Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Μοναχικά γενέθλια για την πριγκίπισσα Σαρλίν

Μοναχικά γιόρτασε φέτος τα γενέθλιά της η πριγκίπισσα Σαρλίν...

Η συνεργασία του JiMBo με την Demy στο single «Απωθημένα»

O JiMBo, ο νεαρός ταλαντούχος καλλιτέχνης που ξεχώρισε μέσα...

Aπόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών κατήγγειλε καθηγητή της για σεξουαλική παρενόχληση

Ακόμα μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας από καθηγητή πανεπιστημίου...

Πολιτικοί στη χιονισμένη… κοσμάρα τους

Από τον «λόρδο» Κουμουτσάκο μέχρι τους ανέμελους εθνοπατέρες Άλλοι αγωνιούσαν...

Γεύση από Σαντορίνη απόψε με τον σεφ «χωρίς συνταγή»

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει και μαγειρεύει στο νησί του ηφαιστείου.

Με το σακίδιο στον ώμο και αρκετές συνταγές στο μυαλό του, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σαλπάρει για τη Σαντορίνη. Στην αποψινή εκπομπή στις 19.00, ο διακεκριμένος σεφ ταξιδεύει σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ηφαίστειο, καλντέρα, ηλιοβασίλεμα, ιδιαίτερες παραλίες, αρχαίες και μεσαιωνικές πόλεις συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς.


Ο σεφ «χωρίς συνταγή» ξεκινάει το ταξίδι του στον αρχαιότερο αμπελώνα του κόσμου και μαθαίνει τα πάντα για το σαντορινιό κρασί από την οινολόγο Ηλιάνα Σιδηροπούλου. Υστερα από μια ολοκληρωμένη ξενάγηση, μαγειρεύει μαζί με την Ηλιάνα καλαμάρι με πετιμέζι και βισάντο, που είναι το κρασί της Σαντορίνης. Από την εκπομπή βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει η φάβα, η οποία είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του νησιού, και ο Γιάννης Νομικός αναλαμβάνει να δείξει στον Δημήτρη τον παραδοσιακό τρόπο μαζέματος του «κίτρινου θησαυρού».


Το επόμενο ραντεβού είναι με την Αννα, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει ένα μικρό μαγαζί στη μέση του δρόμου και πουλάει μόνο ό,τι παράγει η ίδια!


Φάβα, ντοματάκι, κρασί, λευκή μελιτζάνα, χλωροτύρι είναι κάποια από τα καλούδια της! Η Αννα δείχνει στον Δημήτρη πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό τυρί, το χλωρό, και στη συνέχεια μαγειρεύουν μαζί ένα κριθαράκι με αυτό και λευκή μελιτζάνα. Στο Φηροστεφάνι, με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ένας από τους θεμελιωτές της νέας ελληνικής κουζίνας, κάνει το τραπέζι στον Δημήτρη και του αφηγείται πώς έμαθε στους τουρίστες να προτιμούν τη φάβα από τα φιλετάκια a la crème. Τόσο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος όσο και η παραγωγή έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι από τα γυρίσματα. Μάλιστα χαρακτήρισαν τη Σαντορίνη ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς των γυρισμάτων.


Ο βραβευμένος σεφ, που μαγειρεύει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες στη μεγάλη κουζίνα της φύσης, κέρδισε το στοίχημα με τον εαυτό του σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, που ξεπέρασε το 22% στον μέσο όρο.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κι άλλος χωρισμός στη σόουμπιζ – Τίτλοι τέλος στη σχέση γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

Οι χωρισμοί δίνουν και παίρνουν στην εγχώρια και διεθνή...

Αυτοκτόνησε ο γιος πασίγνωστης ηθοποιού ανήμερα των 26ων γενεθλίων του

Την ημέρα των γενεθλίων του έβαλε τέλος στη ζωή...

Δημήτρης Ήμελλος: Ο αστυνομικός του «Σασμού» στα Όσκαρ

Ο... άλλος Δημήτρης Ήμελλος είναι «Ράφτης» και σπεύδει ολοταχώς...

Βιασμός 24χρονης: Ο Μάνος Παπαδόπουλος κατήγγειλε τον εργοδότη της Γεωργίας για ξυλοδαρμό

Στο γραφείο της ανακρίτριας αναμένεται να βρεθεί άμεσα ο...

«Σασμός»: Γιατρός σε Καπετάνισσα – «Σκασμός, Καλλιόπη. Εσύ είσαι ένοχη για όλα»

Όχι «Σασμός» αλλά «Σκασμός, Καλλιόπη. Εσύ είσαι ένοχη για...

Έξω φρενών ο Γιώργος Παπαδάκης on air: «Ντροπή σου ρε αλητήριε. Πάρτε τον»

Ο Γιώργος Παπαδάκης έχασε τη ψυχραιμία του κατά τη...

Το «Νησί 2» με άρωμα από «Σασμό»

Η πιο ακριβή σειρά στην τηλεοπτική ελληνική ιστορία, το...