Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Πάτησε το κουμπί για ληξιπρόθεσμα

«Μποναμάς» Στουρνάρα οι κατασχέσεις καταθέσεων.

«Μαύρα» Χριστούγεννα κινδυνεύουν να κάνουν όσοι (και δεν είναι λίγοι) οφείλουν στην Εφορία και οι οφειλές τους έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Από μέρα σε μέρα θα κινδυνεύουν με κατάσχεση των καταθέσεών τους στην τράπεζα. Κατάθεση θεωρείται και ο μισθός (ή η σύνταξη) που κατατίθεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε τραπεζικό λογαριασμό.


Με απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (φωτ.) ενεργοποιείται η διαδικασία του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου για χρέη προς το Δημόσιο. Βάσει της διαδικασίας αυτής οι τράπεζες υποχρεούνται εντός 10 ημερών από τότε που θα λάβουν το αίτημα των φορολογικών Αρχών να ελέγξουν τους λογαριασμούς του ελεγχόμενου και να προχωρήσουν σε κατάσχεση, με βάση τα ποσά των χρεών του.


Την ερχόμενη Πέμπτη τίθεται σε εφαρμογή το Σύστημα Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών και Τραπεζικών Πληρωμών με το οποίο ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα μπορεί να έχει άμεση εικόνα με τους λογαριασμούς των ελεγχομένων στις τράπεζες.


Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προβλέπεται η έναρξη της λειτουργίας του συστήματος με βάση το οποίο ελεγκτές από τις ΔΟΥ, το ΣΔΟΕ και την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες να έχουν πλήρη εικόνα εντός 24 ωρών από την αποστολή του αιτήματος στις τράπεζες για τους λογαριασμούς καταθέσεων και τα δάνεια του ελεγχομένου.


Πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ανάμεσα στις φορολογικές Αρχές και τις τράπεζες με αυστηρούς όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των φορολογουμένων. Το νέο σύστημα εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τους φορολογικούς ελέγχους, αφού θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ενημέρωσης των φορολογικών Αρχών για την οικονομική κατάσταση του ελεγχομένου, οι οποίες σήμερα ήταν χρονοβόρες.


Πάντως ο νόμος (άρθρο 982 παρ. 3 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) προστατεύει ποσό έως έναν μισθό προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες επιβίωσης του οφειλέτη. Το ερώτημα είναι ποιος θα παρέμβει ώστε να εξαλειφθεί η καταχρηστική πρακτική των πιστωτών που δεν διστάζουν να σηκώσουν ακόμη και μερικά ευρώ ως έναντι στις οφειλές…


ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...