Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

Μπίρα Σαντορίνης με σήμα το γαϊδουράκι

Τέσσερις φίλοι δημιούργησαν στο δικό τους ζυθοποιείο μια μοναδική γεύση που προκαλεί αίσθηση σε Ελλάδα και Αμερική!

Ενας Σέρβος, ένας Αγγλος, μία Αμερικανίδα και ένας Ελληνας αποτελούν την πολυπολιτισμική παρέα των ειδικών που υπογράφουν μια νέα καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης. Ηδη οι τρεις διαφορετικές γεύσεις μπίρας που δημιουργούν αποκλειστικά στο δικό τους ζυθοποιείο έχουν κάνει αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική, όπου τα προϊόντα με σήμα το γαϊδουράκι (Donkey beer) έχουν ενθουσιάσει τους λάτρεις των lager beer.


Το εταιρικό σχήμα αποτελούν ο Σέρβος ζυθοποιός Boban Κrunic, ο Αγγλος οινέμπορος και home-brewer aficionado Steve Daniel, η πολυτάλαντη Αμερικανίδα Majda Anderson και ο Ελληνας οινολόγος οινοπαραγωγός Γιάννης Παρασκευόπουλος. Το μυστικό της επιτυχίας των δημιουργών κρύβεται στο νερό της ηφαιστειακής γης, στην εξαιρετική ποιότητα βύνης που προέρχεται από τη Γερμανία και την Αυστρία, στα σπάνια είδη λυκίσκου από τη Νέα Ζηλανδία, το Ορεγκον των ΗΠΑ, την Τσεχία, τη Σλοβενία και «στις μαγιές που φέρνουμε από το Βέλγιο και την Αμερική» εξηγεί η Majda Anderson και προσθέτει: «Η αλήθεια είναι πως προτού πάρουμε την απόφαση να συνεργαστούμε, όλοι ασχολούμασταν με τον τομέα αυτό από διαφορετικές θέσεις. Ετσι γνωρίζαμε από την αρχή τι θέλαμε και πού θα βρούμε το καλύτερο για μας υλικό».


Οι τέσσερις καλοί φίλοι, η σχέση των οποίων μετρά πολλές δεκαετίες, ύστερα από πολλή σκέψη πήραν την απόφαση αναλογιζόμενοι και την οικονομική κατάσταση της χώρας και έστησαν το μικρό ζυθοποιείο τους στον παραδοσιακό οικισμό της Μέσα Γωνιάς της Σαντορίνης. «Είμαστε χρόνια φίλοι όλοι μαζί. Εγώ ζω στη Σαντορίνη τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ για τουλάχιστον 10 χρόνια πριν επισκεπτόμουν το νησί κάθε καλοκαίρι. Την τελευταία φορά μάλιστα ήταν Πάσχα, θυμάμαι, όταν είχα έρθει να δω μια φίλη μου και δεν γύρισα ποτέ ξανά πίσω. Με μια βαλίτσα είχα έρθει, με τα άκρως απαραίτητα, και από τότε ζω εδώ. Λατρεύω το νησί αυτό, τις ομορφιές του, τον κόσμο του».


Το έργο των ζυθοποιών υποστηρίζεται απόλυτα από έναν εξαιρετικό εξοπλισμό που έχει έρθει από την Αυστρία (Flecks Brauhaus 300) και την Ολλανδία. Η ποιότητα του εξοπλισμού, το ταλέντο των ζυθοποιών και οι σπάνιες πρώτες ύλες έχουν κάνει τελικά τη διαφορά σε έναν άκρως ανταγωνιστικό χώρο «Πολλοί μάς ρωτάνε να τους εξηγήσουμε τι είναι οι μπίρες μας. Είναι γερμανικές lager; Βρετανικές ale; Βελγικές μοναστηριακές ή μήπως θολές weiss; Τίποτα από τα παραπάνω και ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω μαζί. Ισως πιο δόκιμος χαρακτηρισμός θα ήταν αυτός των Lagered Ales, ένα είδος διασταύρωσης, ένα υβρίδιο, αν προτιμάτε, ανάμεσα στις ξεδιψαστικές Lager και τις μεστές, αρωματικές κέλτικες Ale».


Yellow Donkey


Οι μπίρες φέρουν στην ετικέτα τους το γαϊδουράκι, σήμα κατατεθέν του νησιού, που γνωρίζουν και οι τουρίστες σε όλο τον κόσμο. «Το νησί μας, εκτός από τις ομορφιές του, είναι γνωστό και για τα γαϊδουράκια του. Ετσι πήραμε την απόφαση να δώσουμε αυτό το όνομα στο ζυθοποιείο μας και στα προϊόντα μας.
Εδώ δημιουργούμε τη Yellow Donkey (Ατίθαση), που τη θεωρούμε και την teenager της παρέας. Η μπίρα αποτελείται από λυκίσκους Motueka από τη Νέα Ζηλανδία, Cascade από το Ορεγκον και Aurora από τη Σλοβακία που δίνουν το άρωμά τους και μια μικρή υπόπικρη διάσταση. Η Red Donkey (στρογγυλή, αρωματική και πυκνή) αποτελείται από λυκίσκους από τη Σλοβενία που συνδυάζονται με τους Citra και Nelson Sauvin της Νέας Ζηλανδίας, πάνω σ’ ένα υπόστρωμα βύνης Munich. Πικρούτσικη μεν, αλλά το κρύβει καλά.


Σίγουρα μια ιδιαίτερη μπίρα φαγητού. Η Crazy Donkey παράγεται σε πολύ μικρές ποσότητες. Αυτή η μπίρα δεν ήταν προγραμματισμένη να υπάρξει, αλλά μας προέκυψε. Αποτελείται από μεγάλες ποσότητες λυκίσκου Cascade και Nelson Sauvin σε μορφή φύλλων λουλουδιών που διαμορφώνουν έναν εκρηκτικό αρωματικό χαρακτήρα και μία γεύση μεστή και bitter» καταλήγει η Majda Anderson.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...