Η τουαλέτα του τρόμου στα 2.600 μ. υψόμετρο

Χρειάζεται τόλμη για να βρεθείς στην ανάγκη της.

Μεγάλη τόλμη, τεράστια ανάγκη ή και τα δύο χρειάζεται κανείς για να χρησιμοποιήσει αυτήν την τουαλέτα, καθώς από τη θέση της και μόνο προκαλεί φόβο.


Τοποθετημένη στην άκρη του βράχου και από κάτω κενό βάθους 2.600 μέτρων είναι χαρακτηριστικά που μάλλον κάνουν τον χρήστη να τελειώνει γρήγορα. Η τουαλέτα του τρόμου βρίσκεται στην οροσειρά Αλτάι της Σιβηρίας, κι επειδή ακριβώς έχει τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε, κέρδισε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό για τις πιο extreme τουαλέτες.


Χρήστες της είναι οι εργαζόμενοι στον μετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στη βουνοκορφή Καρά Τιουρέκ. Το προσωπικό είναι τελείως απομονωμένο εκεί, αφού βλέπει άλλον άνθρωπο μία φορά τον μήνα. Είναι ο ταχυδρόμος που παραδίδει την αλληλογραφία και λαμβάνει σε έντυπη μορφή διάφορα στοιχεία για τον καιρό. Τρόφιμα, νερό και ξύλα φτάνουν στον σταθμό μία φορά τον χρόνο, συνήθως το φθινόπωρο, και η παράδοσή τους γίνεται με ελικόπτερο.


Οι εργαζόμενοι, εκτός της έλλειψης των δικών τους ανθρώπων, έχουν να αντιμετωπίσουν τον καιρό, τη μοναξιά και την αφιλόξενη τουαλέτα, την οποία επισκέπτονται όσο λιγότερες φορές μπορούν.


Η τουαλέτα του τρόμου κατασκευάστηκε για τους πρώτους εργαζομένους στον σταθμό το 1939 και συνεχίζει να εξυπηρετεί γενιές μετεωρολόγων. Απ’ ό,τι φαίνεται, ουδείς έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να την αντικαταστήσει με μια σύγχρονη που να «πατά» σε ασφαλές έδαφος. Εκπρόσωπος του πρακτορείου ειδήσεων Interfax μιλά για τη λιγότερο ρομαντική τουαλέτα στον κόσμο, λόγω της θέσης της. Γι’ αυτό άλλωστε ψηφίστηκε ως η πιο ακραία, αφού κρίθηκε πως ο φόβος που προκαλεί, μπορεί να ξεπεραστεί μόνο ύστερα από μακροχρόνια χρήση.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ