Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Μια ταινία υπερπαραγωγή για τα Μάρμαρα

Διεθνούς φήμης ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε ταινία με θέμα της τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα.

Σπύρος Φωκάς, Γιώργος Χωραφάς, Γιώργος Βογιατζής, αλλά και Ομάρ Σαρίφ ρίχνονται στη μάχη για την διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα! Και μάλιστα μέσω της τέχνης τους. Οι διεθνούς φήμης ηθοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη παραγωγή που έχει ως θέμα της την επιστροφή των γλυπτών στη γενέτειρά τους. Ο τίτλος του φιλμ, στο οποίο συνυπάρχουν στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά ο «Ελληνας Ομάρ Σαρίφ» με τον… αυθεντικό, είναι «Πρόμαχος».

Δημιουργοί του είναι οι ελληνικής καταγωγής Αμερικανοί σκηνοθέτες Κόρτι και Τζον Βούρχης, οι οποίοι την περίοδο αυτή εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του εγχειρήματός τους.

Γυρίσματα της ταινίας έχουν γίνει ήδη σε διάφορα σημεία της Αθήνας -όπως στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα-, ενώ ο επόμενος στόχος των κινηματογραφιστών είναι η Ακρόπολη, όπου αναμένεται να ανεβάσουν λίαν συντόμως τις… κάμερές τους. Μάλιστα το ζήτημα της πραγματοποίησης των γυρισμάτων αυτών στον ιερό βράχο απασχόλησε έντονα την περασμένη Τρίτη τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα οποία τελικώς έδωσαν το «πράσινο φως» για να βρεθούν οι συντελεστές της ταινίας στην Ακρόπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ωστόσο έγιναν από τα μέλη του ΚΑΣ κάποιες υποδείξεις προς τους δημιουργούς, μιας και το σενάριο θεωρήθηκε κάπως απλοϊκό.

Ωστόσο όλοι συμφώνησαν πως πρόκειται για ένα φιλμ που θα φέρει και πάλι το φλέγον ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων στο διεθνές προσκήνιο εγείροντας ερωτήματα για το κατά πόσο είναι νόμιμη η παραμονή των αρχαιολογικών μας θησαυρών στα βρετανικά εδάφη.

Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή της Ελλάδας, της Αγγλίας και της Γαλλίας. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ έχει μια ομάδα Ελλήνων δικηγόρων, η οποία επιδίδεται σε δικαστικό αγώνα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στη γενέτειρά τους. Αρχικώς η υπόθεση πηγαίνει στα βρετανικά δικαστήρια, όπου λύση δεν δίνεται, μιας και οι λειτουργοί της Θέμιδος αδυνατούν να εκδικάσουν μια υπόθεση του 19ου αιώνα εν έτει 2014. Γι’ αυτό η ομάδα στην συνέχεια καταφεύγει στο Δικαστήριο της Χάγης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το φιλμ αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών τον προσεχή Μάιο, ενώ στη συνέχεια οι διοργανωτές επιθυμούν τη διανομή του στις σκοτεινές αίθουσες.

Οπως αναφέρεται ρητώς και στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας παραγωγής του φιλμ avisionaryfilm, το καστ συμπληρώνεται από τους Τζιαν Κάρλο Τζανίνι, Κασσάνδρα Βογιατζή (κόρη του γνωστού ηθοποιού) και Παντελή Κοντογιάννη. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα υποδύονται τα αδέρφια Ελένη και Ανδρέα, ενώ ο πατέρας τους είναι ο Σπύρος Φωκάς. Σύμφωνα με το σενάριο, στον ίδιο ρόλο θα δούμε και τον Ομάρ Σαρίφ, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον πατέρα των παιδιών σε πιο προχωρημένη ηλικία.

Να σημειωθεί πάντως πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σπύρος Φωκάς ρίχνεται στη «μάχη» για τη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα, μιας και την περασμένη χρονιά είχε συμμετάσχει στη μεγάλη διαδικτυακή εκστρατεία bringthemback.org, στην οποία μαζί με άλλους celebrities τασσόταν υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων.

«Να ζωντανέψουν τα αρχαία όνειρα στη μεγάλη οθόνη»

Οπως έχει γίνει γνωστό, γυρίσματα έχουν ήδη γίνει σε διάφορα σημεία της Αθήνας, στην Πέρδικα της Αίγινας αλλά και στην Καβάλα. Φυσικά έχουν προγραμματιστεί και λήψεις στο εξωτερικό. Να σημειωθεί πως στην αφίσα της ταινίας δεσπόζει ο τίτλος «Η δικαιοσύνη επιστρέφει στην Αθήνα», ενώ κεντρική φιγούρα είναι ένα άγαλμα της Προμάχου Αθηνάς. Χαρακτηριστικό είναι πως τον περασμένο Μάρτιο ο Κόρτι (Θεόδωρος) Βούρχης είχε επισκεφτεί την πρωτεύουσα, με στόχο να επιλέξει τις κινηματογραφικές τοποθεσίες.

Οπως αναφέρει και ο ίδιος, ο στόχος της εταιρείας παραγωγής που έχει δημιουργήσει μαζί με τον αδερφό του και έχει έδρα το Νέο Μεξικό είναι «να ζωντανέψουν τα αρχαία όνειρα στη μεγάλη οθόνη». Το αποτέλεσμα θα φανεί σε λίγους μήνες…

ΓΙΩΤΑ ΒΑΖΟΥΡΑ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...