Σκορδάς: Οποιος οφείλει στο Δημόσιο ξεσπιτώνεται

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς αποκάλυψε (ΑΝΤ1) ότι θα κατάσχονται τα σπίτια όσων χρωστούν στο Δημόσιο και δεν μπορούν να κάνουν ρυθμίσεις ή κάνουν και είναι ασυνεπείς.

Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να διατηρήσει την προστασία από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, αλλά αυτό θα ισχύσει (όπως ισχύει) μόνο από την απειλή των τραπεζών, οι οποίες -ούτως ή άλλως- δεν θέλουν να φορτωθούν με απούλητα ακίνητα. Δεν ισχύει (και αυτό ίσχυε πάντα) όμως για το Δημόσιο, δηλαδή Εφορία και ΙΚΑ.


Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς αποκάλυψε (ΑΝΤ1) ότι θα κατάσχονται τα σπίτια όσων χρωστούν στο Δημόσιο και δεν μπορούν να κάνουν ρυθμίσεις ή κάνουν και είναι ασυνεπείς.


«Οταν χρωστάς στο ΙΚΑ ή στην Εφορία δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία» είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και απλώς μας υπενθύμισε κάτι που είχαμε ξεχάσει. Και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό, επειδή «έτσι θα κλονιστεί η χρηματική πίστη» είπε ήρεμος ο κ. Σκορδάς σκορπώντας όμως ανησυχία σε πολλούς, αφού χιλιάδες είναι οι οφειλέτες του Δημοσίου και ένα μεγάλο ποσοστό αδυνατεί να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του.


Υπάρχουν μικρομεσαίοι που λόγω κρίσης έβαλαν λουκέτο στην επιχείρησή τους. Αν αυτοί έχουν οφειλές στο ΙΚΑ ή στην Εφορία, αδυνατούν να πληρώσουν κι έχουν στο όνομά τους ένα σπίτι (μοναδικό ως πρώτη κατοικία), θα πρέπει να περιμένουν κατάσχεση και πλειστηριασμό.


Κατά τα λοιπά, ο υφυπουργός παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η πρώτη κατοικία των αδύναμων δεν πρόκειται να πειραχθεί, εννοώντας από τις τράπεζες. «Κανένας οικονομικά αδύναμος δεν έχει να φοβάται για την πρώτη του κατοικία» υπογράμμισε ο κ. Σκορδάς και για να ευλογήσει τα γένια του, είπε και κάτι που ακούστηκε σαν ανέκδοτο: ότι οι Ελληνες δανειολήπτες απολαμβάνουν της υψηλότερης προστασίας σε όλη την Ευρώπη.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ