Δεν αρκούν οι κάλπες για τριπλές εκλογές!

Χρειάζονται διπλάσιες για να καλύψουν τη διεξαγωγή.


Ο χρόνος διεξαγωγής των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν μάλιστα επαληθευτεί το σενάριο για τριπλές εκλογές (να προστεθούν και οι εθνικές εκλογές δηλαδή), τότε δημιουργούνται -πέρα από τις αντιπαραθέσεις- επιπρόσθετα προβλήματα.


Η κυβέρνηση επιμένει πως οι ευρωεκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου, μαζί με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.


Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως οι ευρωεκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν μαζί με τον πρώτο γύρο των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση. Δηλαδή, αν οι ευρωεκλογές διεξαχθούν στις 25 Μαΐου, την ίδια ημέρα να στηθούν και οι κάλπες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και όπου χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός να πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 1η Ιουνίου.


Χαρακτηριστική των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής: «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μεταφέρει τις ευρωεκλογές ούτως ώστε να συμπέσουν με τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών της Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για πολύ φτηνό τέχνασμα το οποίο μόνο τον φόβο τους μπροστά στην εκλογική ήττα αποδεικνύει.


Διότι γνωρίζουν ότι οι ευρωεκλογές που θα προηγηθούν του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι στις δυνάμεις του μνημονίου και δεν θέλουν να πάνε σε δεύτερο γύρο περιφερειακών με την ήττα των ευρωεκλογών στο κεφάλι, γιατί θα σαρωθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επενδύουν και ελπίζουν στην αποχή».


Η κυβέρνηση πάντως δεν συζητάει να αλλάξει τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς ούτε τη Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ συμφέρει η διεξαγωγή του πρώτου γύρου ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.


Τι θα γίνει, όμως, αν χρειαστεί να γίνουν τριπλές εκλογές; Πέραν του ότι οι υποψήφιοι θα είναι αρκετές εκατοντάδες και θα τρέχουν για την ευρωβουλή, το κόμμα, τον δήμο (με ό,τι αυτό συνεπάγεται επικοινωνιακά), δεν επαρκούν και οι κάλπες! Θα χρειαστεί, δηλαδή, να παραγγελθούν σχεδόν άλλες τόσες.


Και τότε, λοιπόν, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να μεταφέρει τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση το φθινόπωρο.                    


ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ