Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Στημένα και στην Αγγλία

Χειροπέδες σε έξι άτομα και σε πρώην ποδοσφαιριστή της Μπόλτον ύστερα από πολύμηνη έρευνα των Αρχών.


Σάλος στην Αγγλία με σκάνδαλο στημένων αγώνων, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Daily Telegraph».


Σύμφωνα με αυτό, το βράδυ της Τετάρτης η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων με την κατηγορία ότι έστηναν αγγλικά ματς και κυρίως των μικρότερων κατηγοριών.


Μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες είναι και ο Ντέλροϊ Φέσεϊ, πρώην ποδοσφαιριστής της Μπόλτον και νυν μάνατζερ. Το γεγονός ότι εμπλέκεται πρώην άσος της Πρέμιερ Λιγκ στην ιστορία έχει δώσει ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα, με τις Αρχές να συνεχίζουν τις έρευνές τους και να επίκεινται νέες συλλήψεις.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, το στήσιμο γινόταν από ανθρώπους στην Ασία, οι οποίοι «κανόνιζαν» τα ματς αντί 60.000 ευρώ. Την υπόθεση ερευνούσε μήνες η αστυνομία, καθώς έπρεπε να συγκεντρώσει τα κατάλληλα στοιχεία προτού προβεί σε συλλήψεις.


Χθες εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από τις αγγλικές Αρχές: «Εξι άντρες συνελήφθησαν στη χώρα ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση προσυμφωνημένων αγώνων. Η επιχείρηση έχει επικεντρωθεί στην ύπαρξη διεθνούς παράνομης στοιχηματικής οργάνωσης. Η NCA είναι σε διαρκή συνεργασία με την Επιτροπή Στοιχηματισμού και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας».


Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ο Γουίλσον Ραζ Περουμάλ, με καταγωγή από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος είχε συλληφθεί και παλιότερα, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε στήσιμο αγώνα. Τότε όμως είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς είχε συμφωνήσει με τις Αρχές να συνεργαστεί και να τις βοηθήσει στις έρευνες.


Χθες στην ιστοσελίδα της «Daily Telegraph» προβλήθηκε ένα συγκλονιστικό βίντεο από κρυφή κάμερα, το οποίο αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο στήνονταν τα παιχνίδια! Είναι τραβηγμένο από τον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας, κατά τη συνάντηση που είχε με μέλος του κυκλώματος με έδρα στην Ασία.


Ο τελευταίος αποκαλύπτει πώς «κανονίζονταν» τα ματς, αλλά και τα ποσά τα οποία εισπράττονταν για τις υπηρεσίες αυτές. Στο βίντεο ακούγεται η διαπραγμάτευση για το αποτέλεσμα, τον ακριβή αριθμό τερμάτων που θα σημειωθούν, τη διακύμανση του σκορ, μέχρι και τις κίτρινες κάρτες που θα πάρουν οι παίκτες!


Στα «σαράβαλα» και ο Ταχτσίδης


Υποψήφιος για την ίσως χειρότερη «διάκριση» στην καριέρα του είναι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος «διεκδικεί» το βραβείο του «Bidone» (σ.σ.: «σαράβαλο») 2013 για τον χειρότερο παίκτη του ιταλικού πρωταθλήματος. Το έπαθλο αυτό έχει θεσπίσει η εκπομπή «Catersport» του Rai Radio 2, με τους ακροατές να ψηφίζουν κάθε χρόνο τον νικητή. Στο παρελθό, ο τίτλος του «σαράβαλου» είχε απονεμηθεί σε παίκτες όπως οι Ριβάλντο, Αντριάνο, Ντιέγο Μιλίτο, Αλεσάντρε Πάτο. Φέτος εκτός του Ταχτσίδη υποψήφιοι είναι οι Ανελκά (Γιουβέντους), Μπέντνερ (Γιουβέντους), Γκοϊκοετσέα (Ρόμα), Πίρις (Ρόμα), Ρολάντο (Νάπολι, Ιντερ), Σαχά (Λάτσιο), Σιλβέστρε (Ιντερ, Μίλαν), Τραορέ (Μίλαν) και Σάρατε (Λάτσιο).

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...