Ελεύθεροι με χρυσή εγγύηση

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκβιασμού σε ενεχυροδανειστήριο κατέβαλαν έως 200.000 ευρώ για να αποφύγουν την προφυλάκιση.

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Διαφθοράς Κωνσταντίνο Σαργιώτη οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκβίασης ιδιοκτήτριας ενεχυροδανειστηρίου στο Σύνταγμα, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως δεν συντρέχουν λόγοι για την προσωρινή τους κράτηση.

Στον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, στους δύο δικηγόρους και στον 38χρονο ιδιώτη που φέρεται να είχε ρόλο μεσάζοντα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της τακτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους από 100.000 έως 200.000 ευρώ. Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο κατηγορούμενος αστυνομικός.

Στις μαραθώνιες απολογίες τους και οι πέντε αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται -μεταξύ αυτών, η απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, η συνέργεια στην εκβίαση, η παθητική δωροδοκία και η συνέργεια στη δωροδοκία- και απέδωσαν την εμπλοκή τους σε πλεκτάνη που έστησε η καταγγέλλουσα.

Για τον χρυσό

Η 39χρονη ιδιοκτήτρια της εταιρείας εμπορίας χρυσού είχε καταγγείλει στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ότι οι κατηγορούμενοι της ζητούσαν 400.000 ευρώ για να «παγώσει» ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στο κατάστημά της και να αρθεί η κατάσχεση 16 κιλών χρυσού που δεν είχαν δηλωθεί.

Οπως υποστήριξε στην απολογία του ο 50χρονος δικηγόρος και μέχρι πρότινος νομικός σύμβουλος της 39χρονης, η επιχειρηματίας διατηρούσε μια «αμαρτωλή» εταιρεία που διενεργούσε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ η καταγγελία της αποσκοπούσε στην επίτευξη της 10ετούς φορολογικής ασυλίας που προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση αποκάλυψης περιστατικών διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων.

Ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ φέρεται να υποστήριξε ότι διενήργησε τον έλεγχο στο κατάστημα της καταγγέλλουσας, βεβαίωσε τις παραβάσεις, αλλά ουδέποτε την εκβίασε απαιτώντας χρηματικό αντάλλαγμα.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ