Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Κώστας Αποστολάκης: «Είμαι σίγουρος ότι είμαι ανάξιος γονιός»

O Κώστας Αποστολάκης, έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της...

Μαρκέλλα Γιαννάτου: Δημοσίευσε τη πρώτη φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλίτσα

Η Μαρκέλλα Γιαννάτου επιβεβαίωσε τις φήμες περί εγκυμοσύνης.Η καταξιωμένη...

Δημήτρης Πετρόπουλος: «Δεν θα ήθελα να γίνει ριμέικ του “Παρά Πέντε”, δεν...

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος αποκάλυψε πως δέχτηκε παρενόχληση από γνωστό...

Ο Αναγνωστόπουλος «σπάει» τη σιωπή του μέσα από τη φυλακή: «Μισώ τον...

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολοφόνησε τη σύζυγό του, Καρολάιν παρουσία...

Νέα εξέταση καταργεί τη μαστεκτομή

Θα μπορούν να γνωρίζουν πότε ο καρκίνος είναι επιθετικός.

Μια νέα εξέταση, που θα απαλλάσσει τις γυναίκες από τη μαστεκτομή και τις λοιπές θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού, ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία. Οπως εξηγούν στην ανακοίνωσή τους, η εξέταση θα βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπεία, χωρίς να είναι πάντα απαραίτητο, αλλά αναγκάζονται να πάρουν αυτήν την απόφαση, επειδή δεν γνωρίζουν αν η ασθένεια στο μέλλον θα εξελιχθεί αποκτώντας πολύ πιο επιθετική μορφή.


Ωστόσο φαίνεται πως χάρη στη νέα εξέταση αυτό θα πάψει να συμβαίνει, καθώς οι επιστήμονες εντόπισαν ένα μόριο που παίζει-ρόλο κλειδί στη διάγνωση, αφού αποκαλύπτει πότε τα πρώτα στάδια της ασθένειας μπορεί να προχωρήσουν σε μια πολύ πιο σοβαρή κατάσταση.


Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Guardian», η υπερβολική χορήγηση θεραπείας αποτελεί σοβαρό ζήτημα εδώ και αρκετό καιρό για τους ειδικούς, καθώς κάποιοι επιδημιολόγοι έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η βλάβη που προκαλείται από τις υπερβολές στη διάγνωση και τη χορήγηση θεραπείας για την ύπαρξη καρκινικών κυττάρων που θα έφευγαν από τον οργανισμό ή δεν θα εξελίσσονταν σε προχωρημένο καρκίνο, υπερτερεί σε σχέση με τον αριθμό των ζωών που σώζονται.


Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες που ανέπτυξαν τη νέα εξέταση τονίζουν ότι με τη χρήση της οι γιατροί θα είναι σε θέση να εντοπίζουν εγκαίρως τις περιπτώσεις πορογενούς καρκινώματος in situ (DCIS), μια κατάσταση κατά την οποία τα μη επιθετικά καρκινικά κύτταρα περιέχονται στους γαλακτοφόρους πόρους του μαστού και υπάρχει πιθανότητα να εξελιχθούν σε πρώιμο διηθητικό καρκίνο του μαστού.


Σύμφωνα με την καθηγήτρια Louise Jones, εκ των συντακτών της επιστημονικής έκθεσης, «το DCIS συνήθως φαίνεται στις απεικονιστικές εξετάσεις όταν οι γυναίκες είναι άνω των 50 ετών και αν χρειάζεται 30 χρόνια για να εξελιχθεί, η παρακολούθηση και η αναμονή αποτελούν μια σαφώς πιο λογική αντιμετώπιση. Είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να δεχθεί ότι ίσως χρειαστεί να κάνει μαστεκτομή για κάτι που δεν ξέρει αν τελικά θα τη βλάψει».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κωνσταντίνος Βερνίκος: Η απάντηση του εφοπλιστή που διέκοψε θεατρική παράσταση

Ο Κωνσταντίνος Βερνίκος μαζί με την σύζυγό του Μάρθα παρακολούθησαν...

«Πάντα η μαμά μου, μου έβαζε ωραία ρούχα, κοσμήματα και τσιμπιδάκια στα μαλλιά»

Το όμορφο κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι γνωστή κυρία της...

Εξοργισμένος ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποχώρησε από το πλατό: «Ξεπερνάς τα εσκαμμένα»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έγινε έξαλλος κατά τη διάρκεια της...

Η ενόχληση του Μικρούτσικου και η απάντηση της Καινούργιου: «Είμαι μια κακή παρουσιάστρια γι’αυτό»

Μία διαφωνία είχαν στον τηλεοπτικό αέρα η Κατερίνα Καινούργιου...

Όργια αδελφότητας στη σοκαρισμένη από τα Τέμπη Αθήνα και εντελώς μυστικά

Σκηνές από την ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά» του Στάνλεϊ...

Πένθος για τον Μαρίνο Κόνσολο

Ο Μαρίνος Κόνσολος περνάει δύσκολες στιγμές καθώς έχασε αγαπημένο...