Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Σόφη Ζαννίνου: «Έχω ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την κόρη μου και με...

Η Σόφη Ζαννίνου παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό...

Μαρία Σολωμού: «Υπήρχε πολύ βρίσιμο, ήταν προσβλητικό»

Η Μαρία Σολωμού φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α....

«Grand Hotel»: Η Κυβέλη είναι έξαλλη με τον Ρήγα

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Grand...

Δεν μας έφτανε τόσο, θέλει και ένα μισάωρο από το «Καλημέρα, Ελλάδα»...

Επεκτατικός ο ένας, σκληρό καρύδι ο άλλος! Ανένδοτος είναι...

Βλέπει μόνο εχθρούς και κανένα σκάνδαλο

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.


Τη μεγαλύτερη κρίση της πολιτικής του καριέρας αντιμετωπίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βλέπει το ηγετικό του μέλλον να κινδυνεύει σοβαρά, εξαιτίας του σκανδάλου διαφθοράς 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο οποίο εμπλέκονται περίπου τριάντα πολιτικοί και επιχειρηματίες.


Παρά τις παραιτήσεις υπουργών, τον ανασχηματισμό του μισού υπουργικού του συμβουλίου αλλά και τον νέο κύκλο αναταραχών που έχει ξεσπάσει στους δρόμους της Τουρκίας από τα συλλαλητήρια κατά της διαφθοράς, ο Ερντογάν επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα σκανδάλου και ότι όλα αυτά οφείλονται σε σχέδιο κατά της κυβέρνησής του.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Πακιστάν, αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η εισαγγελική έρευνα περιλαμβάνει και την υπόθεση της κατασκευής φοιτητικής εστίας στην Κωνσταντινούπολη που παραχωρήθηκε σε ίδρυμα, τη διοίκηση του οποίου έχουν ο γιος και η κόρη του.


«Μέσω του ιδρύματος θέλουν να φτάσουν σε εμένα» σχολίασε χαρακτηριστικά. Εντονη ήταν δε η διάθεσή του να δικαιολογήσει τη δράση του ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία Ρεζά Ζαράφ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης διαφθοράς και φέρεται να έχει δωροδοκήσει πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων συγγενικά πρόσωπα υπουργών αλλά και υπουργούς. Απαντώντας στον ισχυρισμό περί εισόδου του Ζαράφ δύο φορές στη διάρκεια του 2013 στο γραφείο του πρώην υπουργού Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Εγκεμέν Μπαγίς, στην Κωνσταντινούπολη, σχολίασε: «Πώς μπορεί να κατηγορηθεί κανείς επειδή εισήλθε κάπου με μια τσάντα και εξήλθε χωρίς αυτή; Μπορεί η τσάντα να περιείχε βιβλία».


Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι τόσο απλά όσο επιχειρεί να τα παρουσιάσει ο Ερντογάν. Ενας από τους υπουργούς που παραιτήθηκαν για το σκάνδαλο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ ζήτησε την παραίτηση του ίδιου του πρωθυπουργού, επειδή, όπως είπε, «τα πολεοδομικά σχέδια που περιλαμβάνονται στην εισαγγελική έρευνα έγιναν με οδηγίες του». Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς φέρεται να διεξάγουν ήδη έρευνα σχετικά με τον νομάρχη, τον διοικητή ασφαλείας και τον διοικητή της διεύθυνσης δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Κωνσταντινούπολης, παρά την άρνηση της αστυνομίας να προχωρήσει σε προσαγωγές.


Αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι το σκάνδαλο είναι προϊόν της διαμάχης ανάμεσα στην κυβέρνηση Ερντογάν και στον μεγάλης επιρροής μουσουλμάνο ιερέα Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και φαίνεται να διαθέτει πολλούς πιστούς μες στις τάξεις της τουρκικής αστυνομίας αλλά και του δικαστικού σώματος. Ο Γκιουλέν εγκατέλειψε την Τουρκία το 1999, επειδή κατηγορήθηκε ότι προσπαθούσε να εγκαθιδρύσει θεοκρατική κυβέρνηση.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τζούλια Αλεξανδράτου: Call girl στα φανερά η πρώην πορνοστάρ!

Επιστροφή της Τζούλιας Αλεξανδράτου στη βιομηχανία του σεξ, όχι...

Χωρισμός για πασίγνωστο ζευγάρι στην ελληνική showbiz

Το ζευγάρι μετράει επτά χρόνια κοινής πορείας και μέχρι...

Γκαλά στο Λονδίνο με guests τη Φουρέιρα και την ανανεωμένη Τατιάνα Μπλάτνικ

Το Λονδίνο όπως κάθε Οκτώβριο έχει την τιμητική του,...

«Σβήνει» η Καίτη Γκρέυ

Ενα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφυδάτωση, χαμηλό αιματοκρίτη καθώς και μια...

Άδωνις σε φόρμα με γυμνάστρια «πειρασμό» του Instagram

Αντί να χτίσει καμιά νέα πτέρυγα στο ετοιμόρροπο ΚΑΤ,...