Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Eνα cafe, παιδικό δωμάτιο

Το νεολαιίστικο στέκι με τη διακόσμηση από παιχνίδια μιας άλλης εποχής.


Παιχνίδια μιας άλλης εποχής, αφίσες, βιντεοταινίες που οι τίτλοι τους και μόνο προκαλούν στους θαμώνες έκπληξη, αλλά και ξεχασμένα αντικείμενα παρμένα από το σπίτι της γιαγιάς είναι λίγα μόνο από τα διακοσμητικά που υπάρχουν μέσα σε αγαπημένο στέκι της νεολαίας στο Παγκράτι. Εμπνευστές του είναι δύο φίλοι από τα παλιά που κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να φτιάξουν το πρώτο καφέ της πόλης, που θυμίζει έντονα παιδικό δωμάτιο των 80s!


Οσο απίστευτο και αν φαίνεται, μέσα στους κεντρικούς χώρους του μαγαζιού συνυπάρχουν το Subbuteo με το αγαπημένο παπί της Barbie, αλλά και οι φιγούρες των Thundercats με το κατακόκκινο αυτοκίνητο των Dukes και τον μαύρο Κιτ. Tους τοίχους κοσμούν αφίσες του Τζακ Νόρις και του Μπρους Λι, αλλά και των δικών μας Νίκου Ξανθόπουλου, Μάρθας Βούρτση και Κώστα Βουτσά!


«Ολα τα αντικείμενα που υπάρχουν εδώ κάποτε διακοσμούσαν τα σπίτια μας και τα δωμάτιά μας» εκμυστηρεύεται στην «Espresso» ο Δημήτρης Κολτσίδας, ο οποίος μαζί με τον κολλητό του Χρήστο Γιαννόπουλο δημιούργησαν έναν χώρο που χαίρονται να επισκέπτονται οι λάτρεις των ρετρό παιχνιδιών.


«Ολα τα παιχνίδια είναι από τις δικές μας παιδικές συλλογές, που πάντα προσέχαμε, με αποτέλεσμα σήμερα να μοιάζουν σαν καινούργια. Και ποιος δεν έχει παίξει με το πειρατικό καράβι ή το διαστημόπλοιο των Playmobil, ποιος δεν έχει πωρωθεί με αγαπημένα επιτραπέζια, που ακόμα και σήμερα προσελκύουν το ενδιαφέρον;» λέει.


Στο αγαπημένο καφέ, εκτός από την ενασχόληση με τα παιχνίδια, επιτρέπεται και το παιχνίδι με τα βελάκια, για το οποίο στήνονται μέχρι και αγώνες προκειμένου να κερδίσει ο πιο εύστοχος.


«Από την αρχή αυτός ήταν ο στόχος μας, ο κόσμος να μπαίνει μέσα στον χώρο και να περνά ευχάριστα. Μάλιστα, όλοι έχουν την ίδια ακριβώς αγάπη για παιχνίδια με τη δική μας, με αποτέλεσμα να μην έχει χαθεί και να μην έχει σπάσει τίποτα. Υπάρχουν άτομα στα οποία αρέσει τόσο πολύ η ιδέα μας, που έφτασαν στο σημείο να μας φέρουν και δικά τους παιδικά παιχνίδια, ώστε η συλλογή μας να μεγαλώσει κι άλλο!» εξηγεί ο Δημήτρης Κολτσίδας.


Στο καφέ του Παγκρατίου, που βρίσκεται επί της οδού Εμπεδοκλέους, ακόμα και τα τραπεζάκια είναι διαφορετικά, όπως οι καρέκλες και τα σερβίτσια, αφού όλα είναι σε στιλ vintage.


«Τραπέζι είναι για μας ένα παλιό παιδικό μπιλιάρδο, το οποίο κρατήσαμε όπως ήταν και τοποθετήσαμε από πάνω ένα τζάμι, ώστε να μπορεί κάποιος να ακουμπάει πράγματα. Επίσης, ένα παιδικό σχολικό θρανίο μετατράπηκε σε τραπέζι του καφέ και με το οποίο γίνεται… πόλεμος, αφού όλοι θέλουν να καθίσουν γύρω από αυτό!


Δεν θα ξεχάσω ποτέ το περιστατικό με δύο κοπέλες που όσο παρέμειναν στον χώρο ήταν συγκινημένες, αφού τα πάντα τους θύμιζαν αγαπημένες παιδικές τους στιγμές. Ηταν συμμαθήτριες και διπλανές στην τάξη, με αποτέλεσμα το θρανίο αυτό να τους θυμίζει πολλά…» λέει ο νεαρός ιδιοκτήτης, ο οποίος συχνά επισκέπτεται γνωστά παλαιοπωλεία για να βρίσκει πράγματα μιας άλλης εποχής που τον ενδιαφέρουν.


«Προκειμένου να φτιάξουμε το μαγαζί, μετακομίσαμε τόσα πράγματα από τα σπίτια μας που τώρα πια αυτά είναι άδεια! Η πλάκα είναι πως παιχνίδια που δεν είχα εγώ τα είχε ο Χρήστος στη δική του συλλογή. Επίσης, υπάρχουν πολλά παιδικά περιοδικά, όπως “Μπλεκ”, “Αγόρι”, “Ποπάυ” και “Μίκυ Μάους”, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των θαμώνων και δεν διστάζουν να πάρουν ένα στα χέρια και να το διαβάσουν…» καταλήγει ο Δημήτρης Κολτσίδας.
 
ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...