Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε λιγότερο από μία ώρα!

Αεροσκάφη που πετούν με ταχύτητα πέντε φορές πιο γρήγορα από τον ήχο.

Ενα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα ήρθε το όνειρο μιας πτήσης σε πενταπλάσια ταχύτητα από αυτή του ήχου. Μηχανικοί της αμερικανικής εταιρίας Lockheed Martin αποκάλυψαν ότι βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης του SR-72, δηλαδή του διαδόχου του κατασκοπευτικού αεροσκάφους Blackbird, το οποίο κατέχει μέχρι σήμερα το ρεκόρ εναέριας ταχύτητας, ταξιδεύοντας τρεις φορές ταχύτερα από τον ήχο.

Η διαφορά ωστόσο είναι ότι το νέο αεροσκάφος θα είναι έως και τρεις φορές γρηγορότερο από ένα Concorde, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ικανό να καλύψει την απόσταση Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε λιγότερο από μία ώρα.

Παρά το γεγονός ότι η νέα αυτή τεχνολογία βρίσκεται στα σχέδια, οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί σε επιβατικά αεροσκάφη έως το 2030.

Για να καταφέρει ωστόσο ένα επιβατικό αεροσκάφος να ενσωματώσει τους κινητήρες που θα του επιτρέπουν να ταξιδεύει τόσο γρήγορα, θα πρέπει να είναι σε θέση να πετάει σε ύψος άνω των 25.000 ποδιών, ώστε να μην προκαλεί ζημιές στα κτίρια, αλλά και να προστατεύει τους επιβάτες του από την υπερβολική θερμότητα που θα προκαλεί η ταχύτητα με την οποία θα διασχίζει την ατμόσφαιρα.

Για τον λόγο αυτό, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει παράθυρα ούτε καν στο κόκπιτ, όπου οι πιλότοι θα καλούνται να πετούν με τη χρήση ειδικών κομπιούτερ.

Οποιοδήποτε ρήγμα στην άτρακτο θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό στη συγκεκριμένη ταχύτητα που θα κινείται, ενώ οποιαδήποτε δυσλειτουργία στο σύστημα κλιματισμού της καμπίνας θα μπορούσε ακόμα και να οδηγήσει στον θάνατο τους επιβάτες, εξαιτίας του κινδύνου υπερθέρμανσης.

Παρά τις αμέτρητες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν όμως, οι μηχανικοί παραμένουν αισιόδοξοι για την υλοποίηση ενός τέτοιου πρότζεκτ.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΊΔΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ