Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Φέρτε μας τη Βραζιλία»

Η εθνική ομάδα μαθαίνει σήμερα τους αντιπάλους της στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους διεθνείς να εύχονται πρεμιέρα με τη «σελεσάο».


Τη γουστάρουν και τη θέλουν αντίπαλο οι περισσότεροι διεθνείς! «Θέλω πρεμιέρα με τη Βραζιλία» έχει πει ο Γιώργος Καραγκούνης, «αντίπαλο τη Βραζιλία» επιθυμεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Για να δούμε τελικά πόσο τυχεροί ή πόσο άτυχοι θα είμαστε…


Η εθνική μας ομάδα μαθαίνει (όπως και να ‘χει) σήμερα τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και οι περισσότεροι διεθνείς εύχονται ανάμεσα σε αυτούς να συμπεριλαμβάνεται η οικοδέσποινα Βραζιλία για να την αντιμετωπίσουμε στην πρεμιέρα του θεσμού, που θα συγκεντρώσει πάνω της την προσοχή εκατομμυρίων φιλάθλων σε όλο τον πλανήτη.


Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος (Σαρρής, Σάντος, Φύσσας) βρίσκεται ήδη στην πόλη Μπαΐα και περιμένει με αγωνία την κλήρωση που θα ξεκινήσει στις 18.00 ώρα Ελλάδας. Η Ελλάδα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ, το λεγόμενο «ευρωπαϊκό», μαζί με Κροατία, Βοσνία, Ολλανδία, Ρωσία, Πορτογαλία, Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία.


Πριν από την κανονική κλήρωση θα γίνει κι άλλη κλήρωση, ώστε μία από τις προαναφερόμενες χώρες να τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ. Αν η Εθνική μας είναι η «άτυχη-τυχερή» της προ-κλήρωσης, τότε οι πιθανότητες να αντιμετωπίσει τη Βραζιλία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ θα γίνουν 25% και αυτό γιατί η ΦΙΦΑ θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο ομίλου με τρεις ευρωπαϊκές ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, λίγες ώρες αναμονής έμειναν μέχρι να μάθουμε τα ονόματα των τριών αντιπάλων μας, με τις ομάδες από την Απω Ανατολή να είναι οι περισσότερο «ανεπιθύμητες», επειδή δεν ταιριάζουν στο δικό μας στιλ ποδοσφαίρου.


Ταυτόχρονα θα γίνουν γνωστές και οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στο τεχνικό επιτελείο να κλείσει αθλητικό κέντρο αλλά και το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει η αποστολή. Ηδη έχει γίνει προεργασία από παλαιότερη επίσκεψη του Τάκη Φύσσα στη χώρα της λατινικής Αμερικής. Η Ελλάδα θα έχει πάντως ως βάση το Σάο Πάολο ή το Σαλβαδόρ.


Οσον αφορά την προετοιμασία πριν από το Μουντιάλ, έχουν φτάσει στα γραφεία της ΕΠΟ προτάσεις για προετοιμασία αλλά και φιλικά παιχνίδια στις ΗΠΑ, στην Πορτογαλία και τη Βραζιλία. Επίσης θα γίνει ένα φιλικό παιχνίδι τον Μάρτιο και θα προτιμηθεί μια ομάδα με τα ίδια χαρακτηριστικά του αντιπάλου που θα συναντήσουμε στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Η επιστροφή της πρωταθλήτριας Ευρώπης και του Οτο


Η Εθνική του Euro 2004 αλλά και του Οτο Ρεχάγκελ (φωτό) επιστρέφει στα γήπεδα για καλό σκοπό! Στις 16 του μήνα θα αντιμετωπίσει σε παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα την κορυφαία εθνική ομάδα στην ιστορία της Ρουμανίας. Είναι εκείνη με ηγέτη τον Γκεόργκι Χάτζι, που έκανε εντυπωσιακή πορεία το 1994 στην Αμερική, όταν αποκλείστηκε στη φάση των «8» από τη Σουηδία.


Ολα τα αστέρια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που έκανε υπερήφανους εκατομμύρια Ελληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη θα δώσουν το «παρών» για να στηρίξουν την προσπάθεια της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων. Ο Χαριστέας, ο Δέλλας, ο Νικοπολίδης, ο Μπασινάς, ο Καψής και οι υπόλοιποι παίκτες από εκείνη τη «χρυσή» γενιά που έγραψε ιστορία θα είναι εκεί! Τα έσοδα του αγώνα, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας, θα διατεθούν για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ και η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε συμβολικά στα 2 ευρώ.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...