Ποινική δίωξη σε οκτώ υπαλλήλους για άπατη με λεία πάνω από 150.000 ευρώ

Νέα απάτη-μαμούθ σε ασφαλιστικό ταμείο εντόπισαν οι εισαγγελικές Αρχές!

Νέα απάτη-μαμούθ σε ασφαλιστικό ταμείο εντόπισαν οι εισαγγελικές Αρχές!


Η επίκουρη εισαγγελέας Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου που διενήργησε την έρευνα, έπειτα από πόρισμα-φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων για απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών Δημοσίου σε βάρος εννέα προσώπων, υπαλλήλους και ασφαλισμένους του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΠΕΚΩ), που φέρονται να προκάλεσαν ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο η οποία υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας ψεύτικες ιατρικές διαγνώσεις για… ανύπαρκτες παθήσεις των ασφαλισμένων και επανεισπράττοντας εντάλματα πληρωμών, «απομυζούσαν» μεγάλα χρηματικά ποσά από το Ταμείο.


Συγκεκριμένα, το κύκλωμα υπαλλήλων του ΤΑΥΠΕΚΩ αλλά και ασφαλισμένων σε αυτό τραπεζικών υπαλλήλων φέρεται να εισέπραττε εις διπλούν χρήματα για ανύπαρκτες ιατρικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας ήδη εξοφλημένα εντάλματα πληρωμών. Οπως έδειξε η έρευνα της εισαγγελέως, το χρήμα από το ταμείο «έρρεε» για παθήσεις από τις οποίες οι ασφαλισμένοι δεν… έπασχαν. Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι δεν τηρούσαν καν τα προσχήματα, με ενδεικτικό της ασύδοτης στάσης τους το ότι φέρονται μέσα σε ένα μόλις τρίμηνο να χορήγησαν… 900 ενέσεις οστεοπόρωσης!


Αξιοσημείωτο είναι ότι η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε σε ένα μόνο τρίμηνο του 2012, καθώς τα αρχεία του ταμείου που στεγάζονταν σε κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα οι Αρχές να αρκεστούν σε αυτά που διασώθηκαν! Σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, πρόκειται για σίγουρο εμπρησμό, καθώς από την πυρκαγιά κάηκε μόνο ο τρίτος όροφος του κτιρίου (στον οποίο φυλάσσονταν τα αρχεία), ενώ όλο το υπόλοιπο κτίριο έμεινε ανέγγιχτο από τις φλόγες…


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ