 7 έως 13 βαθμούς. Σποραδικές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ στην Αττική (αν και τα φαινόμενα υποχωρούν το βράδυ), ενώ στη Θεσσαλονίκη οι καταιγίδες αναμένονται μετά το μεσημέρι.

{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...