Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Πώς δημιουργήθηκε το φαινόμενο με δεκάδες σμήνη παπαγάλων να κατακλύζουν πάρκα και...

Τα τελευταία χρόνια ένα πολύχρωμο θέαμα με τροπικούς «μετανάστες»...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Μιράντα και ο Χριστόφορος ταξιδεύουν για να...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών» ο...

Κορμάρα και κουκλάρα η Ελένη Πετρουλάκη

Κουκλάρα και με κορμάρα η εθνική μας γυμνάστρια Ελένη...

«Σασμός»: Τι εξελίξεις θα φέρει η επιστροφή του Ρούσσου στην Άνω Ποριά;

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Στην Άνω...

Το… βλέμμα (της Μισέλ) που σκοτώνει

Οι χαριεντισμοί του με τη Δανή πρωθυπουργό και η άμεση παρέμβαση της πρώτης κυρίας!

Μπορεί να μην έχει το στιλ του Μπιλ Κλίντον, σίγουρα όμως ξέρει να φλερτάρει και αυτό φάνηκε. Βέβαια ουδείς γνωρίζει πόσο «αναίμακτα» πέρασε το υπόλοιπο της ημέρας του ο Μπαράκ Ομπάμα μετά την τελετή στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα. Η πρώτη κυρία ενοχλήθηκε τόσο, ώστε μέχρι και θέση τον έβαλε να αλλάξουν. Αν και συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μισέλ, ο πλανητάρχης δεν δίστασε να ρίξει το βλέμμα του στη Δανή πρωθυπουργό Χέλε Θόρνινγκ Σμιτ.

Για κακή του τύχη όμως η πρώτη κυρία κατάλαβε τις ματιές που έπεσαν και δεν έκρυψε την ενόχλησή της. Για να μη δούμε όμως «βεγγαλικά», φρόντισε να αλλάξει θέση με τον πρόεδρο και να καθίσει ουσιαστικά ανάμεσα σε εκείνον και τη Δανή πρωθυπουργό, ενώ κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεν κατάφερε να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» στην υπόθεση, δεδομένου ότι καθόταν πίσω από τον Ομπάμα.

Σε κάποια στιγμή μάλιστα, όταν η Μισέλ Ομπάμα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα της και άλλαξε θέση με τον σύζυγό της, βρέθηκε face to face με τη Δανή πρωθυπουργό και αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες. Μόνο που η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει πως οι δυο τους δεν «αγαπήθηκαν». Ο φωτογραφικός φακός έπιασε τη Δανή πρωθυπουργό με προτεταμένο τον δείκτη του ενός χεριού και την Ομπάμα να κρατά «δεμένα» τα χέρια της, ενώ το βλέμμα της ήταν κάθε άλλο παρά φιλικό.

Οσο για έναν από τους φωτογράφους που απαθανάτισαν τα ενσταντανέ, τον Ρομπέρτο Σμιτ, δηλώνει ότι το «ενοχλημένο» βλέμμα της Μισέλ Ομπάμα ήταν αποτέλεσμα «στιγμιαίας αντίδρασης» και ότι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ συμμετείχε στους αστεϊσμούς του συζύγου της με τους άλλους ηγέτες. Την αλήθεια για το θέμα ίσως να μην τη μάθουμε ποτέ. Εκείνο που σίγουρα πάντως έγινε είναι ότι μετά την ομιλία του ο Ομπάμα, επιστρέφοντας στη θέση του, φίλησε το χέρι της γυναίκας του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ


Ηταν «μαϊμού» ο διερμηνέας νοηματικής στην τελετή για τον Μαντέλα

Σάλος έχει προκληθεί στη συγκλονισμένη από τον χαμό του Νέλσον Μαντέλα Νότια Αφρική, καθώς ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε από τη δημόσια τηλεόραση για την αναμετάδοση της επίσημης επιμνημόσυνης τελετής αποδείχτηκε απατεώνας.

«Κουνούσε τα χέρια του προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν γνώριζε κανέναν γραμματικό κανόνα, δεν χρησιμοποιούσε καμία δομή της νοηματικής γλώσσας. Δεν μετέφρασε απολύτως τίποτα. Καμία από τις χειρονομίες του δεν σήμαινε κάτι» δήλωσε η Ντελφίν Χλουνγκουάνε, επίσημη διερμηνέας της DeafSA, της μεγαλύτερης ομοσπονδίας κωφάλαλων της Νότιας Αφρικής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης δεσμεύτηκαν να δώσουν μία απάντηση, η οποία ωστόσο δεν είχε δοθεί μέχρι και χθες. Η Χλουνγκουάνε, η οποία τόνισε ότι η κοινότητα των κωφαλάλων στη Νότια Αφρική είναι εξοργισμένη, επεσήμανε ότι παραμένει άγνωστο πώς βρέθηκε ο άντρας αυτός σε μια τόσο σημαντική τελετή, στην οποία παρέστησαν ο πρόεδρος της χώρας Τζέικομπ Ζούμα και δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Οταν οι ξένοι ηγέτες εκφωνούσαν την ομιλία τους από το βήμα του σταδίου Σόκερ Σίτι, χωρητικότητας 94.000 θέσεων, ο νεαρός άντρας με την κορδέλα της επίσημης διαπίστευσης στον λαιμό του «έκανε νοήματα με τα χέρια του που δεν σήμαιναν απολύτως τίποτα. Υποτίθεται ότι χρησιμοποιείς και εκφράσεις του προσώπου, αλλά ούτε αυτό έκανε.

Επινοούσε τα νοήματα στην πορεία. Δεν ήξερε να πει ούτε τα βασικά, ούτε ευχαριστώ» εξήγησε η  Χλουνγκουάνε, η οποία σημείωσε πως ούτε οι κωφάλαλοι τηλεθεατές στις άλλες χώρες του κόσμου κατάλαβαν το παραμικρό από τις χειρονομίες του.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ


Θύμα διαρρηκτών την ώρα της κηδείας ο Ντέσμοντ Τούτου

Παρατράγουδα όμως δεν υπήρξαν μόνο στην τελετή για τον Μαντέλα, εξαιτίας του «φλερτ» του Ομπάμα. Θύμα έπεσε και ο πρώην αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου, καθώς την ώρα που μιλούσε στην επιμνημόσυνη τελετή στο Σοβέτο, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, διαρρήκτες βρήκαν την ευκαιρία και τρύπωσαν στο σπίτι του στο Κέιπ Τάουν.

Εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε ότι το βράδυ της Τρίτης έγινε διάρρηξη, αλλά δεν διευκρίνισε τι ακριβώς κλάπηκε.

«Δεν είμαστε σε θέση να πούμε με ακρίβεια τι πήραν οι κλέφτες» είπε, προσθέτοντας ότι ο Τούτου δεν έχει επιστρέψει ακόμη στο σπίτι του, ώστε να εντοπιστεί αν και τι λείπει. Ο αρχιεπίσκοπος είχε πέσει θύμα κλοπής και τον περασμένο Αύγουστο.

Μάλιστα βρισκόταν μέσα στο σπίτι και κοιμόταν όταν μπήκαν οι διαρρήκτες, οι οποίοι πρόλαβαν να πάρουν μόνο μερικά μικροαντικείμενα οικιακής χρήσης.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...