Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αστέρια που δεν έλαμψαν

Παίκτες που ήρθαν με τυμπανοκρουσίες και μέχρι τώρα περιορίζονται σε χαμηλές πτήσεις.


Τελευταία στροφή του πρώτου γύρου της φετινής Super League αυτό το Σαββατοκύριακο, με τις ομάδες να έχουν κάνει ήδη τον απολογισμό τους. Αλλες είχαν την πορεία που περίμεναν, άλλες ακόμα καλύτερη και άλλες δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. Πέρα από το συνολική εικόνα των συλλόγων πάντως, απολογισμός γίνεται και για τους ποδοσφαιριστές ξεχωριστά, με παίκτες που δικαίωσαν και παίκτες που απογοήτευσαν.


Στην τελευταία κατηγορία υπάρχουν και ιδιαίτερα ηχηρά ονόματα. Και θα σταθούμε περισσότερο στις περιπτώσεις που ήρθαν το καλοκαίρι με τυμπανοκρουσίες, αλλά στο διά ταύτα, ολίγα πράγματα. Χαμηλές πτήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις και μεγάλες απογοητεύσεις!


Δύο εξ αυτών, οι Γιαταμπαρέ και Εντιγκά του πρωταθλητή Ολυμπιακού. Ο πρώτος ήρθε από την Μπαστιά για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή των «ερυθρολεύκων», αλλά δεν δικαιώνει εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει μόλις δύο συμμετοχές! Στα ρηχά και ο Εντινγκά, για τον δανεισμό του οποίου από τη Μονακό ο Ολυμπιακός δαπάνησε ένα εκατομμύριο ευρώ το καλοκαίρι.


Στον Παναθηναϊκό ο μεγάλος προβληματισμός ακούει στο όνομα Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο 28χρονος Κροάτης ήρθε δανεικός από την Ντιναμό Μόσχας και μπορεί να έχει συμμετοχές στα φετινά ματς του «τριφυλλιού», αλλά η αλήθεια είναι πως δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα. Περίμεναν πολλά περισσότερα οι ιθύνοντες των «πρασίνων» από εκείνον και η απογοήτευσή τους δεν είναι μικρή.


Στον ΠΑΟΚ ο Τσέχος Τόμας Νέτσιντ ήρθε με μεγάλες υποσχέσεις (δανεικός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας), αλλά μηδέν εις το πηλίκον. Δεν έχει εγκλιματιστεί και στη Θεσσαλονίκη το φυσάνε και δεν κρυώνει με τον -κατά τα άλλα- 26 φορές διεθνή με την Εθνική Τσεχίας.


Ακόμη μία περίπτωση που απογοήτευσε είναι και εκείνη του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Περισσότεροι από χίλιοι φίλοι του ΟΦΗ υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου τον Αργεντινό σταρ, αλλά εντός των τεσσάρων γραμμών των γηπέδων ο ταλαιπωρημένος με την υγεία του «Λούτσι» δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει εκείνους που τον πίστεψαν. Πλέον μένει και εκτός αποστολής, με το ρεπορτάζ να τον θέλει τον Ιανουάριο ακόμα και να παίρνει «διαζύγιο» από τον ΟΦΗ.


Μέσα σε όλες τις απογοητεύσεις της Football League προσθέτουμε και μία της Γ’ Εθνικής. Η αναφορά μας γίνεται για την ΑΕΚ και φυσικά τον Πόποβιτς. Ο Κροάτης ήρθε το καλοκαίρι στα Σπάτα με την προοπτική ότι θα ήταν το «Α και το Ω» της Ενωσης στην προσπάθειά της να ανέβει με διαδικαστικό τρόπο την κατηγορία, αλλά στην πράξη μόνο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Εκτός κλίματος τελείως ο 31χρονος, έχει πικράνει Δέλλα και Μπάγεβιτς.


Τρεις αναμετρήσεις περιλαμβάνει σήμερα το πρόγραμμα της Super League στην τελευταία (17η) αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης (19.30, NS2) και έχει ένα έξτρα κίνητρο πέρα των τριών βαθμών: να φτάσει τις 30 σερί εκτός έδρας νίκες και να «σπάσει» το (δικό του) ρεκόρ που κρατάει από το 1974! Επίσης σήμερα ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Πανθρακικό (17.15, NS1), ενώ ενδιαφέρον ματς αναμένεται και στο Ηράκλειο μεταξύ του ΟΦΗ και του Παναιτωλικού (15.00, NS2).


Αύριο ο Παναθηναϊκός, που δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένος μετά το 0-4 μεσοβδόμαδα στη Λιβαδειά, υποδέχεται την Ξάνθη (19.30, NS1) και ο ΠΑΟΚ τον Λεβαδειακό (15.00, NS2). Επίσης έχουμε: Καλλονή – Εργοτέλης (17.15, NS4), Αστέρας Τρίπολης – Βέροια (17.15, NS2) και Πλατανιάς – Πανιώνιος (17.15,NS3). Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το ματς ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης (19.30, NS1).


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...