Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

«Love actually» Ή… μάπα το καρπούζι;

Από τον έρωτα με την πρώτη ματιά και τη...

Σε αναζητήσεις για το τελικό πάνελ οι υπεύθυνοι της εκπομπής που ετοιμάζεται...

Ντόρος έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο για το πότε...

Θάνος Κιούσης: «Σκέφτηκα πολύ τη σύγκριση με τον Μάρκο Σεφερλή, ήταν ένα...

Ο Θάνος Κιούσης, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Ο «πρίγκιπας Φρεντ» της Χίλτον έβγαλε μόνος του τα μάτια του

Κατηγορίες για ενορχήστρωση δολοφονίας με πληρωμένο δολοφόνο απαγγέλθηκαν στον...

Επειτα από τη Συρία, «Σε πρώτο πλάνο» μπαίνει το Αφγανιστάν

Η Κατερίνα Αντωνοπούλου συνεχίζει τις αποστολές στα πολεμικά μέτωπα.

Μετά τη Συρία και τις συνταρακτικές εικόνες που κατέγραψε «Σε πρώτο πλάνο», η Κατερίνα Αντωνοπούλου ετοιμάζεται για το Αφγανιστάν. Σε μια τηλεόραση που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, ο ΑΝΤ1 εξακολουθεί να ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο. Η δημοσιογράφος, που κάθε Κυριακή (στις 00.45) δίνει βήμα στην ενημέρωση, μας μιλά γι’ αυτή τη σημαντική αποστολή.


«Πιστεύω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς οι άνθρωποι εκεί, σε αυτήν την έρημη γη, προσπαθούν να στήσουν και να “αναστήσουν” τη χώρα τους μέσα από τα ερείπια πολέμων τριών δεκαετιών. Είναι ένα πολύ δύσκολο ταξίδι, αλλά έχουμε πεισμώσει και θα το καταφέρουμε». Αφορμή για το ταξίδι στο Αφγανιστάν ήταν οι συγκλονιστικές ανθρωπινές μαρτυρίες που κατατέθηκαν σε εκείνες της Συρίας.


Και το ερώτημα είναι εύλογο: Υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο από την οικονομική κρίση που βιώνουμε στην Ελλάδα; Η Κατερίνα Αντωνοπούλου, που έχει καλύψει δύο μεγάλους πολέμους της περασμένης δεκαετίας (πέντε εβδομάδες στο Ισραήλ για τη σύρραξη με τον Λίβανο το καλοκαίρι του 2006 και δύο εβδομάδες στη Γεωργία το 2008 για τον πόλεμο με τη Ρωσία), τονίζει:


«Ναι, υπάρχουν. Ο ξεριζωμός από το σπίτι και την πατρίδα σου. Αυτό που έζησα με τους πρόσφυγες στη Συρία, και κυρίως με τα παιδιά αυτού του πολέμου, θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο μάθημα για εμάς τους Ελληνες, αλλά και για όσους λαούς περνούν δύσκολα. Βλέπεις ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, όλη τους την οικογένεια μέσα σε ένα λεπτό, το σπίτι, το γραφείο τους, την πατρίδα τους, τη ζωή τους, να συνεχίζουν να προσπαθούν. Αν εμείς, λοιπόν, πρέπει να παλέψουμε μία φορά για να επιβιώσουμε, ο άπατρις πρέπει να μάχεται διαρκώς γιατί πρόκειται για την ίδια του τη ζωή».


Η Κατερίνα Αντωνοπούλου, η οποία παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την εκπομπή «Σε πρώτο πλάνο», δουλεύει την κάθε έρευνα δύο εβδομάδες. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι οι πηγές. Πώς τις «ξεκλειδώνει»; «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι νιώθουν άνετα όταν αισθάνονται και βλέπουν ότι είσαι τίμιος απέναντί τους και δεν θα τους χρησιμοποιήσεις ποτέ ως “εργαλείο”» υπογραμμίζει η δημοσιογράφος.


ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δε θα συνεργαζόμουν ποτέ με την Καινούργιου, για τα λεφτά δεν θα δούλευα με κάποιον που δεν εκτιμώ»

Ο γνωστός δημοσιογράφος το βράδυ της Πέμπτης έκανε live στο Tik Tok και τον ρώτησαν διαδικτυακοί του φίλοι αν θα συνεργαζόταν με την Κατερίνα Καινούργιου

H αδίστακτη μαντάμ των έξι οίκων ανοχής στην Αθήνα ζούσε σε βίλα στη Γλυφάδα

Μαστροπός και φοροφυγάς ήταν η 43χρονη Don Κατερίνα που...

Δε πάει ο νους σας ποια κυρία του κινηματογράφου είναι η νεαρή

Η σπουδαία ηθοποιός που μέχρι σήμερα έχει ενέργεια και...

«Χώρισα και είμαι σε πένθος, δεν είμαι σε φάση για νέο έρωτα»

Ο γνωστός κύριος της σόουμπιζ χώρισε και περνάει μια δύσκολη φάση, μια περίοδο πένθους όπως την ανέφερε ο ίδιος.

Ο Οζι Οσμπορν σε άσχημη κατάσταση μετά τα χειρουργεία

Ο «πρίγκιπας του σκότους», όπως είναι γνωστός ο τραγουδιστής...

Λαοθάλασσα στα σινεμά για τη «Φόνισσα» Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

«Σαρώνει» η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ως «Φόνισσα» στο εγχώριο box...

Γιάννης Στάνκογλου – Σίσσυ Χρηστίδου: Το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Ο Γιάννης Στάνκογλου «χαμογελάει και πάλι» στην προσωπική ζωή...

Ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης μαγνήτισε τα βλέμματα στον Χολαργό

Μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο Χολαργού έκανε πριν από...