Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Το καλύτερο δώρο, εσείς!

Ο σκύλος σας έχει περισσότερο ανάγκη το παιχνίδι μαζί σας (τον ψυχαγωγεί και συγχρόνως του διεγείρει τις αισθήσεις).


Αυτή τη χρονιά μην κάνετε τον κόπο να πάρετε με τη σειρά τα pet-shops για να βρείτε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο για τον σκυλάκο σας. Αυτό το κάνατε πέρσι, πρόπερσι, αντιπρόπερσι… Φέτος σκεφτείτε τι αληθινά έχει ανάγκη και θα διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ! Γιατί στην πραγματικότητα ο τετράποδος φιλαράκος σας έχει περισσότερη ανάγκη εσάς τους ίδιους.


Οι κτηνίατροι αλλά και οι εκπαιδευτές συμφωνούν ότι, όπως η σωστή διατροφή, έτσι και το παιχνίδι με το αφεντικό είναι καταλυτικής σημασίας για την υγεία και την ευεξία του σκύλου, αφού του εγγυάται σωματική άσκηση, διέγερση των αισθήσεων, ψυχαγωγία και ισχυρή αλληλεπίδραση. Επίσης, διαμορφώνει τη συμπεριφορά του, οξύνει τις σωματικές και νοητικές του δεξιότητες, του διδάσκει κοινωνικούς ρόλους, καθώς επίσης του τονώνει το ενδιαφέρον του για εξερεύνηση.
 
Τα περισσότερα σκυλιά δεν αντέχουν πολλές ώρες μακριά από το αφεντικό τους. Η απουσία αυτή τα καθιστά δυστυχισμένα ή τα στρέφει προς καταστροφικές δραστηριότητες. Το παιχνίδι, λοιπόν, θα πρέπει να αποτελεί καθημερινή ρουτίνα. Σημειώστε μερικούς βασικούς κανόνες για να παίζετε σωστά:


Μην τον αφήνετε να δαγκώνει τα χέρια, τα πόδια ή άλλα μέρη του σώματός σας, γιατί έτσι ενισχύετε μια προβληματική συμπεριφορά. Αν το ξεκινάει μόνος του, σταματήστε ακαριαία να ασχολείστε μαζί του.


Μπορεί κάποιο παιχνίδι να είναι το αγαπημένο του, όμως είναι σημαντικό να εναλλάσσετε διαφορετικά παιχνίδια κάθε φορά, έτσι ώστε να διατηρείτε τον ενθουσιασμό του αμείωτο, αλλά και να αναπτύσσετε καλύτερα τις γνωστικές του ικανότητες.


Μη χρησιμοποιείτε ποτέ δικά σας ρούχα (ένα παλιό κασκόλ) ως παιχνίδι. Υπάρχει κίνδυνος να του προκαλέσετε σύγχυση: για τον σκύλο δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε ένα παλιό κασκόλ και μία ολοκαίνουργια μεταξωτή πασμίνα.


Για να μη γίνεστε ανταγωνιστές στη διεκδίκηση μιας μπάλας, φροντίστε πάντα να παίζετε με δύο. Ετσι, όταν του πετάτε τη μία και σας την επιστρέφει πίσω, θα έχετε το δέλεαρ της δεύτερης για να σας αφήσει πρόθυμα στα χέρια την πρώτη.


Και πέρα από το παιχνίδι, εγγυηθείτε του μεγάλες βόλτες (όχι ίσα-ίσα για την ανάγκη του). Η αλληλεπίδραση με τους όμοιούς του συμβάλλει στην ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίησή του, ενώ προλαμβάνει προβλήματα συμπεριφοράς, όπως επιθετικότητα και αδικαιολόγητες φοβίες.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...