Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Prive παρελάσεις με ΜΑΤ, πανό, ξύλο και… μαχαίρωμα!

Από επεισόδια σημαδεύτηκαν για άλλη μία φορά οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Από εντάσεις, διαμαρτυρίες, συγκρούσεις, ακόμη και μαχαιριές (!) σημαδεύτηκαν οι παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. Χθες το πρωί το κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, είχε κυριολεκτικά αποκλειστεί από χιλιάδες αστυνομικούς που είχαν πάρει «θέσεις μάχης» στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να κατευθυνθεί προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, αν δεν διέθετε ειδική πρόσκληση. Είναι χαρακτηριστικό πως όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση, μπορούσαν να φτάσουν μόνο μέχρι το ύψος της Πανεπιστημίου, αφού η ευρύτερη περιοχή είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια, είχαν αποκλείσει κάθε πρόσβαση, τοποθετώντας ειδικά κάγκελα, αλλά και κλούβες των ΜΑΤ.

Παρ’ όλα αυτά, τα παρατράγουδα δεν έλειψαν, αφού κατά τη διάρκεια της παρέλασης μέλη της «Σπίθας» που είχαν συγκεντρωθεί στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος προσπάθησαν να σηκώσουν πανό διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση με τους αστυνομικούς που τα απομάκρυναν από το σημείο, προχωρώντας μάλιστα και στην προσαγωγή του δικηγόρου Γαβριήλ Πελεκίδη. Την ίδια στιγμή, ομάδα αγανακτισμένων πολιτών «έστησε» τη δική της γιορτή και άρχισε να χορεύει υπό τους ήχους του «Οταν γυρίσω θα τους γα…σω» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Το κομμάτι, που γράφτηκε για την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι ιππείς της Πύλου», είναι βασισμένο στα αυθεντικά λόγια του στρατηγού Γεώργιου Καραϊσκάκη, αλλά η μετάδοσή του έχει απαγορευτεί στα κανάλια από το ΕΣΡ. Ακόμη πιο σοβαρά ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Ρόδο, αφού λίγο μετά τη λήξη της παρέλασης μια γυναίκα που συμμετείχε σε συγκέντρωση ομάδας αγανακτισμένων πολιτών επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι τον 60χρονο δημοτικό σύμβουλο Ρόδου Δημήτρη Καρατζιά, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τραύματα στην κοιλιά και την πλάτη. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, όταν η ολιγομελής ομάδα των πολιτών ήρθε στα χέρια με τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί στο πρόσωπο και ο αστυνομικός διοικητής Ασφαλείας. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της γυναίκας που μαχαίρωσε τον δημοτικό σύμβουλο, αλλά κα ενός ακόμη ατόμου, ενώ ο 60χρονος άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Χρήση χημικών

Συγκρούσεις, χρήση χημικών και συλλήψεις στιγμάτισαν τις εορταστικές εκδηλώσεις και στο Λουτράκι όπου μέλη της Χρυσής Αυγής δέχτηκαν επίθεση από ομάδα πολιτών που προσπάθησε να εμποδίσει την κατάθεση στεφάνου από τον βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος Στάθη Μπούκουρα. Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο βουλευτής πήγε να καταθέσει στεφάνι εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από τους παρευρισκόμενους, αλλά προτού προλάβει να το αγγίξει, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, με αποτέλεσμα η πλατεία να μετατραπεί σε πυγμαχικό ρινγκ. Προκειμένου να επιβάλει την τάξη η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών, αλλά και σε συλλήψεις. Αμέσως μετά τα επεισόδια ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου κ. Τετράδης, που επρόκειτο να καταθέσει στεφάνι, έφτασε στο σημείο φωνάζοντας «ντροπή σας» και στη συνέχεια πέταξε το στεφάνι στο μνημείο πεσόντων. Για το περιστατικό διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και ο κ. Τετράδης τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Επεισοδιακός ήταν ο εορτασμός της εθνικής επετείου και στην Κοζάνη όπου μέλη του ΚΚΕ ήρθαν στα χέρια με αστυνομικούς, εξαιτίας της εμφάνισης μελών της Χρυσής Αυγής για την κατάθεση στεφάνων. Προσαγωγές και επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές, πολίτες και δυνάμεις της αστυνομίας σημειώθηκαν και στον Πύργο. Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, όταν σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου και πολίτες, οι οποίοι νωρίτερα έκαναν προσυγκέντρωση, έφτασαν στον χώρο της παρέλασης με σημαίες και πανό, φωνάζοντας συνθήματα. Κατά τη διάρκεια των μικροεπεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Το μήνυμα των μαθητών στη Χαλκιδική για τα μεταλλεία

Φορώντας μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν «Χημικά στα σχολεία; 07.03.2013», με μαύρα περιβραχιόνια στα χέρια, αλλά και με ειδικές μάσκες για την προστασία από τα δακρυγόνα παρουσιάστηκαν στην παρέλαση οι μαθητές της Χαλκιδικής θέλοντας να στείλουν το δικό τους σαφές μήνυμα ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, αλλά και στα επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί πρόσφατα στην περιοχή τους. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της παρέλασης και στην Καλαμάτα, όταν ομάδα συγκεντρωμένων πολιτών από μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να διαδηλώσει στον χώρο της παρέλασης, με αποτέλεσμα να εμποδιστεί από την αστυνομία και να προκληθεί ένταση, η οποία ωστόσο έληξε με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων. Ολιγόλεπτη ένταση μικρής έκτασης αλλά και προσαγωγή ενός ατόμου,  που επιχείρησε να προσεγγίσει τον χώρο της παρέλασης κρατώντας κόκκινες σημαίες σημειώθηκε και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...