Μαθήματα μέχρι τις 30 Ιουλίου για το Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Μαθήματα στην καρδιά του καλοκαιριού θα χρειαστεί να κάνουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να «ρεφάρουν» τον διδακτικό χρόνο που χάθηκε από τις απεργίες και να μη χάσουν το εξάμηνο.

Μαθήματα στην καρδιά του καλοκαιριού θα χρειαστεί να κάνουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να «ρεφάρουν» τον διδακτικό χρόνο που χάθηκε από τις απεργίες και να μη χάσουν το εξάμηνο. Αυτό τόνισε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να αλλάξει ο μίνιμουμ χρόνος διδασκαλίας των 13 εβδομάδων για κάθε εξάμηνο.


«Με την έναρξη των προγραμμάτων στο Καποδιστριακό από τη Δευτέρα, η εκπαιδευτική διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου και το εξάμηνο να κερδηθεί. Σε κάθε περίπτωση, αυτό εναπόκειται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. Παράλληλα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια ειδική ρύθμιση για το φετινό ακαδημαϊκό έτος στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς ως Πολιτεία πάντως δεν θα δεχτούμε εκπτώσεις όσον αφορά τις 13 εβδομάδες που απαιτούνται για κάθε εξάμηνο».


Από την άλλη, ο κ. Αρβανιτόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα ξεκινήσουν άμεσα, καθώς η πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων συμφωνεί πάνω στο πλαίσιο διαλόγου που έχει αρχίσει:


«Με τη δεδομένη ανακοίνωση του συλλόγου, που επανειλημμένα έχει τονίσει ότι κανείς δεν παρεμποδίζει την είσοδο σε καθηγητές και φοιτητές στο ΕΚΠΑ, νομίζω ότι οι καθηγητές και οι φοιτητές δεν έχουν κανένα πρόβλημα τη Δευτέρα να προσέλθουν στα αμφιθέατρα κανονικά». Τη Δευτέρα όμως θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη μη λειτουργία του ΑΕΙ. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης, εφόσον στοιχειοθετείται αδίκημα, ή αν θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ