Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

«Τσακώσαμε» τον easy rider Πάνο Βλάχο στο κέντρο της Αθήνας

Ο Πάνος Βλάχος εθεάθη στο κέντρο της Αθήνας με...

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Ο μοναχός Επιφάνειος εμφανίζεται και όλα αλλάζουν

Η αποκάλυψη του μυστικού της Ιουλίας, προκαλεί μια έντονη...

Κατερίνα Γερονικολού: «Ο Γιάννης προτιμάει να είμαι χαρούμενη παρά να είμαι σπίτι...

Η Κατερίνα Γερονικολού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό Σουσού» και...

Σάλος με τη Νικόλ Κίντμαν – Ο λόγος που δέχτηκε διαδικτυακά πυρά

Διαδικτυακά πυρά δέχεται η Νικόλ Κίντμαν γιατί έγινε το...

Γεύση από Σαντορίνη απόψε με τον σεφ «χωρίς συνταγή»

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει και μαγειρεύει στο νησί του ηφαιστείου.

Με το σακίδιο στον ώμο και αρκετές συνταγές στο μυαλό του, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σαλπάρει για τη Σαντορίνη. Στην αποψινή εκπομπή στις 19.00, ο διακεκριμένος σεφ ταξιδεύει σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ηφαίστειο, καλντέρα, ηλιοβασίλεμα, ιδιαίτερες παραλίες, αρχαίες και μεσαιωνικές πόλεις συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς.


Ο σεφ «χωρίς συνταγή» ξεκινάει το ταξίδι του στον αρχαιότερο αμπελώνα του κόσμου και μαθαίνει τα πάντα για το σαντορινιό κρασί από την οινολόγο Ηλιάνα Σιδηροπούλου. Υστερα από μια ολοκληρωμένη ξενάγηση, μαγειρεύει μαζί με την Ηλιάνα καλαμάρι με πετιμέζι και βισάντο, που είναι το κρασί της Σαντορίνης. Από την εκπομπή βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει η φάβα, η οποία είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του νησιού, και ο Γιάννης Νομικός αναλαμβάνει να δείξει στον Δημήτρη τον παραδοσιακό τρόπο μαζέματος του «κίτρινου θησαυρού».


Το επόμενο ραντεβού είναι με την Αννα, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει ένα μικρό μαγαζί στη μέση του δρόμου και πουλάει μόνο ό,τι παράγει η ίδια!


Φάβα, ντοματάκι, κρασί, λευκή μελιτζάνα, χλωροτύρι είναι κάποια από τα καλούδια της! Η Αννα δείχνει στον Δημήτρη πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό τυρί, το χλωρό, και στη συνέχεια μαγειρεύουν μαζί ένα κριθαράκι με αυτό και λευκή μελιτζάνα. Στο Φηροστεφάνι, με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ένας από τους θεμελιωτές της νέας ελληνικής κουζίνας, κάνει το τραπέζι στον Δημήτρη και του αφηγείται πώς έμαθε στους τουρίστες να προτιμούν τη φάβα από τα φιλετάκια a la crème. Τόσο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος όσο και η παραγωγή έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι από τα γυρίσματα. Μάλιστα χαρακτήρισαν τη Σαντορίνη ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς των γυρισμάτων.


Ο βραβευμένος σεφ, που μαγειρεύει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες στη μεγάλη κουζίνα της φύσης, κέρδισε το στοίχημα με τον εαυτό του σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, που ξεπέρασε το 22% στον μέσο όρο.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Στάνκογλου – Σίσσυ Χρηστίδου: Το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Ο Γιάννης Στάνκογλου «χαμογελάει και πάλι» στην προσωπική ζωή...

Όλα όσα δε ξέρετε για τον κουμπάρο των Ματσούκα – Κόκκαλη που τράβηξε τα βλέμματα

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκαν το πρωί της περασμένης...

«Μετακομίζει» σε νέο κανάλι ο «Έρωτας φυγάς;»

Τελικά, ρίχνει οριστικά και αμετάκλητα αυλαία στις αρχές Φεβρουαρίου...

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Πρεμιέρα με τα κορίτσια του στο πλευρό του

Επίσημη πρεμιέρα έκανε η παράσταση «Ο Θάνατος του εμποράκου»...

Περιμένει τρίτο παιδάκι και το ανακοίνωσε στο instagram

Τρισευτυχισμένη είναι η γνωστή κυρία της σόουμπιζ καθώς θα γίνει για τρίτη φορά μανούλα. Πόζαρε με τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά ανακοινώνοντας τ