Φτωχά νοικοκυριά πάντα με ρεύμα

Κυβερνητικά μέτρα για όσους πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό της ΔΕΗ.

Χρειάστηκε να πεθάνει η 13χρονη Σάρα και να κινδυνεύσουν χθες άλλοι δύο άνθρωποι, στους οποίους η ΔΕΗ είχε διακόψει την ηλεκτρική παροχή, για να συγκινηθεί η κυβέρνηση και να λάβει μέτρα για τα νοικοκυριά που αδυνατούν πραγματικά να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ.


Τα θέματα της ενέργειας εξετάστηκαν χθες σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, συζητήθηκαν τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στο πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα.


Μάλιστα ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι τοπικές Αρχές θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.


Δηλαδή οι δήμοι που έχουν στοιχεία για άπορες οικογένειες θα ενημερώνουν αρμοδίως τη ΔΕΗ για να μη διακόψει την παροχή ρεύματος κι αν την έχει διακόψει, να προβεί στην άμεση επανασύνδεση. Το ερώτημα είναι αν το μέτρο ισχύει από σήμερα ή θα ξεκινήσει εν ευθέτω χρόνω…


Νέες θέσεις


Η συνάντηση για τα ενεργειακά πραγματοποιήθηκε εν όψει και της επίσκεψης στη χώρα μας του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Γκίντερ Ετινγκερ. Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ενέργειας και στις βιομηχανίες, κάτι που θα δημιουργήσει, όπως είπε, νέες θέσεις εργασίας. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και GAZPROM για φτηνότερο φυσικό αέριο, αλλά και η πορεία των ερευνών για πετρέλαιο σε Ιωάννινα και Πατραϊκό κόλπο.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ