Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Γεύση από Σαντορίνη απόψε με τον σεφ «χωρίς συνταγή»

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει και μαγειρεύει στο νησί του ηφαιστείου.

Με το σακίδιο στον ώμο και αρκετές συνταγές στο μυαλό του, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σαλπάρει για τη Σαντορίνη. Στην αποψινή εκπομπή στις 19.00, ο διακεκριμένος σεφ ταξιδεύει σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ηφαίστειο, καλντέρα, ηλιοβασίλεμα, ιδιαίτερες παραλίες, αρχαίες και μεσαιωνικές πόλεις συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς.


Ο σεφ «χωρίς συνταγή» ξεκινάει το ταξίδι του στον αρχαιότερο αμπελώνα του κόσμου και μαθαίνει τα πάντα για το σαντορινιό κρασί από την οινολόγο Ηλιάνα Σιδηροπούλου. Υστερα από μια ολοκληρωμένη ξενάγηση, μαγειρεύει μαζί με την Ηλιάνα καλαμάρι με πετιμέζι και βισάντο, που είναι το κρασί της Σαντορίνης. Από την εκπομπή βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει η φάβα, η οποία είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του νησιού, και ο Γιάννης Νομικός αναλαμβάνει να δείξει στον Δημήτρη τον παραδοσιακό τρόπο μαζέματος του «κίτρινου θησαυρού».


Το επόμενο ραντεβού είναι με την Αννα, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει ένα μικρό μαγαζί στη μέση του δρόμου και πουλάει μόνο ό,τι παράγει η ίδια!


Φάβα, ντοματάκι, κρασί, λευκή μελιτζάνα, χλωροτύρι είναι κάποια από τα καλούδια της! Η Αννα δείχνει στον Δημήτρη πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό τυρί, το χλωρό, και στη συνέχεια μαγειρεύουν μαζί ένα κριθαράκι με αυτό και λευκή μελιτζάνα. Στο Φηροστεφάνι, με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ένας από τους θεμελιωτές της νέας ελληνικής κουζίνας, κάνει το τραπέζι στον Δημήτρη και του αφηγείται πώς έμαθε στους τουρίστες να προτιμούν τη φάβα από τα φιλετάκια a la crème. Τόσο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος όσο και η παραγωγή έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι από τα γυρίσματα. Μάλιστα χαρακτήρισαν τη Σαντορίνη ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς των γυρισμάτων.


Ο βραβευμένος σεφ, που μαγειρεύει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες στη μεγάλη κουζίνα της φύσης, κέρδισε το στοίχημα με τον εαυτό του σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, που ξεπέρασε το 22% στον μέσο όρο.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...