Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Η Αθήνα άλλαξε… ρότα

Αντί για το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο δήμος φωταγώγησε ένα καράβι.

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή της νέας χρονιάς έχει ήδη ξεκινήσει και η Αθήνα ετοιμάζεται να γιορτάσει την έλευση του 2014 με ένα τεράστιο καράβι, το οποίο φωταγωγήθηκε χθες βράδυ στην καρδιά της πλατείας Συντάγματος.

Μπορεί οι πολίτες της πρωτεύουσας να είχαν συνηθίσει στην εικόνα στολισμένων δέντρων και να υπερηφανευόντουσαν πως κάποτε η Αθήνα είχε το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης που έλαμπε στολισμένο με εκατοντάδες χιλιάδες λαμπάκια, αλλά φέτος θα πρέπει να συνηθίσουν σε ένα διαφορετικό -πιο παραδοσιακό- στολισμό, αυτόν του πλοίου που από χθες στέκει υπερήφανα στην πλατεία Συντάγματος.

Οπως ήταν φυσικό, το πρωτόγνωρο θέαμα δεν έμεινε ασχολίαστο από τους περαστικούς, που κοιτούσαν σαστισμένοι προς την εξέδρα με το καράβι και την ίδια στιγμή έψαχναν να βρουν σε ποιο μέρος θα στηθεί το δέντρο. Ωστόσο στις 19.00 χθες το απόγευμα το -ομολογουμένως εντυπωσιακό- σκάφος φωταγωγήθηκε για πρώτη φορά σηματοδοτώντας την ουσιαστική έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.

Το χριστουγεννιάτικο καράβι είναι κατασκευασμένο από έναν μεγάλο μεταλλικό σκελετό, ο οποίος είναι καλυμμένος από χιλιάδες λαμπάκια, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί. Παρά το τσουχτερό κρύο και τον συννεφιασμένο αττικό ουρανό, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την επίσημη φωταγώγησή του με τον παραδοσιακό τρόπο.


Συναυλίες, θέατρο και πολύ παιχνίδι

«Η Αθήνα γιορτάζει με παιχνίδι και το κέφι αλλάζει»! Αυτό είναι το σύνθημα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που φέτος θα έχουν ως επίκεντρό τους το παιδί και το παιχνίδι.

Οι εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά θα ξεκινήσουν από τις 2 το μεσημέρι με παρέες μουσικών και θεατρίνων που θα κατευθυνθούν από την περιφέρεια προς το κέντρο της Αθήνας, όπου στο Θησείο (στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου) θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με μουσική συναυλία, οπότε θα γίνει η αλλαγή του χρόνου.

Εως τα μεσάνυχτα οι δρόμοι θα πλημμυρίσουν με ακούσματα από τις ορχήστρες του δήμου Αθηναίων, τον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα και τους τραγουδιστές Βασίλη Λέκκα και Ελένη Πέτα. Τον χρόνο θα αλλάξει μαζί με τους Αθηναίους ο Νίκος Πορτοκάλογλου, με τραγούδια του οποίου θα μπει το 2014, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τη Γιώτα Νέγκα και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Από το πλούσιο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων (που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια με ξυλοπόδαρους και θέατρο σκιών) ξεχωρίζει η «Λευκή νύχτα» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τα εμπορικά καταστήματα, οι χώροι εστίασης, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι θα επεκτείνουν το ωράριό τους μέχρι τις 23.00.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...