Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Βαριές καμπάνες στη σπείρα που απήγαγε χρυσοχόους κι επιχειρηματίες

Καταπέλτης ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη σπείρα των απαγωγέων που κρατούσαν ομήρους χρυσοχόους και επιχειρηματίες μέχρι να αποσπάσουν λύτρα από τις οικογένειές τους.

Καταπέλτης ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη σπείρα των απαγωγέων που κρατούσαν ομήρους χρυσοχόους και επιχειρηματίες μέχρι να αποσπάσουν λύτρα από τις οικογένειές τους. Οι δικαστές καταδίκασαν τους εννέα κατηγορουμένους σε ποινές που εκτείνονται από 17 έως και… 67 έτη κάθειρξης! Από αυτούς, μόνο δύο θα παραμείνουν εκτός φυλακής μέχρι τη δίκη τους σε δεύτερο βαθμό.


Στο ίδιο πνεύμα είχε κινηθεί νωρίτερα και η εισαγγελική πρόταση, ενώ καθοριστικό ρόλο σε αυτήν διαδραμάτισαν οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των θυμάτων, που περιέγραψαν καρέ- καρέ τις τραγικές στιγμές τις οποίες έζησαν στα χέρια των αδίστακτων απαγωγέων τους.


Τα κατηγορούμενα μέλη της συμμορίας, που -σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα- είχαν σχεδιάσει και πραγματοποιήσει πέντε απαγωγές μέσα σε διάστημα λίγων μόλις μηνών, δεν κατόρθωσαν να πείσουν τους δικαστές ότι δεν τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε βάρος τους κατηγορίες. Αλλωστε, κάποιοι από αυτούς ομολόγησαν…


Η σπείρα ξεκίνησε τη δράση της στα δυτικά προάστια τον Δεκέμβριο του 2011, με την απαγωγή ενός 61χρονου χρυσοχόου, ο οποίος κατάφερε ωστόσο να διαφύγει. Το επόμενο θύμα τους, ένας 71χρονος χρυσοχόος, δεν ήταν τόσο τυχερός καθώς οι συγγενείς του κατέβαλαν στους δράστες χρήματα και κοσμήματα για να μην τον σκοτώσουν.


Τον Ιανουάριο του 2012 οι απαγωγείς απήγαγαν την 26χρονη κόρη ενός εμπόρου από την Ελευσίνα και ο πατέρας της κατέβαλε 35.000 ευρώ στη συμμορία για να την αφήσει ελεύθερη και σώα. Επόμενο θύμα τους ήταν ένας 32χρονος γιος επιχειρηματία, ενώ τραγικότερη περίπτωση απ’ όλες ήταν -το Μάιο του ίδιους έτους- η αρπαγή μίας 35χρονης γυναίκας, η οποία παρέμεινε στα χέρια των απαγωγέων επί 25 ολόκληρες ημέρες!


«Ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή βοήθησε τη Δικαιοσύνη και περιμένουμε ευνοϊκότερη απόφαση όταν η υπόθεση εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό…», δήλωσε μετά τη δίκη η συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Βάσω Πανταζή.


«Το δικαστήριο στην περίπτωση του εντολέως μου στάθμισε τον βαθμό συμμετοχής του στην υπόθεση, τον πρότερο έντιμο βίο του και την εν γένει αξιοπρεπή συμπεριφορά του και του έδωσε τη δυνατότητα να αποδείξει ότι η περιπέτειά του ήταν μια θλιβερή παρένθεση στη ζωή του που έκλεισε…» τόνισε ο Δημήτρης Γκαβέλας, συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων που «γλίτωσε» τη φυλακή μέχρι τη δίκη στο Εφετείο.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...