Στο εδώλιο ο gay διάκος

Στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη τον στέλνει ο μητροπολίτης Γόρτυνος – Στη ΔΙΣ και το θέμα του «Ρασπούτιν».

Αμεση ήταν η αντίδραση του μητροπολίτη Γόρτυνος στις άσεμνες φωτογραφικές πόζες gay διάκου, ενώ καθυστέρηση παρατηρείται στην υπόθεση του αρχιμανδρίτη Ποιμένα Ταλάντζη, ο οποίος σκανδαλίζει με τις πορνογραφικού περιεχομένου πράξεις του, που καταγράφηκαν -παρά τη θέλησή του- σε πορνό βίντεο.


Ενώπιον της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης καλείται να απολογηθεί ο διάκονος από τη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, φωτογραφίες του οποίου δημοσιεύτηκαν εμφανίζοντάς τον να φορά προκλητικά γυναικεία ρούχα και να ποζάρει ως «τρελή».


Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος έδωσε εντολή στον νομικό σύμβουλο της μητρόπολης να καταθέσει αναφορά στην Ιερά Σύνοδο σχετικά με το θέμα του φλογερού αρχιμανδρίτη Ποιμένα. Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, η αναφορά αυτή δεν αποκλείεται να απασχολήσει τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.


Σε ό,τι αφορά τον gay διάκο Διονύσιο, όπως είχε δημοσιεύσει και η «Espresso», αυτός δεν έχει χειροτονηθεί από τον μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία αλλά προσλήφθηκε ύστερα από αίτημά του και τις θετικές εισηγήσεις «αξιόπιστων προσώπων». Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση, ο διάκος είχε τοποθετηθεί «στήν Ἱερά Μονή Ἰσιώματος Καρυῶν, προκειμένου νά ἐξετασθεῖ προϊόντος τοῦ χρόνου ὁ χαρακτήρας του. Γι’ αὐτό καί δέν τόν χειροτόνησε ἱερέα, ἄν καί παρῆλθε ἱκανός χρόνος ἀπό τήν πρόσληψή του».


Σύμφωνα με τη Μητρόπολη Γόρτυνος, ο κληρικός υποστηρίζει για τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πως λήφθηκαν πριν από έξι χρόνια σε αποκριάτικη εκδήλωση. «Ηθελε -είπε- να βάλει στη ζωή του μία καινούργια αρχή αποτάσσοντας κάποιες λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος, τις οποίες όμως δεν μας είχε αναφέρει όταν προσήλθε στη Μητρόπολη» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Τις ανακρίσεις έχει αναλάβει ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Γόρτυνος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης.


Τέλος, η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Γόρτυνος καταλήγει με νόημα: «Ας γνωρίζουν λοιπόν οἱ ἀδελφοί χριστιανοί ὅτι δέν φανήκαμε ἀδιάφοροι περί τοῦ ἀκουσθέντος σκανδάλου, ἀλλά ἐνεργήσαμε ἀμέσως τά δέοντα, διότι δέν θέλουμε νά ὑπάρχουν στήν Μητρόπολή μας ἱερεῖς
πού δημιουργοῦν σκάνδαλα».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ