Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι αποκαλύψεις έφεραν καρπούς

Η απολογία του Κάντα οδήγησε στη σύλληψη του Δημ. Παπαχρήστου.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις στα πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα των εξοπλιστικών προγραμμάτων που διερευνούν οι δικαστικές Αρχές, μετά και τη μαραθώνια απολογία-καταλύτη του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, ο οποίος κατονόμασε τα πρόσωπα από τα οποία δωροδοκήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΥΕΘΑ.


Χθες συνελήφθη κοντά στο σπίτι του, ύστερα από ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του, ο 78χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss – Maffei Wegmann Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Κάντας, φέρεται να του είχε δώσει μίζες συνολικού ύψους 750.000 ευρώ για την υπογραφή εισηγήσεων για το πρόγραμμα προμήθειας των αυτοκινούμενων πυροβόλων της γερμανικής εταιρείας.


Συγκεκριμένα, ο Παπαχρήστος φέρεται -σύμφωνα με τον Κάντα- να του πρόσφερε το 0,5% του κόστους της επίμαχης σύμβασης καταθέτοντας τμηματικά 550.000 ευρώ μέσω της εταιρείας του Oxylos σε λογαριασμό του στην τράπεζα UBP της Ζυρίχης, 100.000 ευρώ στην Dresdner Bank και 100.000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία του παρέδωσε στο γραφείο του στη Βουκουρεστίου. Τα στοιχεία που εισέφερε στην ανάκριση ο προφυλακισθείς πλέον πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών «έδεσαν», όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, τα ευρήματα των εισαγγελικών αρχών που διενεργούσαν την προκαταρκτική έρευνα για την προμήθεια των 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 που στοίχισαν στο ελληνικό Δημόσιο 195.709.774 ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμά του ο επίκουρος εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος είχε ήδη εντοπίσει διακίνηση μαύρου χρήματος μετά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την «αμαρτωλή» σύμβαση η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για την άσκηση ποινικής δίωξης για ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή Διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα, το κατώφλι του οποίου αναμένεται να περάσει σήμερα ο κατηγορούμενος πλέον Δημήτρης Παπαχρήστος.


Την ίδια ώρα, με την άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου -για τις ίδιες κατηγορίες- ολοκληρώθηκε και η προκαταρκτική εξέταση για τη σύμβαση προμήθειας των 54 συστημάτων K/B STINGER της εταιρίας STN Atlas Εlektronik, κόστους 142.731.079 ευρώ. Την έρευνα διενήργησε η επίκουρη εισαγγελέας Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και η δικογραφία διαβιβάστηκε λόγω συνάφειας στον ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, στον οποίο έχει κληθεί να απολογηθεί την Πέμπτη ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Πάνος Ευσταθίου.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...