Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Στιλέτα» στη μάχη της γόβας!

Ο 32χρονος Νίκολας Κέρκγουντ που «κλέβει» τα… φώτα της δημοσιότητας από τους Λουμπουτέν, Τζίμι Τσου και οι δημιουργίες του γεμίζουν τις ντουλάπες των celebrities.


Οι γόβες του φιγουράρουν στη λίστα του «Forbes» (με τα πιο ακριβά παπούτσια της χρονιάς) δίπλα στον Λουμπουτέν, τον Τζίμι Τσου και τον Μανόλο Μπλάνικ, την «ιερή τριάδα» της μόδας των υποδημάτων, που φορούν όλες τις ωραίες της showbiz. Πριν από λίγες μέρες κατέκτησε και πάλι το βραβείο του καλύτερου Βρετανού σχεδιαστή αξεσουάρ και νωρίτερα είχε δεχτεί την πρόταση εξαγοράς ενός γερού πακέτου μετοχών της εταιρίας του από τον κορυφαίο όμιλο LVMH, που αντιπροσωπεύει φίρμες όπως οι Louis Vuitton, Fendi και Kenzo. Ο Νίκολας Κέρκγουντ είναι μόλις 32 ετών, πολύ νεότερος από τους ανταγωνιστές του και πολύ λιγότερα χρόνια στον χώρο, έχει ωστόσο καταφέρει να τους «παίζει» στα ίσα, κλέβοντας όλο και περισσότερο τα φλας και τη δόξα και δείχνοντας καθαρά ότι ετοιμάζεται να επικρατήσει στη «μάχη της γόβας».


Λάνσαρε την πρώτη του συλλογή πολυτελών υποδημάτων το 2005, στα 24 χρόνια του, ένας «πιτσιρικάς» που πολλοί αντιμετώπιζαν σκωπτικά για τη γλυπτική δομή των παπουτσιών του, γρήγορα όμως αποδείχθηκε ότι οι επώνυμες κυρίες είχαν αντίθετη άποψη. Η εκκεντρική Γκρέις Τζόουνς και η τολμηρή Δάφνη Γκίνες (της γνωστής οικογένειας) ήταν από τις πρώτες που έσπευσαν να αποκτήσουν ένα ζευγάρι Κέρκγουντ και η συνέχεια ήταν άμεση, καταιγιστική και αδιαμφισβήτητη. Τα περιοδικά μόδας πλέον του αποδίδουν τίτλους που κάποτε χαρακτήριζαν άλλους διάσημους σχεδιαστές, ονομάζοντας τον Κέρκγουντ «αγαπημένο των celebrities» ή «θριαμβευτή της μόδας».


Στην πραγματικότητα, ο Νίκολας από το 2007 -δύο μόλις χρόνια μετά το ντεμπούτο του- ανέβαινε μια… σκάλα κάθε χρόνο, ώσπου να φτάσει φέτος στο ρετιρέ της μόδας. Είχε ξεχωρίσει τότε παραλαμβάνοντας το πρώτο του βραβείο για τη συλλογή του, ενώ την επόμενη χρονιά σάρωσε κάθε βραβείο στην κατηγορία νέων σχεδιαστών, όπως εξάλλου και το 2009. Από το 2010 έως το 2013 αποσπά σταθερά (πλην του 2011) τον τίτλο του Βρετανού σχεδιαστή της χρονιάς, καθώς και διάφορες άλλες διακρίσεις που ανεβάζουν το πρεστίζ και τις τιμές του, ενώ πλέον κάθε επώνυμη που σέβεται τον εαυτό της εντάσσει στην πανάκριβη γκαρνταρόμπα της τις γόβες, τα μποτίνια και τα πέδιλα του Κέρκγουντ.


Πέρυσι δεν δίστασε να κριτικάρει την αγαπημένη των Βρετανών Κέιτ Μίντλετον για το στιλ της, έφτιαξε μια ολόκληρη συλλογή για το σόου των Αγγέλων της Victoria’s Secret, συνεργάστηκε με τη Swarovski και είδε σχεδόν σύσσωμο το ωραίο φύλο στο Χόλιγουντ να φοράει δημιουργίες του στο κόκκινο χαλί. Φέτος αποδείχθηκε ακόμη πιο δραστήριος. Εφτιαξε και πάλι τα παπούτσια για το σόου των Αγγέλων, συνεργάστηκε με την Disney δημιουργώντας τα παπούτσια του «Μάγου του Οζ» και κυκλοφορώντας στη συνέχεια μια συλλογή βασισμένη στο φιλμ «Οζ, Μέγας και Παντοδύναμος», έντυσε γνωστά smartphone με πανάκριβες θήκες. Εφτιαξε το ζευγάρι γυαλιών ηλίου με το όνομα «Sophia», εμπνευσμένο από τη Sophia Loren, που έγινε ανάρπαστο και απάλλαξε τις γυναίκες από την εμμονή των ψηλών τακουνιών λανσάροντας μια σειρά με πιο χαμηλά και βολικά τακούνια.


Ο τρόπος που εμπνέεται και σχεδιάζει δεν έχει αλλάξει από την εποχή που έφτιαχνε χειροποίητα αντρικά παπούτσια για τον εαυτό του και για τους πολύ συγκεκριμένους αλλά και πολύ απαιτητικούς πελάτες του, προτού ακόμη κυκλοφορήσει την πρώτη συλλογή του. Ενα μαξιλάρι στο πάτωμα, χαρτιά, μολύβια, τσάι και δυνατή μουσική είναι το σκηνικό που προτιμάει για να βάλει σε τάξη τη σκέψη του και να αρχίσει να φτιάχνει γεωμετρικές γραμμές που στην αρχή μοιάζουν με αρχιτεκτονικό σχέδιο και στη συνέχεια καταλήγουν σε εξαιρετικής κομψότητας και πρωτοτυπίας παπούτσια.
Οι διάσημες στο πλευρό του Νίκολας



Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ διαφήμισε τόσο πολύ και τόσο εύστοχα τον Μανόλο Μπλάνικ στο σίριαλ «Sex and the City», που ο σχεδιαστής τής οφείλει κάτι παραπάνω από τη… μισή επιτυχία του. Εχοντας γίνει καλοί φίλοι οι δυο τους, ο Μανόλο έβαλε τη Σάρα ακόμη και να του σχεδιάσει παπούτσια. Ακριβώς γι’ αυτό τα ταμπλόιντ οργίασαν όταν το 2010 είδαν την ηθοποιό να τριγυρνάει στους δρόμους, στις δεξιώσεις και στο κόκκινο χαλί φορώντας με πάθος δημιουργίες του καινούργιου Νίκολας Κέρκγουντ.


Σήμερα πλέον, στη στρατιά της γόβας που εντάχθηκε στο στρατόπεδο του Κέρκγουντ συμπεριλαμβάνονται η Κέιτ Μπλάνσετ, η Τζένιφερ Λόρενς, η Ριάνα, η Μπιγιονσέ, η Λίλι Κόουλ, η Τζέσικα Αλμπα, η Σελίνα Γκόμεζ, η Νικόλ Ρίτσι, η Ρέιτσελ Ζόε, η Νικόλ Κίντμαν, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Πινκ, η Κιμ Καρντάσιαν, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Τέιλορ Σουίφτ, η Κέιτι Πέρι, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η Κλόντια Σίφερ, η Τζουλιάν Μουρ και όχι μόνο. Τα σχέδια του Κέρκγουντ είναι φανερό ότι ταιριάζουν σε κάθε ηλικία, αρκεί το πορτοφόλι να αντέχει τις τσουχτερές τιμές. Κι όπως ο ίδιος ο Νίκολας δήλωσε πρόσφατα, «αυτή είναι μόνο η αρχή».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...