Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οδύσσεια για ένα ψέμα

Η απίστευτη ιστορία του Μπούμπα που ξεκίνησε για να δοκιμαστεί στην Κάρπι και κατέληξε να πουλάει ομπρέλες.


Η εκμετάλλευση νεαρών Αφρικανών από μάνατζερ και «μάνατζερ» που επί αμοιβή «εξασφαλίζουν» ποδοσφαιρικό μέλλον σε ομάδες της Ευρώπης δεν είναι κάτι νέο. Αυτή τη μεγάλη περιπέτεια έζησε και ο Σενεγαλέζος Μπούμπα, την ιστορία του οποίου ανέδειξε το sport24.gr έπειτα από δημοσίευμα της «La Repubblica».


Ο 17χρονος από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Ενας μάνατζερ από την Ιταλία έπεισε την οικογένειά του ότι θα του εξασφαλίσει δοκιμή στην Κάρπι της Β’ κατηγορίας. Η μητέρα του νεαρού έκανε τα πάντα για να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαίτησε ο ατζέντης για να μεσολαβήσει, αλλά και να καλυφθούν έξοδα του ταξιδιού.


«Με έχει δει ένας σκάουτερ όταν έπαιζα στο Ντακάρ και μου υποσχέθηκε ότι θα δοκιμαστώ στην Ιταλία» είπε ο Μπούμπα: «Η μαμά μου συγκέντρωσε τα απαιτούμενα χρήματα και μου εξασφάλισε βίζα. Hταν μεγάλη υπόθεση αυτό για την οικογένειά μου».


Οταν όμως έφτασε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου στις 13 Ιουνίου, ο Μπούμπα κατάλαβε γρήγορα ότι είχε εξαπατηθεί: «Ο μάνατζερ μού είχε δώσει έναν αριθμό τηλεφώνου που ήταν λανθασμένος. Προσπάθησα πολλές φορές να επικοινωνήσω, αλλά το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Ενιωθα ότι τα πάντα είχα καταρρεύσει μπροστά μου».


Με τη βοήθεια ενός συμπατριώτη του ο Μπούμπα βρέθηκε στη Γένοβα, όπου άρχισε να πουλάει ομπρέλες για να ζήσει. Κάποια στιγμή συνελήφθη για παραεμπόριο και με έγγραφα που δεν είχαν ισχύ.


«Πέντε μήνες έλεγα σε όλους ότι ήρθα στην Ιταλία για να παίξω στη Serie B, αλλά κανείς δεν με πίστευε». Ευτυχώς δεν ίσχυε το ίδιο και για τη δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεσή του, την Αλεσάντρα Μπαλερίνι. Επικοινώνησε με τη διοίκηση της Κάρπι, εξήγησε τι συμβαίνει και οι παράγοντες της ομάδας έπεσαν από τα σύννεφα.


«Δεν γνωρίζαμε ότι το παιδί ήταν ήδη στην Ιταλία» εξήγησε ο αθλητικός διευθυντής Ρομπέρτο Κανέπα, που τελικά πρόσθεσε στο ρόστερ της ομάδας τον Μπούμπα: «Τα χαρτιά ήταν έτοιμα. Θα πληρώναμε το ταξίδι, όμως κανείς δεν μας ενημέρωσε. Νομίζαμε ότι δεν θα ερχόταν».


Το δράμα του Μέσι με τις ενέσεις


Η φτώχεια μιας οικογένειας από την Αργεντινή θα μπορούσε να στερήσει από τους ποδοσφαιρόφιλους το δικαίωμα να θαυμάζουν έναν από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου. Η βιογραφία του Λιονέλ Μέσι, την οποία επιμελήθηκε ο Γκιγιέρμο Μπαλάγκουε, με πρόσβαση σε μέλη της οικογένειάς του, συμπαίκτες και προπονητές, ανέλυσε τον κίνδυνο που υπήρχε να χαθεί το ταλέντο του ηγέτη της Μπαρτσελόνα:


«Οταν ήμουν 11 διαγνώστηκε ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης. Κάθε βράδυ έκανα ένεση στα πόδια, κάθε μέρα, για τρία χρόνια. Ημουν πολύ κοντός, το έλεγαν όλοι στο γήπεδο ή στο σχολείο. Οταν τελείωσα τη θεραπεία, άρχισα να ψηλώνω κανονικά».


Ο Χόρχε Μέσι ζήτησε βοήθεια από τη Νιούελς Ολντ Μπόις επειδή δεν είχε χρήματα: «Είπαν “θα πληρώσουμε τη θεραπεία”, αλλά μου έδωσαν μόνο 300 πέσος εκείνης της εποχής. Αν είχαν πληρώσει, θα μέναμε εκεί».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...