Δαχτυλίδι περιορίζει (αρκετά) το ροχαλητό!

Εξυπνο gadget που κοστίζει μόλις 35 ευρώ.


Εχετε απεριόριστη ανάγκη από ύπνο εν όψει εορταστικής περιόδου; Τότε αυτό είναι το ιδανικό δώρο για το έτερόν σας ήμισυ. Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι σχεδίασαν ένα δαχτυλίδι για το μικρό δάχτυλο ικανό να περιορίζει την ένταση του ροχαλητού. Αξίας μόλις 35 ευρώ, το εν λόγω gadget αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό στο 85% όσων το δοκίμασαν.


Οι χρήστες του ανέφεραν ότι ροχάλιζαν λιγότερο συχνά και με μικρότερη ένταση όταν το φορούσαν, χαρίζοντας έτσι στους συντρόφους τους καλύτερης ποιότητας βραδινό ύπνο.


Το δαχτυλίδι «Good Night» επινοήθηκε από τον σαξοφονίστα Μάικλ Κάρτερ Σμιθ και βασίζεται στην αρχαία κινεζική μέθοδο της πιεσοθεραπείας, δηλαδή της άσκησης πιέσεων σε συγκεκριμένα σημεία που συνδέονται με διαφορετικές περιοχές του σώματος και των οργάνων, μέσω ενεργειακών διόδων που ονομάζονται μεσημβρινοί.


Τυχόν εμπόδια σε αυτές τις διόδους μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας, ωστόσο αυτά μπορούν να θεραπευτούν -ή έστω να περιοριστούν- με την ενεργοποίηση των σωστών σημείων πίεσης.


Στην περίπτωση του δαχτυλιδιού δύο μικρά εξογκώματα στο εσωτερικό του ασκούν πίεση στη βάση του μικρού δαχτύλου, που με τη σειρά τους ανοίγουν τους αεραγωγούς της μύτης, διευκολύνοντας την αναπνοή και περιορίζοντας το ροχαλητό.


Στο πλαίσιο της μελέτης που πραγματοποιήθηκε, είκοσι άτομα που ροχάλιζαν πολύ πέρασαν από μια σειρά δοκιμασιών την ώρα που κοιμόντουσαν, την πρώτη φορά φορώντας το δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο και τη δεύτερη στον δείκτη. Στην πρώτη περίπτωση δεν παρατηρήθηκε μείωση του ροχαλητού, σε αντίθεση με τη δεύτερη, που 17 στους 20 ροχάλιζαν λιγότερο συχνά και λιγότερο δυνατά. Την επόμενη μέρα δήλωναν λιγότερο κουρασμένοι, όπως άλλωστε και οι σύντροφοι ή οι σύζυγοί τους.


Σχεδιάγραμμα


1. Πώς λειτουργεί
2. Ενα μικρό εξόγκωμα ασκεί πίεση εδώ
3. Μικρό δάχτυλο
4. Η επίπεδη πλευρά ασκεί πίεση εδώ


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ