Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ανοιξαν οι τάφοι στη Ρόδο από τις πλημμύρες

Τα ορμητικά νερά διέλυσαν τους τάφους και παρέσυραν στα γύρω χωράφια τις σορούς.

Προτού καλά-καλά αρχίσουν να μετρούν τις πληγές τους από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το νησί και κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους (αγνοείται ένας ακόμα), οι κάτοικοι της Ρόδου ήρθαν αντιμέτωποι και με ένα θέαμα «γκραν γκινιόλ» που τους προκάλεσε ανατριχίλα… Τα ορμητικά νερά κατέστρεψαν το νεκροταφείο Αφάντου, με αποτέλεσμα να ανοίξουν κάποιοι τάφοι και οι σοροί των νεκρών να… βγουν στους δρόμους και στα γύρω χωράφια!

Οι ντόπιοι δεν πίστευαν στα μάτια τους χθες όταν είδαν ότι το κοιμητήριο είχε μετατραπεί σε ποτάμι και πως οι ζημιές ήταν ανυπολόγιστες. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα νερά προκάλεσαν καθίζηση στα μνήματα και παρέσυραν από αρκετά φέρετρα τις σορούς των νεκρών που είχαν ταφεί εκεί, «παγώνοντας» τους κατοίκους οι οποίοι παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι το ανατριχιαστικό θέαμα.

Εκτός από την περιοχή Αφάντου, λόγω της κακοκαιρίας πλημμύρισαν οι δρόμοι και στις περιοχές Αρχάγγελος, Φαληράκι και τον δρόμο Ρόδου – Καλλιθέας, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν αυτοκίνητα και οι οδηγοί να απεγκλωβιστούν έπειτα από επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Σπίτια πλημμύρισαν, με τους ενοίκους τους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούσαν από τις περιουσίες τους με σκούπες, ενώ ορισμένοι κουβαλούσαν στην πλάτη τα έπιπλά τους!

Στο νησί των ιπποτών βρέθηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος αναμενόταν να μεταβεί με Super Puma και στην Ψέριμο (θα δοθεί έκτακτη ενίσχυση 90.000 ευρώ), που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Κατόπιν θα επέστρεφε στη Ρόδο, όπου θα συναντούσε τους επικεφαλής της Αυτοδιοίκησης του νησιού. Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε τη διάθεση του ποσού των 310.000 ευρώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως έκτακτη επιχορήγηση για την άμεση κάλυψη των πρώτων δαπανών για την αποκατάσταση των ζημιών.

Χαλάζι στην Ηλεία

Εν τω μεταξύ, πρωτοφανής χαλαζόπτωση έπληξε χθες το πρωί την ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων, στην Ηλεία. Το χαλάζι χτύπησε τα χωριά από το Καλλίκομο και πάνω, δηλαδή Κρέστενα, Γρύλο, Γρέκα και Διάσελα.

Στα Ιωάννινα, και συγκεκριμένα στα ορεινά του νομού, τα εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν από χθες νωρίς το πρωί στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προκλήθηκαν από τη χιονόπτωση. Τα μηχανήματα αποχιονισμού κινήθηκαν στους δρόμους προς τη Βωβούσα στο ανατολικό Ζαγόρι, στον Προφήτη Ηλία προς τη Μηλιά, στο Δίστρατο της Κόνιτσας, ενώ στα λευκά έχει «ντυθεί» και το χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έως σήμερα παρέμεναν στο Βραδέτο στο Κεντρικό Ζαγόρι, ζήτησαν τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να μεταφέρουν τα ζώα τους στα χειμαδιά.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Θρίλερ με τον νεκρό που βρέθηκε στις τουρκικές ακτές

Ενα ανατριχιαστικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε στις τουρκικές ακτές και το οποίο ίσως ανήκει στον αγνοούμενο λόγω της θεομηνίας που έπληξε τη Ρόδο Κώστα Αργυρόπουλο!

Αν και παραμένουν άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου εκπαιδευτικού, που την περασμένη Παρασκευή παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το όχημα που οδηγούσε, η σορός ενός άνδρα που βρέθηκε από έναν ψαρά «τροφοδοτεί» διάφορα σενάρια.

Πρόκειται για ένα παραμορφωμένο πτώμα που εντοπίστηκε αργά προχθές το βράδυ στα τουρκικά παράλια, απέναντι από τη Σύμη, το οποίο μπορεί να ανήκει στον 50χρονο αγνοούμενο καθηγητή Αγγλικών. Ενα τουρκικό αλιευτικό έσπευσε στο σημείο και όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι Τούρκοι έλαβαν σήμα να ενημερώσουν τις ελληνικές Αρχές για τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, το Λιμεναρχείο της Ντάτσα αναμένεται να στείλει στο Λιμεναρχείο της Ρόδου όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει. Χθες το απόγευμα μάλιστα στην Ντάτσα μετέβησαν οι συγγενείς του Κώστα Αργυρόπουλου, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Σύμης, προκειμένου να αναγνωρίσουν το πτώμα που εντόπισε ο ψαράς. Η ταυτοποίηση αναμένεται να γίνει σήμερα το πρωί καθώς η σορός έχει μεταφερθεί στα Μούγλα (επαρχία στη νοτιοδυτική Τουρκία).

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πρόκειται για τον 50χρονο, καθώς η αδελφή του ξέσπασε σε κλάματα όταν οι τουρκικές Αρχές τής έδειξαν φωτογραφία με τα παπούτσια που βρέθηκαν στη σορό, τα οποία αντιστοιχούν στο νούμερο που φορούσε και ο αγνοούμενος!


Βιβλική καταστροφή στην Ψέριμο

Στη… δίνη του κυκλώνα βρίσκονται τα Δωδεκάνησα, αφού εκτός από τη Ρόδο, που δοκιμάζεται από τις φονικές πλημμύρες, εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει και η Ψέριμος που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Η βροχόπτωση προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν τρία αυτοκίνητα και δεκάδες μηχανάκια που παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο. Η θεομηνία προκάλεσε τον τρόμο στις περίπου τριάντα οικογένειες που διαμένουν στο νησί, οι οποίες ζήτησαν επειγόντως να τους παρασχεθεί βοήθεια.

Στο νησί έσπευσαν με σκάφος ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης και ο περιφερειακός σύμβουλος Καλύμνου Κώστας Σταυλάς, σύμφωνα με τον οποίο οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Επίσης στην Ψέριμο έφτασαν χθες το πρωί διά θαλάσσης δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αρμόδιων υπηρεσιών που θα καταγράψουν τις ζημιές.

Παρόμοια προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης σε Κω και Κάλυμνο. Συγκεκριμένα, στον Αγιο Αντώνιο Καλύμνου πλημμύρισαν σπίτια και παρασύρθηκαν μηχανάκια, ενώ η Πόθια μετατράπηκε σε απέραντη λιμνοθάλασσα. Στα βουνά της Καλύμνου δημιουργήθηκαν καταρράκτες και ορμητικοί χείμαρροι από την καταρρακτώδη βροχή. Στην Κω δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η κακοκαιρία πρόκειται να προσεγγίσει και άλλα Δωδεκάνησα, όπως η Τήλος και η Σύμη.


Φεύγουν οι καταιγίδες, έρχεται κρύο σε ολόκληρη την χώρα

Οι καταιγίδες φεύγουν, αλλά το τσουχτερό κρύο έρχεται! Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να περιορίζονται σε λίγες περιοχές, όμως η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα προβλέπει η ΕΜΥ για τα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο και τη δυτική Ελλάδα, ενώ λίγες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο.
 Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα, όμως μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Και σε αυτές τις περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα.

Ανάβουν τα τζάκια

Η υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων θα συνοδευτεί από την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, που θα βάλει… φωτιά στα τζάκια. Στη Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα, από 2 έως 13 βαθμούς στη Θεσσαλία και από 4 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Υψηλότερες θερμοκρασίες, από 14 έως 18 βαθμούς, αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Τέλος, σε χαμηλά επίπεδα θα βρεθεί ο υδράργυρος και αύριο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Κεραυνός χτύπησε 13χρονο μαθητή στην Αμαλιάδα!

Τυχερό μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένα αγόρι από την Αμαλιάδα Ηλείας. Ο 13χρονος μαθητής τραυματίστηκε από… κεραυνό, αμέσως μόλις κατέβηκε τα σκαλιά του λεωφορείου που τον μετέφερε στο σχολείο του.

Το περιστατικό, που έχει αφήσει άναυδη την τοπική κοινωνία, σημειώθηκε χθες στις 8.00 το πρωί, την ώρα που μαινόταν καταιγίδα στην περιοχή. Ο ανήλικος κατέβηκε από το σχολικό και αμέσως έτρεξε προς ένα υπόστεγο για να προστατευτεί από την ισχυρή νεροποντή, αλλά έπεσε στο έδαφος αναίσθητος. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου για εξετάσεις. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν διατρέχει κίνδυνο, εκτός από το ισχυρό σοκ που υπέστη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιο Αργυρίου, αποκλείεται ο κεραυνός να χτύπησε απευθείας τον μαθητή.

Εκτιμά πως έπεσε κάπου κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το παιδί, με αποτέλεσμα να προκληθεί ηλεκτρική εκκένωση στην περιοχή. Λόγω της βροχής, ιονίστηκε η ατμόσφαιρα και ο μαθητής κατά πάσα πιθανότητα χτυπήθηκε από το ηλεκτρικό πεδίο που δημιουργήθηκε.

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...