Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Στα… χνάρια του Ωνάση

Ο Τούρκος μεγιστάνας Φερίτ Σαχένκ έχει αγοράσει ή έχει βάλει στο… μάτι τα αγαπημένα στέκια του Αριστοτέλη.


Ο Αστέρας Βουλιαγμένης μετά την πολύμηνη μάχη των μνηστήρων περνάει (και αυτός) σε αραβικοτουρκικά χέρια. Από τους πιστούς του θαμώνες ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης, που λάτρευε να χαλαρώνει στους χώρους του πολυτελούς συγκροτήματος, τόσο για το όμορφο τοπίο (εκεί όπου πήγαινε την κόρη του Χριστίνα για να κάνει θαλάσσιο σκι) όσο και για την ασφάλεια και τη διακριτικότητα του ξενοδοχείου. Γεννημένος στη Σμύρνη, δεν θα χαιρόταν για την εξέλιξη του Αστέρα, ούτε για το γεγονός ότι σε ένα σεργιάνι στα παλιά του στέκια οι συναντήσεις με Τούρκους επενδυτές είναι πολύ συχνές. Ειδικά με τον μεγιστάνα Φερίτ Σαχένκ, που φαίνεται να έχει αρχίσει να «σαρώνει» ό,τι άρεσε, εκτιμούσε ή προτιμούσε ο Ωνάσης.


Κάπως έτσι, αν ο θρυλικός Αριστοτέλης μπορούσε να πάρει σήμερα την ιστορική θαλαμηγό του «Χριστίνα» (αυτήν που έριξε μια περιουσία για να τη μεταμορφώσει σε πολυτελές γιοτ και παραμένει στα αζήτητα εδώ και καιρό) και αφού έφευγε από τον θρυλικό Σκορπιό (δεν του ανήκει πια) έχοντας αποχαιρετήσει τον νέο ιδιοκτήτη του Ριμπολόβλεφ, θα έπιανε στην τουρκικών συμφερόντων μαρίνα της Λευκάδας, στην ίδια περιοχή όπου χιλιάδες φορές είχε «δέσει» με τη θαλαμηγό του, αλλά που τώρα πλέον ανήκει στον Τούρκο κροίσο Φερίτ Σαχένκ.


Αν πεταγόταν ώς τη Μύκονο, αυτήν που ο ίδιος καθιέρωσε ως τον απόλυτο κοσμοπολίτικο προορισμό για το διεθνές jest set, θα διαπίστωνε ότι το αγαπημένο του ξενοδοχείο «Mykonos Theoxenia», εκεί όπου έμενε με την Jackie ‘O, το έχει βάλει στο μάτι ο Σαχένκ κι αν έκανε μια βόλτα στο λιμάνι της αρχόντισσας Υδρας (επονομαζόμενη και το ελληνικό Κάπρι»), εκεί όπου συνήθιζε να ρομαντζάρει με την πάλαι ποτέ πρώτη κυρία της Αμερικής, θα μάθαινε ότι και αυτό το «χτυπάει» ο Τούρκος μεγιστάνας, που εξάλλου έχει και το 15% του επενδυτικού fund Jermyn Street Real Estate, το οποίο αγοράζει τώρα το 90% του Αστέρα Βουλιαγμένης με προσφορά 400.000.000 ευρώ.


Αν πάλι ήθελε να περάσει από την Κέρκυρα, ένα νησί που ο θρυλικός Αριστοτέλης λάτρευε, θα διαπίστωνε πως δένοντας στη μαρίνα στα Γουβιά θα έπεφτε και πάλι πάνω στον Φερίτ Σαχένκ και την εταιρία του Dogus Holding, έναν κολοσσό που «κατακτά» όλο και περισσότερα ακίνητα και υποδομές στην Ελλάδα και όχι μόνο.


Φτάνοντας για να μείνει στο ταυτισμένο με τη δυναστεία των Ωνάσηδων ιστορικό «Miramare», θα διαπίστωνε ότι πλέον ανήκει σε Αραβες. Το ξενοδοχείο-σύμβολο του νησιού το είχε χτίσει τη δεκαετία του ’60 ο γαμπρός του Ωνάση (σύζυγος της ετεροθαλούς αδελφής του Καλλιρρόης Πατρονικόλα), η ιδέα όμως βεβαίως ήταν του ίδιου του Αριστοτέλη που λέγεται ότι χρηματοδότησε και την αγορά της μεγάλης οικοπεδικής έκτασης κατά μήκος της παραλίας. Από την άλλη, αν διάλεγε το Καστέλο Μπιμπέλι, το κτίριο που φιλοξενούσε κροίσους και βασιλιάδες και ο ίδιος συχνά το επέλεγε για να περάσει μερικές ημέρες με τους κοσμικούς φίλους του, θα διαπίστωνε ότι, ερειπωμένο πλέον, ξεπουλιέται κι αυτό από το ΤΑΙΠΕΔ.


Αστέρας: Τα πρόσωπα-κλειδιά της αγοράς


Εκτός από τον Φερίτ Σαχένκ, τα πρόσωπα-κλειδιά πίσω από την αγορά του Αστέρα είναι οι τρεις CEO της μητρικής εταιρείας AGC Equity Partners, Walid Abu-Suud, Khalil Amiouni και Georges Khoueriri, αλλά και οι τρεις γενικοί διευθυντές της, μεταξύ των οποίων και ο Philippe de Bustros, ένας γοητευτικός και κοσμικός Λιβανέζος, ο οποίος όπως φαίνεται έχει δεσμούς με την Ελλάδα. Η οικογένειά του, εξέχουσα στον Λίβανο, έχει ελληνοχριστιανικές ρίζες και αποτελεί μία από τις επτά παραδοσιακές αριστοκρατικές οικογένειες της χώρας. Λάτρης και στενός φίλος της Τάνια Κάσις, της επιτυχημένης σοπράνο από τον Λίβανο, με επίσης ελληνοχριστιανικές ρίζες, ο Phillippe de Bustros είναι ο μόνος από τα «κεφάλια» της AGC που κάνει κοσμική ζωή και φωτογραφίζεται με τη σύζυγό του Ρίτα σε γκαλά και μεγάλες επιδείξεις μόδας.


Η κολοσσιαία εταιρεία AGC, θυγατρική της οποίας είναι η Jeremy Street Real Estate που αγόρασε τον Αστέρα, εκπροσωπεί επενδυτές από την Τουρκία, το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ και άλλα εμιράτα. Με έδρα το Λονδίνο και ισχυρά παρακλάδια στο Μπεϊρούτ του Λιβάνου και το Ντουμπάι, οργώνει τον πλανήτη και προχωράει σε επενδύσεις που κρίνει συμφέρουσες αγοράζοντας από ακίνητα έως οίκους μόδας, με έφεση κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Αγαπά επίσης να συμμετέχει σε επενδυτικά προγράμματα που επηρεάζουν την αγορά των ακινήτων παγκοσμίως ανεβοκατεβάζοντας την αξία της γης.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...