Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Ελλάς το μεγαλείο σου

Περιστατικά για γέλια και για κλάματα που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα στην εποχή της ανέχειας.

Το να συμβαίνουν όλα τα στραβά και τα ανάποδα σ’ αυτό τον τόπο δεν είναι ασυνήθιστο. Είναι όμως παράλογο να συμβαίνουν γεγονότα που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα σε σκληρές περιόδους οικονομικής δυσπραγίας, όπως αυτή που περνούν οι πολίτες της χώρας.

Είναι δύσκολο να θεωρηθεί απλή αβλεψία η -προσωρινή έστω- απώλεια μεγάλου χρηματικού ποσού, και μάλιστα όταν χάθηκε μέσα από τράπεζα και βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια! Από τύχη και μόνο δεν έγινε ευτυχισμένος κάποιος ρακοσυλλέκτης που θα μπορούσε να ψάχνει τυχαία στον κάδο όπου «ξεφορτώθηκαν» τα χρήματα οι υπάλληλοι νομίζοντας ότι πετούν… μπάζα!

Αλλά την ίδια ώρα ο «βρικόλακας» της εφορίας φαίνεται να καραδοκεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έτοιμος να κάνει… αφαίμαξη στους πολίτες φορολογώντας ακόμη και τις πιο απίθανες δραστηριότητές τους, όπως η συλλογή ξυλείας που ξέβρασε η θάλασσα στη Λέσβο, με αιτιολογικά που πιθανότατα δεν θα σταθούν σε κανένα δικαστήριο!

Στη χώρα του… απίθανου η επανεφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης του καπνίσματος -ή μάλλον των… προστίμων για τους παραβάτες- ξεκίνησε από ένα χωριό στο «πουθενά» του Εβρου με θύμα έναν καφετζή, ο οποίος θα πληρώσει περισσότερα απ’ όσα βγάζει σε… έναν χρόνο γιατί ο μοναδικός του πελάτης άναψε τσιγάρο! Ελλάς, το μεγαλείο σου…

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Υπάλληλοι τράπεζας πέταξαν στα σκουπίδια 200.000 ευρώ!

Το χουνέρι που έπαθαν οι υπάλληλοι τράπεζας στο Ναύπλιο, όταν κατά λάθος πέταξαν στα σκουπίδια 200.000 ευρώ, θα το θυμούνται για πολύ καιρό!

Η ιστορία ξεκίνησε όταν η διοίκηση αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση και ειδοποίησε συνεργεία που θα εκτελούσαν τις εργασίες.

Ετσι πρωί-πρωί οι υπάλληλοι έπιασαν δουλειά, όταν κάποια στιγμή μαζί με τα μπάζα πέταξαν στα σκουπίδια (κατόπιν άδειας των υπευθύνων της τράπεζας) και ένα χαρτόκουτο, νομίζοντας ότι περιείχε παλιά και άχρηστα αντικείμενα.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δίχως κανείς να αντιληφθεί τι είχε γίνει. Οταν όμως οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος έκαναν ταμείο, διαπίστωσαν με τρόμο ότι είχαν έλλειμμα 200.000 ευρώ!

Μέσα σε δευτερόλεπτα στο υποκατάστημα επικράτησε αναμπουμπούλα, καθώς δεν γνώριζε κανείς να πει πώς έκανε «φτερά» το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 200.000 ευρώ. Τελικά, την επόμενη μέρα ένας από τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος θυμήθηκε πως κάποια στιγμή είχαν τοποθετήσει προσωρινά τα χρήματα σε ένα χαρτόκουτο.

Αλαφιασμένοι και χωρίς να χάνουν λεπτό, άρχισαν να ψάχνουν για το πολυπόθητο κουτί, όταν έντρομοι ενημερώθηκαν ότι είχε πεταχτεί στα σκουπίδια! Λίγη ώρα μετά οι υπάλληλοι δεν πίστευαν στην καλή τους τύχη, όταν είδαν ανάμεσα στις σακούλες απορριμμάτων και τα μπάζα το κουτί με τα χρήματα.


Εφοδος της εφορίας για τα ξύλα που ξέβρασε η θάλασσα στη Λέσβο

Στο μεταξύ, αντιμέτωποι με κυρώσεις βρίσκονται οι δεκάδες κάτοικοι της Λέσβου οι οποίοι πριν από μερικές μέρες μάζεψαν τα ξύλα που είχαν ξεβραστεί στην παραλία των Μυστεγνών (πιθανόν από ναυαγισμένο πλοίο).

Με τα πόδια ή με τα οχήματά τους έσπευσαν να πάρουν ό,τι μπόρεσαν από τη μεγάλη ποσότητα ξυλείας που υπήρχε εκεί, συνολικής αξίας 600.000 ευρώ.

Επειτα από καταγγελία όμως παρενέβη η Εφορία Μυτιλήνης, κλιμάκιο της οποίας μετέβη στο σημείο όταν ακόμα η μεταφορά των ξύλων από τους κατοίκους ήταν σε εξέλιξη και κατέγραψε τις πινακίδες των αυτοκινήτων.

Οι παραβάσεις αφορούν, πρώτον, τη μεταφορά αλλότριου φορτίου από τον σκοπό για τον οποίο έχει χορηγηθεί το αγροτικό αυτοκίνητο (καθώς οι άδειες που δίνονται στα εν λόγω οχήματα είναι για συγκεκριμένο σκοπό που έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες τους) και, δεύτερον, τη μεταφορά εμπορευμάτων χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά.

Οι κυρώσεις είναι από αφαίρεση πινακίδων των οχημάτων για ένα διάστημα έως και επιβολή προστίμων.


Πρόστιμο 500 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου γιατί ο… μοναδικός πελάτης άναψε τσιγάρο

Τέλος, ο ζήλος που επέδειξαν κάποιοι αστυνομικοί στη Γιαννούλη Εβρου ξεπέρασε κάθε όριο υπερβολής και άγγιξε τα όρια της γραφικότητας!

Οι αστυνομικοί του απομακρυσμένου χωριού, λοιπόν, έσπευσαν να εφαρμόσουν πρώτοι απ’ όλους την καπνοαπαγόρευση και είπαν να δουν αν τηρούν τη νομοθεσία οι θαμώνες και ο ιδιοκτήτης του μοναδικού καφενείου, το οποίο ανοίγει για μία – δύο ώρες την ημέρα.

Μέσα υπήρχε ένας πελάτης όλος κι όλος ο οποίος είχε ανάψει τσιγάρο. Εξαντλώντας όλη την αυστηρότητά τους, οι ένστολοι επέβαλαν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ στον άτυχο καταστηματάρχη!

Μάταια εκείνος διαμαρτυρήθηκε ότι ο καπνιστής πελάτης δεν ενοχλούσε τους μη καπνιστές, αφού… δεν υπήρχε άλλος στο μαγαζί. Οι αστυνομικοί δεν συγκινήθηκαν ούτε όταν τους είπε ότι το πρόστιμο αγγίζει τα κέρδη που έβγαζε σχεδόν όλη τη χρονιά!

Ετσι, ο άτυχος καφετζής αναγκάστηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη και μάλλον θα το σκεφτεί πολύ αν θα ανοίξει ξανά το καφενείο του…

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...