Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη

Ο Αρης και ο Ηρακλής βρίσκονται ίσως στην πιο δύσκολη στιγμή της ένδοξης ιστορίας τους και περιμένουν να πιαστούν από το χέρι ενός επενδυτή.


Μπορεί να δίνουν τις μάχες τους σε διαφορετικές κατηγορίες, όμως ο αγώνας για (οικονομική και διοικητική) επιβίωση είναι κοινός. Ο Αρης και ο Ηρακλής, δύο ιστορικές ομάδες της συμπρωτεύουσας, βρίσκονται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της πορείας τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Πριν από λίγα 24ωρα οι «κίτρινοι» ήρθαν αντιμέτωποι με το σοκ της απόρριψης υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Μια απόφαση που αρχικά έδειξε να στριμώχνει άγρια τον Αρη στα σχοινιά και να οδηγεί την ομάδα σε αδιέξοδο. Ωστόσο, η διοίκηση του Δημήτρη Ηλιάδη επιμένει ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και συζητά με υποψήφιο επενδυτή που θέλει να μπει δυναμικά στην ΠΑΕ αποκτώντας το 51% του μετοχικού κεφαλαίου.


Μάλιστα, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση περί συζητήσεων του Δημήτρη Ηλιάδη με σοβαρό επιχειρηματία, αλλά δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομά του. Οπως υποστηρίζουν οι «κίτρινοι», το ζήτημα αντιμετωπίζεται με αίσθημα ευθύνης και είναι αναγκαίο να υπάρξουν οι απαραίτητες συνθήκες, οι οποίες δεν θα διαταράξουν την πορεία των συζητήσεων. Εξάλλου, ζητήθηκε από τον κόσμο της ομάδας να κάνει ακόμη λίγες ημέρες υπομονή, αφού η καταληκτική ημερομηνία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι η 5η Δεκεμβρίου.


Το ενδεχόμενο να περάσει η ΠΑΕ στα χέρια ενός νέου επενδυτή λειτουργεί ως ένα βαθμό και ανασταλτικά ως προς τις σκέψεις του νομικού τμήματος των «κιτρίνων» σε ό,τι αφορά την έφεση για το άρθρο 99. Είναι άλλωστε μια χρονοβόρα διαδικασία και ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην αδειοδοτηθεί η ομάδα για το επόμενο πρωτάθλημα. Συνεπώς, όλα δείχνουν ότι ο Αρης έχει εναποθέσει τις ελπίδες για σωτηρία στα χέρια του επενδυτή ο οποίος θα έχει σημαντική οικονομική ρευστότητα ώστε να προχωρήσει σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με πιστωτές και με το Δημόσιο.


Κι όλα αυτά την ώρα που ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς έχει μπροστά του τη δύσκολη αποστολή να κρατήσει τους παίκτες συγκεντρωμένους και να αναστήσει αγωνιστικά την ομάδα που έχει πέσει σε βαθμολογικό λήθαργο (προτελευταία στον πίνακα με μόλις οκτώ πόντους). Ετσι, ο αυριανός αγώνας με τον Πανθρακικό στο «Κλ. Βικελίδης» μοιάζει σαν τελικός για τον Αρη.


Ανάλογο σκηνικό έχει στηθεί και στον «Γηραιό», που δίνει τη μάχη στη Football League προκειμένου να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Το τελευταίο διάστημα το «αφεντικό» του Ηρακλή, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με επιχειρηματία για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Λέγεται ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις και να αλλάξουν χέρια τα ηνία. Αναφορικά με το προφίλ του νέου επενδυτή, όπως λένε στον «Γηραιό», πρόκειται για επιχειρηματία που ζει στη Θεσσαλονίκη, είναι φίλαθλος της ομάδας και έχει την οικονομική επιφάνεια όχι μόνο να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της ΠΑΕ αλλά και να τη στηρίξει στην προσπάθεια για άνοδο. 


Χαμόγελα και ικανοποίηση στον ΠΑΟΚ


Με πολλά χαμόγελα αλλά και κούραση από το δύσκολο ταξίδι στο Καζακστάν επέστρεψε στη βάση του ο ΠΑΟΚ. Ο Χουμπ Στέφενς είχε χθες τα γενέθλιά του (έκλεισε τα 60) αλλά, όπως είπε μετά τον αγώνα με τη Σαχτέρ, όπου κλείδωσε η πρόκριση στους «32» του Europa League, το δώρο από τους παίκτες του θέλει να το πάρει στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος που ακολουθεί. Μεθαύριο ο «Δικέφαλος του Βορρά» δοκιμάζεται στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ, στο τελευταίο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, και θέλει τη νίκη που θα τον εδραιώσει στη δεύτερη θέση του πίνακα.


Επιπλέον, ο Ολλανδός τεχνικός περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να δείχνουν καλύτερο πρόσωπο και να βελτιώνονται όσο περνά ο χρόνος. «Να είστε σίγουροι ότι θα παίξουμε και καλύτερα στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά μετά το ματς στην Αστάνα. Είναι πιθανό πάντως να φρεσκάρει κάπως την ενδεκάδα για τον αγώνα πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι με τη Σαχτέρ κράτησε τον Σαλπιγγίδη μεγάλο διάστημα στον πάγκο, ενώ έκανε αλλαγή τον Στοχ.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...